Protestatarule, toți te vor prost. Hai, nu fi!

Ești corporatist, câștigi mai bine decât părinții tăi împreună. Ai ajuns la București. Ai o mașină șmecheră, dar îți place să te prezinți ca biciclist. Îți faci concediile în locuri de care ai tăi, agricultori sau foști muncitori pe la cine știe ce combinat din țară, n-au auzit niciodată. Crezi că întreaga lume este a ta. Asta, până când o să ajungi la patruzeci și ceva de ani și o să fii concediat pe motiv că ești prea bătrân. Și atunci, când nu o să mai poți plăti ratele, facultatea copiilor și nu o să-ți mai permiți stilul de trai cu care erai obișnuit, o să înțelegi cu adevărat viața. Acum trăiești într-o bulă.

Dar până ca toate acestea să se întâmple, și se vor întâmpla, te vezi un fel de Batman bogat și dornic să scapi lumea de mișei. Crezi că ai salvat Parcul Carol, Vama Veche și Roșia Montană. Adevărul îți scapă și este și normal. Îți e lene să citești chiar și o postare de câteva rânduri. În creierul tău se aprinde imediat indignarea atunci când vezi cuvintele-cheie bine înfipte în subconștientul tău. Să știi că dacă ai terminat niște studii universitare, asta nu te face un intelectual. Pentru aceasta ar fi trebuit să tocești băncile bibliotecilor, nu pe cele ale cafenelelor din Centrul Vechi. Fără supărare, ești foarte ușor de manipulat!

Ai fost format astfel încât să-ți consideri inferiori proprii părinți pentru că ei cred în Dumnezeu, tradiții și în familia normală. Ai impresia că ești cireașa de pe tortul globalizării, dar de fapt nu ești nici măcar un E cancerigen din compoziția lui. Cu modele de viață luate din filmele Fantasy, te îndepărtezi de realitate. Dar ce contează, ești mai tare ca Batman pentru că salvezi toată România. Bietul supererou american salva un singur oraș… Cei de la putere sunt niște ticăloși! Nu te contrazic. Cei din opoziție sunt la fel. Nu mă contrazice. Și atunci ce vrei de fapt să obții? Nici tu nu știi bine.

O să ți se spună că sunt o proastă naționalistă, vândută lui Dragnea, Tăriceanu și mai cine știe cui. Și o să crezi, deoarece tu iei totul prefabricat. Am început la Dreptatea în 1990. Nu știi ce-i aia. Din 1991, am făcut parte din prima echipă a ziarului Cotidianul, lucrând personal cu Ion Rațiu. Ca ziarist, am fost martoră la toate evenimentele din ultimii 28 de ani. Ani pe care tu poate nu-i ai încă în buletin. Am lucrat la Evenimentul Zilei și am fost 16 ani jurnalist la România liberă. Ca membru al societății civile, am coordonat proiecte finanțate de Soros, Departamentul de Stat al SUA și guvernul norvegian.

Niciodată nu am făcut ceva de care să-mi fie rușine. Tinerii și studenții pe care i-am format în cadrul acestor proiecte vor fi liderii României de mâine. Și știi tu, protestatarule, ce i-am învățat mai întâi? Să nu fie proști. Să nu se lase manipulați, să gândească și să-și asculte conștiința mai întâi de orice. Nu pot să te învăț asta și pe tine. Ar fi nevoie de prea mult efort. Dar pot să-ți dau un sfat bun: dacă vrei să schimbi România, nu ieși să susții toate cepele degerate, fie ele tăiate Julien sau sparte cu pumnul DNA. Susține doar democrația autentică și principiile ei. Este suficient.

Iar dacă vrei cu adevărat să salvezi România, renunță la confortul tău corporatist și intră în politică. Dacă nu, stai blând, pentru că oricum atunci când vei împlini vârsta de concediere îți vei da seama că ai fost un prost toată viața ta. Nu fi prost, așadar!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 107
Simona Popescu 220 Articole
Author

93 de Comentarii

 1. da … mai bine nici că se putea scrie. Din păcate, în stilul lor caracteristic vor începe să arunce cu ”toleranță democratică”.

  • se vede treaba ca odata cu sedinta informala a gastii lui dragnea au fost activate toate vuvuzelele pesediste. totul pentru front, totul pentru victorie hhahaaha, borfasi penali, cat va mai rabda poporul cinstit si muncitor? cat timp va mai merge aceasta tara taras grapis spre civilizatie?

  • De fapt ce l-ai invatat pe protestatar? Ca nu prea te-am inteles, cu toate scolile pe care le-ai facut si cu toata experienta pe care spui ca o ai.Daca crezi ca protestatarul e un om asa de simplist, spune-i clar ce sa faca.Sau protesteaza tu D-na Simona in locul luisa invete cum sa faca. Sau poate nu vrei proteste deloc.

  • Ce treaba au multinationalele si angajatii lor cu coruptia lui Dragnea si Tariceanu? Un articol amestecat cu varza, frisca si stropit cu palinca.


  • Băi (in)telectualilor din piață, „dupe o oră” ăsta vă reprezintă? Ăstora ca el vă aliniați voi seară de seară, ca să construiți, chipurile, o societate mai democratică?! V-ați luat cu voi, și în astă seară, boxurile, pistoalele de 8 mm și macetele, chiar puștile cu care se afișează pe NET scandalagiii care este vârful vostru de lance?! Nu vă e o imensă rușine cu ei? Și nu le e rușine celor de mai sus, partide, ONG-uri, care îi iau în serios și îi îndeamnă să provoace în continuare scandal după scandal? Vor face din voi detașamentele de asalt din anii 30 ai secolului trecut, care au provocat cunoscutele dezastre?
   Se pare că, în acest scop, aveți și sloganul cel mai relevant: „ciuma roșie”! În cultura voastră cea splendidă și vastă, știți cine a folosit expresia asta?
   Știați că sintagma „a fost lansată de ideologul și liderul nazist Joseph Goebbels” (https://viobota.wordpress.com/2017/01/29/recurs-la-istorie/) și că repetarea ei ar trebui pedepsită zdravăn : „sintagma «ciuma roşie» este o sintagmă care a fost folosită exhaustiv (s.m.) de propaganda fascistă şi nazistă pentru a-i denigra pe comunişti (era folosită de exemplu de Goebbels). Mă întreb câţi dintre protestatari ştiu acest lucru…” Mă întreb şi cine a venit cu ideea de a scanda un astfel de slogan… Mă întreb cât de legal este să strigi aşa ceva, în contextul în care sloganurile fasciste, rasiste sau xenofobe sunt interzise prin legea nr. 107/200”.”

  • ” Niciodata nu am facut ceva de care sa-mi fie rusine ” NICI ACUM , SIMONA ?

 2. u personalitate si nu pot fi manipulati!
  Din pacate securistii infiltrati in toate institutiile statului doresc o justitie in continuare subordonata lor de acea se agita impotriva legilor justitiei!
  Serviciile secrete romanesti trebuie reduse numeric ca de altfel si bugetul alocat!
  Dara ar fi aparat interesul national cum sunt cele din SUA ar fi fost utile!
  Desteapta-te romane trebuie bine inteles mesajul imnului Romaniei si infaptuiot!

