Protest în Parlament: ”12.000 de euro, salariu pe lună, pentru CE?”

Parlamentarii AUR au organizat un protest cu foi la audierea conducerii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) ce a avut loc la comisiile reunite de buget şi economică din Senat.

Pe foi se puteau citi mesaje precum:”ASF = Corupţie”, ”ASF = Hoţie”, ”Atenţie! Instituţie inutilă!”, ”Protejaţi românii, nu mandatele voastre”, ”12.000 de euro, salariu pe lună, pentru CE?”.

”ACUM la Parlament! Demisia şi desfiinţarea acestei instituţii inutile”, a scris liderul AUR, George Simion, pe Facebook.

Șeful ASF despre City și Euroins: În niciun stat nu exista aşa ceva

Și reprezentanții USR sunt nemulțumiți

Răspunsurile reprezentanţilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) oferite, luni, senatorilor au fost „nesatisfăcătoare”, iar USR solicită revocarea conducerii instituţiei, invitând toţi parlamentarii să se alăture acestui demers, a declarat senatorul Anca Dragu.

„Am avut astăzi la comisiile reunite economică şi buget-finanţe din Senat conducerea ASF. I-am invitat să avem un dialog despre situaţia dezastruoasă din piaţa asigurărilor. Din păcate, vedem că, în doi ani, două falimente de răsunet s-au întâmplat. Milioane de români au fost efectiv păgubiţi. Noi am început în Parlament şi procedură de revocare a conducerii ASF. Considerăm că în aceste condiţii conducerea ASF nu mai are autoritatea morală şi profesională să rămână în funcţie şi le cerem în mod explicit demisia şi invităm pe colegii senatori şi deputaţi să voteze demiterea acestora. Aţi asistat la o serie de întrebări, răspunsurile au fost cu totul nesatisfăcătoare”, a afirmat Dragu.

Ea a susţinut că explicaţiile conducerii ASF s-au rezumat la faptul că „fie legea naţională, fie legea europeană nu le-au permis să prevină aceste falimente în piaţa asigurărilor”.

Potrivit senatorului USR, rolul ASF este „să se asigure că nu se întâmplă falimente”. „Nu putem accepta această explicaţie, că nu au putut face nimic decât să asiste la falimentul Euroins şi City Insurance, care trebuie precizat că însemnau aproape 80% din piaţa RCA. Adică, aici era un risc sistemic important, ar fi trebuit să fie mult mai fermi în a aplica toate măsurile de redresare şi procedurile de reziliere astfel încât să nu ajungem în faza de faliment. (…) De ce mai avem nevoie de ASF dacă nu pot face nimic şi companiile de asigurări dau faliment?”, a adăugat Anca Dragu.

La rândul său, senatorul USR Silvia Dinică a transmis că răspunsurile au fost menite „să spele imaginea conducerii ASF, care evident că, în acest moment, a închis ochii şi a făcut greşeli pentru că altfel nu s-ar fi ajuns aici şi eterna explicaţie că nu ne permite cadrul legislativ (…) este pur şi simplu o scuză”.

Dinică a menţionat că la Comisia economică şi Comisia de buget-finanţe nu s-a primit niciun fel de solicitare pentru a discuta cu senatorii modificarea legislaţiei.

Potrivit Ancăi Dragu, o nouă echipă de profesionişti la conducerea ASF ar putea aduce „încredere pe piaţa asigurilor”.

Daniel Zamfir: Ce trebuie să facă ASF

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

6 Comentarii

  1. La pensii de 1400lei/luna pentru 40 de ani munciti!nu sunteti productivi dragilor!mai bine 15 salarii de cate 12000 euro/luna!?!brava!

  2. Pensiile speciale sunt expresia abuzului de putere ale unor categorii sociale (judecători, procurori, ISU, polițiști) în detrimentul muncitorilor.

  3. Astia is mici copii. In timisoara, contract pentru repararea unui pod pietonal, 2.7 milioane euro. Podu e 2x25m cam jumate cat un plafon de casa, daca-l faci de la zero costa maxim 50mii euroi. sa zicem o suta de mii cu toate furturile de la primarie. 2.6 mil de euro e 99% furt. si nimeni nu zice nimic.

  4. BRAVO George ✌️ uite de ce AUR a ajuns la peste 20 % in sondaje neprelucrate ✌️

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.