Protest la Hidroelectrica

Membri ai Sindicatului Naţional Hidroenergetica pichetează miercuri, între orele 13:00 şi 15:00, sediul Hidroelectrica, acuzând lipsa de acţiune a conducerii companiei în aplicarea Acordului Cadru cu SSH Hidroserv SA pentru prestarea lucrărilor de mentenanţă.

Potrivit unui comunicat, negocierile pentru Acordul Cadru au fost încheiate şi însuşite de cele două părţi prin semnarea procesului verbal de negociere.

Conform sursei citate, refuzul noului Directorat al Hidroelectrica SA de a finaliza şi pune în aplicare acest Acord are consecinţe negative majore pe două planuri. Pe de o parte, sunt puse în pericol locurile de muncă şi asigurarea salariilor celor aproape 1.200 de salariaţi ai SSH Hidroserv.

„Precizăm că SSH Hidroserv este companie de stat la care Hidroelectica SA este acţionar unic. Aceasta a luat fiinţă, în mod artificial, prin separarea şi externalizarea de către Hidroelectrica a serviciilor de mentenanţă pentru instalaţiile hidroenergetice. Această companie nu are pe piaţă alţi potenţiali „clienţi” pentru activitatea pe care o desfăşoară şi din acest motiv, atitudinea noului Directorat al Hidroelectrica este de neînţeles”, se menţionează în comunicat.

Pe de altă parte, spun sindicaliştii, este vorba de punerea în pericol a funcţionării instalaţiilor hidroenergetice, cu efect direct asupra siguranţei în funcţionare a Sistemului Energetic Naţional. Astfel, prin acest blocaj, conducerea Hidroelectrica încalcă flagrant obligaţiile Ordinului 96/2017 al ANRE, privind mentenanţa în sectorul energetic. De altfel politica Hidroelectrica de reducere mult sub prevederile Ordinului 96/2017 a lucrărilor de mentenanţă şi stoparea nejustificată a lucrărilor de investiţii în noi capacităţi de producere, nu este altceva decât un atentat la independenţa energetică a României, susţin ei.

„Considerăm că, în mod deliberat, noul Directorat pune în pericol viitorul Hidroserv, societate ce tocmai îşi pregătea reinserţia în circuitul economic prin ieşirea din situaţia de insolvenţă.
Studiind componenţa Directoratului actual şi perioada în care aceştia au avansat în funcţii – cea în care Hidroelectrica se afla sub supravegherea administratorului judiciar Remus Borza, sperăm să nu ne aflăm în situaţia unei intenţii de a scoate SSH Hidroserv de pe piaţa serviciilor de mentenanţă pentru a face locul altor firme „prietene” ale acestuia”, a declarat Cristinel Popescu secretarul general al Sindicatului Naţional Hidroenergetica.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. la infiintare Hidroelectrica avea departament de mentenanta propriu;prin 2000 mentenanta a fost scoasa din Hidroelectrica si transformata in hidroservuri,costurile de mentenanta au crescut de 5-10 ori,reflectate de Hidroelectrica in costul en el produsa
    poveste de ‘succes’

  2. Pare din ce în ce mai limpede că toate reformele, alinierie la politicile UE, liberalizare, restructurări, reorganizăro s.a. din ind legată de energie (curemt, hidrocarburi) sînt doar pricini pt a ne sărăci scumpind din pix energia. Tot prin aceste jmecherii înșirate mai sus sînt furajați/plătiți cei ce pun osul la înrobirea noastră.
    PS Se zice că UE a liberalizat energia din 1996. O duc oamenii din UE mai bine decît înainte? Nu, fără doar și poate. Și aici e vede care este de fapt gândul ascuns din spatele acelor jmecherii.

  3. Poate ca noul director nu poate negocia mită !Toate firmele de stat sunt bugetofage si adevărați vampiri ai avuției naționale.

  4. Sau poate că noul director, de etnie maghiară, are interese potrivnice bunei funcționări a Hidroelectrica. Nu mănânc pe pâine alte etnii, dar nu știu cum naiba se face că foarte multe funcții în țară nu sunt ocupate de români neaoși. Pe actualul director cine l-o fi numit? Cumva cu acordul lui Csolaku?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.