  • Dementul care l-a lovit cu boxul pe cetateanul ieri pe trotuarul din fata Palatului Victoriei dupa felul in care vorbeste cu jandarmii si politistii precum si dupa felul in care a fost extras din mijlocul jandarmilor se afla sub comanda SRI, atat el dar si multi dintre protestarii care-l insotesc la mitingurile scandaloase din ultima vreme. Faptul ca individul agresor este lasat liber dupa ceeace a facut si postat pe facebuce precum si faptul ca i se permite sa intre oricand in Parlamentul Romaniei, avand permis de libera trecere, intareste aceasta concluzie. SRI este bagat pana-n gat in aceste demonstratii pe care le sustine profesionist cu oamenii infiltrati chiar de catre SRI.

  • Sunt personaje in tara asta care in vremuri comuniste au ratat ocazia sa fie adevarati dizidenti. Din comoditate. Acum regreta nitzel si fac pe anticomunistii. Sperie lumea cu rusii care ontre timp nici ei nu mai sunt comunisti. Cei mai tineri, care nu au apucat sa faca bravuri in timpuri socialiste, mai indeobste corporatisti, vad de bon ton sa faca si ei pe anticomunistii fara sa inteleaga evident prea bine ce ar insemna si presupune asta. Si de aici un fel de incordare de bulevard…se „sosea”…de Piata. Romania a avut mereu o istorie provocata de altii. Mai mult sau mai putin abil (reamintesc in context cum chiar verii Vlad (III zis Tzepes) si Stefan (zis Cel Mare), au fost crescuti pe la curti straine si pusi in scaun de curti straine. Toti s-au folosit de mercenaru straini si arme fabricate pe la venetia…cu bani papali. Si acum istoria Romaniei este provocata dinafara…cu mercenari crescuti prin corporatii…cu bani straini. Romania nu a avut parte de un razboi civil ca sa-si trateze violent tensiunile sociale. Cred ca are nevoie de asa ceva. Si mai reamintesc aici ca ziua nationala este ziua cand s-a infaptuit fizic Regatul Romaniei, cand si-a atribuit numele extraordinar de ROMANIA (prima Romanie – romanitate, a existat pe la anul 1000 in Levant si era un stat cruciat). De la infiintarea sa de catre VLAHII SI MOLDOVLAHI se implinesc 150 de ani si nu 100. Se implinesc 100 de cand VLAHII deveniti romani i-au eliberat cu forta armelor pe ceilalti vlahi, din Transilvanua, Bucovina, Banat, Crisana, Maramures si Basarabia. Istoria arta trecutul si prefigureaza viitorul! Sa o ferim de ingerinte isterice straine.

 3. protestatarul tefelist daca era destept protesta impotriva vanzarii pamantului stramosesc catre straini, impotriva acapararii economiei finantelor resurselor petrol aur gaze…de catre straini, protesta impotriva acapararii justitiei si subminarea ei de catre straini si aservita lor, protesta impotriva numirii procurorilor de catre ambasadori straini !!!

  • Gheo si Ion,pamantul stramosesc trebuie muncit,nu ti-l ia nimeni,ramane tot aici.Intreaba-te mai bine de ce sta parloaga in timp ce taranii fosti autentici stau in crasma pe ajutorul social dat de PSD.Intreaba-te cine ti-a inchis industria aia invechita? Tot PSD.Dar oricumtrebuia retehnologizata,insa votati tai au gasit cu cale sa o vanda la fier vechi.Cine ti-a inchis minele? Tot FSN-ul tau iubit.Cine ti-a falimentat banci,au inventat CARITAS si FNI? Nu cumva tot ai tai votati?Sa stii un lucru ba Ghio,la privat se care calitate,performanta,determinare,nu se poate cu „merge si asa .Trage un ochi in vest sa vezi ce au realizat,apoi uita-te in urma sa vezi ce dezastru a lasat comunismul.Si daca are o masina de fite ce ? Plateste impozit pe ea,accize la combustibil,service-ul.Adica lasa bani la buget Ioane.Nu fi prost,multinationalele sunt cele care fac PIB-ul in tara.Frime de stat,care mai sunt,sunt capusate de catre cine,ghici? Tot votatii tai.Deschide-ti mintea.Daca multinationalele pleaca,ramai cu ciuciu.Renault,Ford etc, au creat locuri de munca,platesc impozite.Iti creaza diversitate.

  • Daca mama protestatarului tefelist era desteapta nu il mai aduna cu lingura de pe cearceaf si il arunca din prima la WC. Sau il halea, era si mai bine. Deci devina sunt tot parintii?

  • Foarte corect si la obiect spus, dar din pacate protestatarul nu citeste decat indicatiile primite odata cu „diurna” pt iesitul in piata

  • pai de ce nu face nimic guvernul patriot sau poporul pesedist impotriva vanzarii pamantului stramosesc? ei au toate mijloacele la indemana, puterea executiva, legislativul, politia, jandarmeria, toate sunt ale pesedeului!

  • @zmeul. E clar ca iti place de niki sandu, te identifici cu el, iti plac multinationalele, doar Romania nu-ti place ca nu voteaza cum vrei tu si patronii tai in diversitatea lor, aia care vor sa fim mici, pitici si slugi ca tine !

 4. Mai frumosule care te-ai desteptat si protestezi. Nu te-ai desteptat fiindca se vede ca esti inca sub efectul drogurilor date de Soros, Macovei, Cristi Preda si Liicheanu. Daca te-ai fi desteptat puneai si tu o liniuta intre ne si am, adica „ne-am desteptat”.

  • da. dar probabil el se referea la neam, natiune desteptata. numai ca, aici se dovedeste indobitocirea lor si spalarea pe creier cu „valorile” occidentului, anume ca lupta de partea acelora care vor sa distruga neamul, natiunea,identitatea nationala crestina traditia cultura familia care ne jefuiesc la sange economie finante paduri pamantul stramosesc….toate sant in mana strainilor care submineaza neamul romanesc natiunea, luand decizii impotriva noastra de 27 de ani nefericiti de „valori” occidentale !!!

  • Se vrea pontos tefelistul! In caputzul lui face un joc de cuvine, neam – adica neamul romanesc. „E” destepti foc, astia!

 5. Am vazut, in sfarsit, fata umana a hastagistilor in persoana agresorului de ieri. Deci, ca prototip, protestatarul este un om relativ tanar, suferind ( probabil cu capul), asistat social (are pensie de handicap) si pesemne intretinut suplimentar de parinti pentru a-si procura pistolul cu care se fotografiaza. Aferim!Pentru recuperarea demnitatii si increderii in demonstranti, acest om trebuie reanalizat de comisia de expertiza care l-a declarat bolnav. Admir eseul autoarei dar constat cu empatie ca la finalul sau la apogeul carierei sale a patit exact ca discipolii pe care credea ca ii invata de bine si care acum o pot stropi cu masina de lux in care se plimba in chiloti.Cat despre siguranta lor financiara, sa nu isi faca griji – printre cauzele scumpirii apartamentelor se afla si puterea de a investi a hastagistilor iteisti.

  • Dar fata de boul de provocator de apr. 70 de ani nu spui nimic?Nu I se intampla nimic daca i-si vedea de treaba lui.Daeci si-a cautat-o

  • noroc cu militienii iesiti la 45 de ani la pensie si reangajati a doua zi pe salarii astronomice sau cu functionarii statului platiti regeste ca sa stea degeaba sau, mai rau, sa puna bete in roate … ei sunt salvatorii neamului stramosesc! parlamentul patriot face cele mai bune legi, iar guvernul conduce tara in directia cea mai buna! tot inainte, tovarasi!

 6. Securistii si cei ce depind financiar de catre ei ii mai urmeaza in aceste demonstratii!Tinerii bine pregatiti profesional si stiintific si-au dat seama si nu mai pot fi manipulati!
  Din pacate securistii infiltrati in toate institutiile statului doresc o justitie in continuare subordonata lor de acea se agita impotriva legilor justitiei!
  Serviciile secrete romanesti trebuie reduse numeric ca de altfel si bugetul alocat!
  Dara ar fi aparat interesul national cum sunt cele din SUA ar fi fost utile!
  Desteapta-te romane trebuie bine inteles mesajul imnului Ro

 7. Și mai departe ce le veți spune copiilor acestor manifestanți „corporatiști“? S-ar putea să vă mire că au dreptul să fie diferiți, după cum au dreptul să fie consecvenți cu stră-străbunicii. Dacă tot ați adus vorba de o anume persoană și de toată perioada de 28 de ani, n-am văzut vreun text care să analizeze activitatea fiecărei/vreunei persoane din acel guvern în acești ultimi 28 de ani (în ultimii cinci ani era vorba la modă, poate vă mai aduceți aminte). Vă propun de pildă să plecați de la Sinteza, nr aug-sep. Prietenii din Petriș știu de ce.

 8. Cu alte cuvinte, d-na Popescu ii invata pe tineri sa asculte de Dragnea pentru ca partidul va da de pamant cu corporatiile, astfel ca actualii tineri nu vor mai concediati la 40 de ani indiferent daca se lenevesc sau devin incompetenti. Leafa merge, noi cu drag „muncim”.

  • @Paul Visoianu. Te faci ca nu intelegi dar se vede ca sunteti obsedati doar de obiectul muncii voastre pt. care sunteti platiti- lovirea psd cu orice pret si daramarea guvernului – in mintea voastra Romania nu exista. Nu sunteti credibili, sunteti artificiali si asta se vede din prima…sunteti platiti sa fiti vazuti in media mainstream EU si anti Trump ca formatori de….maidan !

  • Sa nu confundati curentele politice cu oamenii politici. Nu cred ca pe Dragnea sau tariceanu ii urmeaza in fapt, ci un crez. Adica o doctrina! Uite, crezul lipseste USR-ului spre exemplu. Nu il urmezi pe Barna sau Ciolos decat daca esti in totala deruta in viata sau…esti impins sa o faci. Indemnul scriitoarei articolului este sa se mearga prin biblioteci la documentare. De pilda daca intri in materia partidului Liberal ai sa vezi ca acest partid de la creere si pana mai ieri a fost DE STANGA. De dreapta erau conservatorii.

  • …sau se vor îmbolnăvi (boli profesionale)…
   Oricum, când nu mai poți, te dau afară, indiferent de cauze…

 9. de unii dintre ei chiar imi este mila, nu stiu ce fac …

 10. Bravo, de data asta, Simona Popescu ! desi, în ce ma priveste, nu cred ca „protestatarii” (debusolati, anarhici) au nevoie sa intre-n politica. Sa faca ceva, da. Sa se bucure de rodul muncii lor. C-o fi vorba de-o gradina, o livada, o carte, inginerie, chimie, informatica, dar sa faca ceva, sa fie pozitivi si utili, nu anarhici, nu analfabeti din toate punctele de vedere (de la ideologie, la dragostea de-o meserie). Sa priceapa ca deshertul tarii, de la 1990 si pâna acuma, a ajuns. Ca darâmarile au ajuns. În politica, din cauza asta, nu cred ca-i nevoie de ei, asa cum n-a fost si nu-i nevoie nici de Constantinescu Emil, Hossu Longin (cu razboiul românilor cu românii), Nastase Adrian (cu „restituirile” lui tembele), Liicheanu, Basescu, Johannis. De nici unul din anarhistii care, în treizeci de ani, au distrus munca a generatii-ntregi (vezi cladirile de patrimoniu-n ruina si muzeele devastate, de operele de arta, inclusiv, ori scolile devenite straine, ale unor biserici, din cauza unui Nastase Adrian si complicilor, ori padurile devastate, din cauza unor Basescu-Ponta-Ciolos-Johannis, inclusiv).

  • Deci ei nu sint buni in politica. Bunin sint actualii.
   .

   Deci ei n-au nevoie sa intre-n politica. Sa faca ceva, da. Sa se bucure de rodul muncii lor. C-o fi vorba de-o gradina, o livada, o carte, inginerie, chimie, informatica, dar sa faca ceva, sa fie pozitivi si utili. FRindca aum avem exact politicienii care ne trebuie. Nu ti-e rusine sa afirmi astea?

  • Madam Rollason, pe comentariu ce trece iti arati mai hidos adevarata fata. „Razboiul alogenilor marxisti cu romanii”,
   trebuia, erai obligata sa spui si sa o feliciti pe Dna Hossu Longin.O asemenea mizerie monumentala, alogenii vanduti
   dogmei criminale marxiste asasinand sute si sute de mii de ROMANI DE ELITA,unii chiar luptatori pentru REINTREGIRE!!!
   Mi-e scarba de tine..Ma rusinez ca-mi esti conationala.Le doresti anarhistilor succes si bunastare,dar la milioanele de Romani deposedati de agoniseala lor de-o viata de asasinii marxisti nu te gandesti. Si mai ales nu te framanta faptul ca prin „restituiri”, neocomunistii postdecembristi i-au mai deposedat o data si de data aceasta definitiv pe
   proprietarii de drept, pentru a se capitaliza! Te anunt ca Nastase e bolsevic de-al tau din vechea garda, dar traim
   alte vremuri, ceausismul se pastreaza doar in culisele securiste. E o insolenta sa vorbesti de DISTRUGEREA MUNCII A
   GENERATII INTREGI, uitand ca cu 70 de ani in urma a fost distrusa nu numai MUNCA GENERATIILOR, DAR SI ASASINATE!!!

  • Bravo. O pozitie buna. In ce il priveste pe Liiceanu (nu Liicheanu cred) este si mai bine tintit. Un domn otravit care are mari regrete ca a ratat ocazia istorica de a fi disident autentic ca Havel si se zbate azi sa fie unul de salon. Joaca prost in bancul falsulyi ilegalist care sa ascundea fara sa il caute nineni. Si ar fi putut ajunge un scriitor rezonabil dar isi otraveste scrierile cu fandari pe care le frede anticomuniste.

 11. Ati facut o desciere perfecta a corporatistilor,stimata doamna!Din pacate,ei vor ramane exact cum i-ati descris,nu se va misca nici un neuron din mintea lor,de se va intampla asta,n-ar mai fi atat de prosti!Mi-e teama ca acest articol va genera o gramada de injurii la adresa dv! Va doresc multa sanatate!

 12. D-na Popescu,cu tot respectul,nu mai crede in „politica”!Oriunde in lumea asta democrata in politica intra doar leprele insetate de imbogatirea fara munca! Crezi ca toate orataniile astea din Parlament si nu numai, crescute si umflate cu pasiune si graunte in ferma din Odaii,sa ajunga oameni politici,lideri de partide,ministrii,secretari de stat,directori generali in companiile statului,businesmani de succes,etc., toti la zi sau la fara frecventa cu academiile de aparare,de informatii,de barfe,de bancuri,cu angajamente scrise olograf si semnate cu pixul sau cu degetul,cu CNP-ul,cu etc.vor face loc tinerilor idealisti care au lasat corporatiile pentru politica?Dupa ce s-au invatat la furat si au fost lasati se se umfle din avutul statului priviti cu intelegere si omenie de peste gard,din partea celor pusi sa vegheze la apararea tarii si avutului statului?Ca nu sunt TOTI pe mana cu serviciile,cu justitia,cu tot ce inseamna statul Romania jefuit la blana dupa 1989? Ca cine latra mai tare impotriva statului „paralel(mai degraba perpendicular),vorba aia ,”çade singur in ea”?Aveti idee d-na Popescu cati ani de zile dureaza sa cresti si sa formezi dupa calapodul standard un lider de partid,sa il verifici din pruncie sa nu fie pe dos,sa il scoti in lume,sa il finisezi prin academii de gargariseala sa arate a ‘telectual?Cum au disparut de pe firmamentul politic oameni care au infiintat si condus partide la victorie, create din nimic, un Dan Diaconescu sau un Nicusor Dan,ca nu aveau anticorpii necesari??Ce au ajuns partidele lor decat niste alte cumetrii securiste?!Lasati tinerii sa isi respecte profesiile si sa arate maximul simt civic demonstrand liber impotriva a ceea ce ii deranjeaza si participand la alegeri,nu ii indemnati sa se arunce in cloaca politica, ca in Romania nu mai avem strungari si sudori,dar gasesti mai repede un politician sa arunci dupa caine,decat un bolovan!

 13. Felicitari doamna Simona ! Rar am citit in ultimii ani un articol asa plin de esenta , de adevar ,

 14. „Niciodată nu am făcut ceva de care să-mi fie rușine.” Asta nu inseamna nimic. Probabil nici lui Dragnea nu ii este rusine de ceea ce a facut. Nici lui Basescu, Voiculescu, Iliescu, Visinescu. Nu spun ca semanati in vreun fel cu acesti indivizi, spun ca fraza nu justifica o pozitie morala din care sa dati lectii. (De fapt, a-i face pe altii „prosti” e mai putin decat orice lectie.)
  „Chintesenţa democraţiei se poate exprima într-o singură frază: voi lupta până la ultima mea picătură de sânge, ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine.“ – Ion Ratiu.

  • chitesenta aia e de o parsivitate monumentala. au demonstrat-o toti sustinatorii de democracy….de „valori” occidentale….drepturile si libertatile sant bune numai cand le cad bine, cand sant contestati in viclenia si parsivitatea lor, reactioneaza violent parsiv, calcand in picioare orice regula democratica. protestul ilegal din piata, contestarea unor alegeri democratice o dovedeste….totul pentru a castiga cu orice pret, calcandin picioare regulile drepturile pe care ei le aclameaza parsiv ca acest tradator ratiu,chiar si prin crima asa cum se vrea acum sa se confiste guvernarea prin tefelisti spalati pe creier manipulati de straini de multinationale…asa cum au pus mana pe guvernare in 2015 cu colectiv, tot prin violenta impotriva regulilor democratice pe care ei le aclama parsiv atunci cand ii avantajeaza.

 15. Dna Popescu, ati nimerit-o perfect catalogand Puterea actuala ca fiind compusa din TICALOSI. Tinand cont ca puterea se afla in
  mainile statului securist paralel, fac specificarea necesara: Stimati cititori, Dna Popescu s-a referit la puterea statului
  securist paralel!!! Acum cand aflu de destainuirea traseului parcurs incep sa va inteleg aceasta ultima perioada si grija aproape
  materna fata de „manipulatii sorosisti”. Flacaii Dna Popescu primesc si executa ordine, nu sunt manipulati. Adica nu mai sunt de
  multa vreme „prelucrati”, fiind suficient in perioada de instructaj de front, ca tineri studenti. Deocamdata LIDERII DE AZI, adica
  aia de maine de acum 15-20 de ani sunt o catastrofa si va asigur ca si urmatorii vor fi la fel de rai, „lupi tineri”. De ce va e
  teama de posibilitatea ca acesti flacai instruiti cu bani straini, tot bolsevici, ca in anii 1950, dar pe filiera miliardarului
  ROSU contemporan, sa va vada nationalista? Oare pentru ca sunteti convinsa ca sunt internationalisti? M-as bucura! De trimiterea
  la Dragnea nu amintesc, cunoscand ratiunile de echidistanta deontologica! Repet, „protestatarii” nu sunt nici prosti si nici nu sunt manipulati. Repet,traditia „formarii” de cadre bolsevice e la fel de veche ca bolsevismul. Traseul a fost si a ramas acelasi,
  copii de tarani, muncitori care au fost depistati drept capabili de catre „invatatori” sunt trimisi la studii devenind…schimbul
  de maine, dar nu al Romaniei, ci al REVOLUTIEI MONDIALE care se deruleaza vertiginos…

  • Chariel tu ai niste prejudecati Editat cand afirmi:”Repet,traditia „formarii” de cadre bolsevice e la fel de veche ca bolsevismul. Traseul a fost si a ramas acelasi,copii de tarani, muncitori care au fost depistati drept capabili de catre „invatatori” sunt trimisi la studii devenind…schimbul de maine, dar nu al Romaniei, ci al REVOLUTIEI MONDIALE care se deruleaza vertiginos”. Ai ramas incremenit la sabloanele taranistilor si liberalilor din anii 1990. Blamezi ca un papagal „copii de tarani si muncitori…”. Ce sti tu prapaditule despre tarani si muncitori? Iti arati limitele intelectuale si sufletesti cand ii bagi pe oameni in niste patratele ca si cand oamenii se nasc si mor asa cum ii etichetezi tu. Daca ai fi un om onest si instruit ai fi aflat ca cei mai importanti oameni de cultura ai Romaniei au fost „copii de tarani ci muncitori” bai nevolnicule…

 16. In toata insailarea asta de jigniri, ati uitat Dna Simona Popescu un singur lucru: Politicienii buni sau prosti, toti bugetarii, toti cei care sunt platiti din banii „publici”, toti cei care stau si asteapta ajutoare sociale (si nu e vorba de parintii nostri, care ne-au invatat sa muncim, si pe care ii respectam) sunt de fapt platiti din banii castigati de noi, astia, corporatistii platitori de taxe, de care ei nu vor sa tina seama, noi astia care nu stam la mila guvernului, sa ne dea ajutoare sociale.

  • Daca te simti jignit inseamna ca adevarul doare. In alta ordine de idei vad ca la platit impozite catre stat esti adeptul statului minimal si nu-ti place sa dai bani statului „ce nevoie avem de profesori, medici, pompieri, politisti, SMURD, educatori la gradinite, armata, jandarmerie etc” insa atunci renunta la serviciile statului si plateste-ti singur scoala copiilor, costul spitalizarilor, interventia pompierilor etc. Si ca sa-ti mearga si mai bine intreaba „sus” la corporatie cati bani declara profit in Romania.

 17. Și , după părerea dumneavoastră , domnule Vișoianu , pe cine trebuie să asculte tinerii care fac obiectul excelentului material al Doamnei Simona … ? Cu ,, ascultatul ” lui Dragnea … , nici eu nu consider o mare reușită națională să auzim la nesfrșit poeziile tristului șofer de autobază provincială … !

  • ei judeca cu capul propriu si personal, nu sunt indobitociti de latrine precum altii.

 18. Traim intr-o lume in care a disparut frica de Dumnezeu si rusinea fata de oameni!
  Traim intr-o lume in care batranetea a devenit o povara, iar tinerii nu au nicio perspectiva!
  Traim intr-o tara in care lipsa de carte a dat mana cu banul, iar rusinarea o intalnesti la tot pasul!
  Iata de ce manipularea este mai prezenta ca oricand in viata romanilor!
  Cine este mai prost, cel care manipuleaza o populatie dezorientata sau cei care se lasa manipulati?
  Raul a fost facut, iar consecintele le suportam cu totii!

  • Safe, daca vrei sa „nu suportam consecintele” tuturor relelor pe care cu mare claritate le arati, trebui ca oameni ca tine cu mintea clara si convingeri sanatoase, sa nu mai asiste pasivi la manipulari si la intoxicari. Vad ca in ultimele saptamani, au inceput sa-si spuna parerea pe retele de socializare si oameni responsabili si carora le pasa de viitorul acestei tari. Sa speram ca Binele va invinge iar prostia, lasitatea, lipsa de patriotism, lacomia, ingratitudinea fata de cei care au construit acesata tara, vor fi invinse prin implicarea sociala a fortelor sanatoase ale poporui roman.

 19. Dupa statul paralel tb sa apara statul perpendicular!!!! Faptul ca oamenii acestia banosi protesteaza este din cauza supercomunicatorilor ca dumneata care s-au ocupat de presa si nu prea…. care au oferit informatie 1% si in rest gaini gravide pe la evenimentul zilei sa para socant…Nu ei sunt vinovati ci presa asta clientelara care pentru bani face orice! Acesti tipi se razbuna pe toti si exaspereaza pe toti mai ales tipe cinstite ca dta!!! Draguta a predat la facultatea de jurnalism si au iesit niste manipulatori amarati…GHINION

 20. Stimata d-na Simona Popescu, articolul scris de d-vs este printre cele mai bune de sustinere a PSD si de ofensiva organizata contra opozantilor anti-Dragnea, anti-Tariceanu. Folositi fraze subtile de manipulare a protestatarilor cu scopul precis de ai demobiliza, de ai convinge ca nu are rost sa fie in strada si sa strige: PSD=CIUMA ROSIE, VREM O TARA CA AFARA, DRAGNEA DEMISIA, TARICEANU DEMISIA, etc. Protestatarii , chiar daca sugerati ca sunt utopici, doresc sa scape Romania de toti ticalosii din toate partidele, sa traiasca aici, intr-o tara normala, sa se repecte valorile asa cum au vazut ca este in occident, cu oameni/politicieni competenti in toate functiile,responsabili, cinstiti,fara afaceri oneroase facute prin spaga/coruptie , patrioti. Daca ati fi discutat cu manifestantii poate nu mai scriati prezentul articol. Ei sunt singura opozitie la un guvern de incompetenti, avand un program fantasmagoric, care nu respecta aproape nimic din promisiunile demagogice cu care au castigat alegerile. Nu puteti afirma ca 600000 de protestari sunt prosti, ca nu cunosc realitatea, ca nu stiu ce vor, ca ii manipuleaza Soros sau statul paralel. Simpt o mare disperare a PSD si cred ca de fapt va ingrijoreaza pe d-vs si pe alti sustinatori/membri ai PSD , faptul ca inafara acestora mai sunt multi altii cu constiinta civica care nu vor mai accepta sa mai fie mintiti cu promisiuni electorale fara acoperire Romania are nevoie de un adevarat partid social-demcrat, reformat, modern , de tip occidental, fara personajele toxice care il populeaza. Va respect optiunile si doresc sa nu va supar cu postarea mea, in cazul ca o sa o cititi.

  • @Radu Dan Mihailescu

   Ei nu puteam.
   Ba bine ca putem.
   Ei sunt 600.000 totzi cu totzii shi au pierdut alegerile.
   Noi restul suntem mult mai multzi shi le-am castigat.
   Ia asta ce mai conteaza.
   Ca de castigat pare-se ca doar tot ei le-au castigat ca doa tot cum vor ei trebuie sa se faca.
   „Atzi castigat alegerile poftin la guvernare da nu oricum ” nu-i asa ?
   Cu primul ministriu numit doar de noi care poate orcand demite orice ministru.
   Shi fara capacitatea de a schimba nici-o lege care ne da nou putere discretzionara de taia si spanzura in tzrara asta.
   Nu-i asa ?

   Poftizi de guvernatzi shi platitzi oalele sparte ca de condus conducem tot noi.
   Hmmmmmm.

  • Nu ați înțeles nimic sau nu doriți să înțelegeți. La câteva zile de la alegeri să strigi împotriva a ceea ce a votat majoritatea mi se pare foarte democratic. Noi și americanii ce mai demonstrăm împotriva celor aleși. Numai că unii conduc lumea iar ceilalți, nici pe ei înșiși…

 21. Ceeace era o bănuială , după prezenrtarea imaginilor filmate din timpul scandalului de ieri cu protestatarul violent și bătrînul trecător … , a devenit o revoltătoare realitate … ! Implicarea instituțiilor de forță în susținerea protestelor , sau , cel puțin … , toleranța complice , catalogată de lege ca fiind infracțiune , din partea unor cufuriți de jandarmi analfabeți trimiși să protejeze în zori de zi protestatarii care ultragiau polițiștii locali … ! Și ne mai mirăm de ce interlopii și protestatarii au pus stăpînire pe societatea romănească … ! Asta face Jandarmeria din Romănia în schimbul salariilor și pensiilor grase , stoarse de la romănii terorizați de către protejații … și ai acestei instituții … ! Iată ce a generat implicarea partenerilor strategici în treburile justiției și ale instituțiilor de forță … ! O țară aflată în pragul colapsului … , terorizată de grupuri infracționale protejate de … toate instituțiile de forță în frunte cu Papleaca națională , Orban , Koveși … Augustin Lazăr , Tarcea , Ghenea … , și de întreg Parlamentul paralizat de teamă … ! Dictatură în cele mai pure forme … ! Iată cultura și educația europeană precum și democrația americană în cele mai autentice forme de promovare … ! Sandi Matei , acesta e tipul reprezentativ , promovat de către proeuropenii de la PNL , USR , PMP … , în frunte cu neostalinistul Johanis și echipa morții … ! Pentru aceste secături au murit și suferit romănii în zecile de ani de chin și nedreptate …

  • Domnule „Taranul” scenele filmate si vazute aseara de milioane de oameni de pe intregul mapamond, reprezinta dovada concreta suprema a cardasiei institutiilor de forta cu bandele fascisto-naziste inarmate pentru a rasturna, prin violenta si crima, ordinea de stat democratica existenta. Am stiut inca imediat de dupa Revolutia Romana, aflat in miezul evenimentelor dramatice de atunci si de dupa, la cel mai inalt nivel, si vad si astazi, ca acesti banditi si cozi de topor sunt varful de lance al fortelor fascisto-naziste interne si externe care lupta direct si pe fata pentru dezmembrarea si distrugerea Romaniei ca Stat National Unitar. Desteapta-te romane din somnul cel de moarte…?!

 22. O sa starpim ciuma rosie scorpia comunista. Vom iesii 3 milioane
  Traiasca Romania mare
  Tradatorii vor si …trasi de lindic
  Hahahahaha

 23. Simona Popescu , l-ai cunoscut pe Ratiu , ai participat la proiecte finantate de Soros si ai lucrat 16 ani la Romania Libera ? Toate astea le-ai facut cu convingere ? Acum inveti tinerii si studentii sa nu fie prosti si sa stea in casa ? Pai , ei isi joaca viitorul , PROSTI AR FI SA TE-ASCULTE si sa nu realizeze cine este manipulatorul . Ascultarea constiintei se face in functie de schimbarile survenite spontan , ne jucam cu convingerile de o viata in functie de niste stimuli virtuali gen bitcoin ? Cepele degerate sunt aruncate dintr-o barca in alta , dupa cum bate vantul , ieri in barca Romaniei Libere , azi pe puntea Cotidianului , maine la carma TVR ….P.S : La o anumita varsta , oamenii devin pragmatici , simt unde este plasat borcanul cu miere si profita inainte sa-l goleasca haita rapace , convingerile sufletesti se estompeaza si se convertesc in efuziunea izvorata la vederea unui alt zero adaugat la suma din cont . Da , muzica o face cel ce plateste lautarul !

 24. Este evident ca, comandantul jandarmeriei romane trebuie sa demisioneze urgent pentru domnisoarele angajate in jandarmeria romana care sunt niste mormoloace si nu au nicio treaba cu fisa prostului. S-a vaZut clar ca jandarmii din Bucuresti sunt niste mamaligi platite foarte gras de prostii de romani si care nu stiu sa bage site-ul de cultura in duba. Huuo Carmen DAN care suporta toate mizeriile jandarmilor platiti cu sute de milioane de lei vechi pe luna si care se uita ca curca in lemne in Piata Victoriei si se fac ca ploua cand un batran este calcat in picioare de protestatarii fara autorizatie. Schimbati-o urgent pe Carmen DAN pana nu o bat si pe ea rezistentii cu tot cu M.A.I. cu tot. HUUO!

 25. Dupa cate jigniri ai aruncat in cei ce vor o tara curata, fara coruptzi, sigur esti in solda lu’Daddy&Tarry, iar cei ce doresc acest lucru nu-si „considera parinti inferiori pentru ca cred in Dumnezeu”, pentru ca si ei cred in Dumnezeu, iar pe cei care nu cred cauta-i la „liber cugetatorii” lu ‘nea Nelu ilici-kgb de la ciuma rosie, astia dupa cum au jefuit tara si i-au saracit, umilit pe romani sigur nu au nici un Dumnezeu! Apropos, si la PNT-CD si la Dreptatea au „intrat multi baietzi cu epoletzi[albastri] la ordin”, lucru ce a dus la desfintarea ziarului Dreptatea si din pacate pentru tara si a PNT-CD!

  • Semanati tare mult cu legionarii mai putin spiritul religios. acelasi entuziasm si inclinatii spre cruzime. Doamne tine-ne in paza Ta.

 26. esti corporatist, ai masina smechera, la 40 de ani vei fi concediat. de unde stiti toate astea?

  • @stanga caviar
   De unde?
   Din statisticile ca exista azi, aici, acum in Romania.
   Daca vrei un alt viitor trebuie sa incepi sa tzi-l faci de azi, aici, acum.
   Daca nu, va veni prezentul peste tine in viitor shi atunci va fi prea tarziu.

 27. Daca tot vreti sa faceti ceva in viata voastra ar fi bine sa incepeti sa mergeti la vot caci ceea ce faceti voi este esenta pura de anarhie. Desigur, a fi rebel este normal la tinerete dar sa fi manipulat si sa contesti ceva ce nu vrei sa-ntelegi cu propriul tau creier asta inseamna altceva si se cheama superficialitate , caracteristica ce va va domina maturitatea daca nu va hotarati sa ganditi cu propriul vostru cap. Apel la ratiune, atat si nimic mai mult. Poate este prea mult ??!!!

 28. In urma cu o saptamana am multumit marelui jurnalist Cornel Nistorescu pentru curajul si onestitatea de spune adevarul despre felul in poporul roman este tratat de Marele Licurici. Deasemenea Dl Nistorescu a vorbit si vorbeste despre abuzurile care s-au intamplat in regimul Basescu si care continua in regimul „meditatorului cu sase case”.
  Acum, as vrea sa felicit si sa multumesc d-nei Simina Popescu pentru acest articol extraordinar care spune adevarul crud si trist despre natura umana a celor care au devenit un astfel „protestatari de serviciu” care pot fi inchiriati cu ora, cu ziua si chiar cu saptamana.
  Atata timp cat mai avem oameni cu constiinta care-si fac meseria cu onestitate si profesionalism, Romania mai are o sansa sa iese din confuzia in care ne aflam datorita manipularilor permanente la care suntem supusi non-stop de la venirea Lui Johannis la putere.

 29. Daca Dna SP asta-i invata pe tineri la cursuri si in texte,e jale!!Faptul ca a „lucrat”pe unde a „lucrat”,nu inseamna ca acum este obiectiva..dimpotriva…Caracterle evolueaza,stau pe loc sau involueaza..D-na SP,este un exemplu de invlolutie..regretabil..

 30. Protestatarii din piata sunt mult prea prosti. Sunt iremediabil pierduti pt. umanitate. Comportamentul lor este unul patologic si mai degraba caracteristic animalelor de prada(sacali, caini salbatici africani, hiene). Sunt niste indivizi fanatici, agresivi, cu grave probleme de comportament. Acum 60-70 de ani in urma, indivizi cu un comportament similar erau membrii sau sustinatori ai miscarii legionare. Cand fac afirmatiile de mai sus, ma refer la nucleul dur, cei de felul nenorocotului care a hartuit si lovit cetatenul in varsta, in fata guvernului. O parte din protestatari sunt ori naivi, ori interesati personal, ori manati de la spate de diferite forte obscure.

 31. Remarcabil articol , precis si la obiect ! Pacat ca ‘pietarii’ nu citesc nimic si deci este greu de discutat cu ei. Nu toti , este adevarat ! Cred ca 10% au interesul lor (financiar) , 10% sunt trimisi ,iar restul , habarnisti agresivi si scandalagii manipulati , absolut de toata greata ! Am mai spus-o , referitor la calitatea lor umana : cum poti oare sta in strada duminica seara(!!!), cand sunt atatea manifestari sportive , atatea spectacole ,filme, chiar restaurante cu muzica buna , n-au familie , copii ??

 32. Bunisor articol.
  Ca sa fi fost bun ar fi trebuit sa shi demonstreze ceva nu doar sa „le-o zica” din rarunchi niste ranchiune despre niste stari de lucruri cu care se intampla sa fiu de acord.

  Da totusi : Cum dracu ?

  Altminteri doar o intrebare ref „nu am facut nimic de care sa imi fire rusine”

  Cum dracu ?

  Cum dracu daca 25 de ani ai tot : „coordonat proiecte finanțate de Soros, Departamentul de Stat al SUA și guvernul norvegian”
  Cum dracu daca tu shi ai tai tai atz-i tot castigat 15 din ultimii 25 ani. Iar in restul de 10 ani atz-i bagat batzul de roata de atzi blocat tzara pe model #Rezist
  Si daca Romania care a fost facuta de in acest sfert de secol, Romanai care a fost facuta shi pe „coordonarile” tale pute SHI ITZI PUTE PANA SI TZIE URAT, URAT RAU DE TOT.
  Cum dracu de a iesit ATAT de RAU cand tzie shi tuturor celor ca tine „nu au nimic de ce sa va fie rusine” ?
  Cum dracu din atata bine a iesit asa un RAU ?
  Cum dracu ?

 33. Sa nu ne prefacem ca nu intelegem ca tara noastra a trecut prin doua principale ticalosii in secolul trecut 30.dec.1947 si dec.’89, ambele cu rusii, fosta URSS si servicile lor secrete la timona, ambele ticalosii au fost bazate pe cozi de topor autohtone formate din analfabetii satelor si oraselor adusi la putere de serviciile secrte rusesti puternic populate cu indivizi ai ” poporului ales ”care dupa ’47 au exterminat, asasinat, ELITELE ROMANESTI si au impus in locul NORMALITATII-DEMOCRATIE, CAPITALISM, MONARHIE, stalinismul, tovarasia si republica tovaraseasca un fel de ” mama hotilor ” ! In perioada din tovarasie ’65-’89 sub conducerea comunistului Ceausescu Nicolaie si a altor comunisti patrioti, ROMANIA, a ajuns prin sacrificii imense ale poporului roman, in randul tarilor mediu dezvoltate( avea 11 mil. locuri de munca, NU AVEA DATORII, avea creante de multe miliarde de dolari de incasat, s.a.m.d. !) ! Dupa tiocalosia din dec.’89 … va urma

 34. … Dupa ticalosia din dec.’89 orchestrata tot de fosta URSS si serviciile sale secrete, cozile de topor autohtone filo-ruse au distrus in 28 de ani tara prin mega hotii si mega banditisme economice ( avem datorii totale: firme plus stat peste 150 miliarde de euro, avem economie subterana cam de 40 miliarde de euro/an, azi avem plecati din tara circa 3-4-5 milioane de romani, deoarece majoritatea fabricilor si uzinelror au fost faramate, falimentate cu aajutorul celor care se amesteca copios si abundent in treburile noastre interene in ultimii 28 de ani, adica: rusii, americanii, evreii, francezii, englezii, germanii, in contarst izbitor cu apartenenta tarii naostre la: N.A.T.O., U.E., Parteneriat Strategic cu SUA ! Doamna Simona Popescu intratul in politica te face un gargaragiu o marioneta a celor care se amesteca in treburile noastre interne amintii de mne mai sus, priviti la cei care au condus ROMANIA dupa dec.’89 , priviti la sotul doamnei Carmen, priviti la caricatura asta care ” tomnai ” a fost in SUA la Departamentul de Stat al SUA, Dacian Julien Ciolos, si trebuie sa vedeti cum tara noastra este pe farasul istoriei, probabil o vor farama ca stat national unitar, dusmani interni si externi, nu putini, !”Ghinion… ”, cum spune cel poreclit ” Palton Voda ”, vai mama noastra de romani bajocoriti in propria noastra tara !

 35. porniti de la premise false, stimata autoare. porniti de la prezumtia de spontaneitate a manipularii #rezist. ecoul spuselor dvs nu va exista decit dinspre cei care nu participa la aceasta manipulare infecta pro iohannis!

 36. Toata lumea are dreptate (si autorul articolului si cei care posteaza, si cei care protesteaza), democratia e doar un ceva mai complicat (e mijloc de diversiune – pentru cei de la butoane pusi pe capatuiala si scuza pentru cei carora lenea intelectuala si fizica ii tine in fata oglinzii – in care se vad frumosi, destepti si detinatori de adevaruri absolute). Cateva reguli, obligatorii, de democratiei: pentru armonie sociala – libertatea fiecarui dintre noi sa nu afecteze/lezeze libertatea niciunui altul; pentru progres (ori macar mentinere) – constientizarea nevoii imperioase de a da inapoi macar cat am primit (de la divinitate, societate, apropiati); pentru democratie (aproape normala) – cum martoaga nu se poate inscrie in cursa de obstacole, asa nici individul cu pregatirea trucata, demonstrat cu probleme de moralitate, onoare si demnitate, ce isi pune emblema de politician, nu trebuie sa acceada (cu voturile celor manipulati) in demnitatile statului. In rest, ceva modestie, mult mai multa munca, empatie fata de aproape, atasament fata de mostenirea primita (gratis pentru cei mai multi) si studierea trecutului (pentru a intelege viitorul) acestei tarii atat de frumoase – chiar nu ar strica.

 37. Tinerii protestatari -pensionari din strada la 43 ani !
  Interesant este ca tinerii seriosi(bine pregatiti profesional,stiintific,moral,care nu au legatura cu securistii si care cistiga bine in mari sau mici companii) nu-i mai baga in seama!
  Piata Victoriei va ramene loc de intilnire al securistilor activi si pensionari(la 43 ani) care vor apara „democratia”lor autentica=justitie subordonata lor,pensii speciale la 43 ani!
  „Desteapta-te romane”-semnificatia imnului national nu se adreseaza securistilor caci ei nu-l inteleg!

 38. draga simona, sunt exact opusul generatiei tale. generatia ta insemna in primul rand o generatie de practicieni. ei sunt generatia digitala, generatia tocilarilor memoratori incadrata groso modo sub termenul de operator calculator. adica una eminamente teoretica. generatia care ia la mishto industria lu ceausescu, dar care are serioase probleme in a face o pana de cuaciuc la masina. o generatie pseudo tehnico-economica (a se vedea profilul minimalist al industriei corporative romanesti actuale). ai dreptate in legatura cu ceva: se vor destepta cu un dus rece dincolo de 40 de ani cand corporatia ii arunca la gunoi pt ca cei care vin din spate sunt mai ieftini si mai tineri. cand vor ramane orfani si aproape analfabeti in ale practici, vor intelege ce e de inteles.

 39. In primul rand libertatea ta,fie si la protest ,nu trebuie sa deranjeze libertatea mea .Protestand singur pe strada esti considerat de catre societate anormal asa ca te asociezi unui grup de protestatari si strigi impreuna cu ei nemultumirea ta.In afara zgomotului si eventual ridicarii ratingului unor TV toata actiunea ta este inutila sau periculoasa daca nu esti constient de:
  1/tu si grupul sunteti de acord asupra persoanei sau persoanelor cu care sa schimbati pe cel sau cei „rai”? 2/persoana sau persoanele agreate v-au informat si ati acceptat in comun programul pe care urmeaza sa-l aplice?
  Daca cele doua conditii nu sunt satisfacute un OM nu se alatura grupului.Desigur poate fi si cazul unui om platit sau prostit…

 40. ” Unii oameni se cred si vor sa fie crezuti in tocmai ce nu sunt , si anume nobili in sfera etica si afectiva , luminati in ordinea cognitiva si puternic in cea volitiva .Veleitarii utopici vor sa apara nici mai mult , nici mai putin decat ca paradigma excelentei umane , imaginea falsa despre ei o afirma si o exiba cu patos , TRAIND-O MAI ALES CAND O PROPUNE ALTORA sau se gandesc pe ei intre altii. Uneori patosul lor este atat de mare si de persuasiv , incat se gasesc oameni ca sa-l creada , sa-l sprijine , sa-l promoveze , fiind de neinvins . FALSA LOR CONSTIINTA ESTE MAI NOCIVA DECAT MINCIUNA DELIBERATA , DECAT IPOCRIZIA SAU O CALCULATA CALOMNIE „-Petru Cretia . Articolul doamnei Simona Popescu ar trebui tradus in mai multe limbi straine si publicat in presa internationala , reactiile cititorilor de pe mapamond fiind trimise confidential , in plic , la o casuta postala , din pudoare ! Bietul Radu Gyr …:” PUTETI SA NAPUSTITI TOT IADUL / CA SA MA FRANGA PANA-N MIEZ / EU STAU IN VISCOLE CA BRADUL /SI TARE , TARE CA UN CREZ ” !

 41. Lucru dracului este ca cei care ies in strada nu sint hotariti si nu stiu sigur ce vor.

 42. Frati romani!
  In tara asta mai functioneaza „statul de drept”?
  Au fost alegeri, avem un parlament, guvern,avem legi…,le modificam, le aplicam…
  Vor urma alte alegeri, unde vom merge cu totii…sa votam!
  Hai sa-i lasam sa guverneze, sa modifice legi, sa-si demita guvernul…sa-si rupa gatul de tot!
  Le atragem atentia pe toate caile, dar sa o facem destept si civilizat!
  Nu le dam aviz pozitiv, ne exprimam despre oportunitate(vezi Procuror G-l, DNA, CSM), dar cu grija…daca tot iesim pe post(proc.g-l) riscam sa ne amestecam cu politicienii( se zice ca ei fac politica).
  Statul de drept nu inseamna respectarea legii? Buna sau rea!
  Hai sa ne vedem de treaba, fiecare cu treaba lui. Greselile vor fi constatate de cei in drept, in baza legiilor facute de cei alesi, si platite de acest POPOR care TREBUIE SA SE DESTEPTE !

  • Cum poți avea atitudinea Baciului din Miorița care se resemnează in fața morții iar el nu ia atitudine???
   Când idiotii din Parlament și Guvern adoptă legi împotriva bunului simț, legi ce ne afectează viața tuturor cum să ne resemnăm? Nu „ne-am” resemnat 50 ani in Comunism??? Unde am ajuns?? Nu „am” adoptat motto-ul „Nu ne vindem țara!”? Si ce am facut: am dat-o gratis! Doamne,pe ce lume traim??

 43. D.NA ZIARIST . TU ITI IMAGINEZI ( PE BUNE ) CA SUTELE DE MII DE ROMANI CARE DEMONSTREAZA DE UN AN DE ZILE IN PIETELE TARII ….SUNT PROSTI SI CUMPARATI …?

 44. a fost odată un terfeli(s)t atât de prost, că până şi colegii lui şi-au dat seama…

 45. @john mall : citeste înca o data, bine-nteles ca-i includ si pe actualii. Tie sa-ti fie rusine, ca nu stii sa ori nu pricepi ce citesti. @Adriana : de când vreo câteva sute-n toata tara au devenit „sute de mii”? nu stii sa numeri ? si când a fost „ales”, printr-o frauda masiva, Johannis, de ce n-ai avut nimica de spus? când se stia ca-i un infractor, de ce n-ai reactionat? acuma te-ai gasit, când, dat fiind pachetul de legi ale justitiei, magistratii sunt raspunzatori de actele profesionale pe care le comit? ce-au de ascuns Johannis si clica, de ce le e asa de frica (de statul de drept)?

  • pt,Ileana , TOCMAI A TERMINAT COMISIA IORDACHE „PACHETUL DE LEGI ALE JUSTITIEI ” , CUM SPUI TU …..S-AU INTARIT PRIVILEGIILE MAGISTRATILOR ….SALARII URIASE…PENSII SPECIALE URIASE ….MEDICAMENTE , SPITALE , TRATAMENTE ( INCLUSIV DENTARE ) GRATUITE PT EI SI FAMILIILE LOR ….12 CALATORII ANUAL GRATUITE !!! IN PRIVINTA RASPUNDERII MAGISTRATILOR …A RAMAS ASA ( adica nu raspund )!!! statul nu este OBLIGAT SA SE INDREPTE IMPOTRIVA LOR . CU ACTIUNE IN REGRES ! ILEANA, ESTI MINTITA SI DISPRETUITA ….IMI PARE SINCER RAU !

 46. Articolul este ingrijit scris dar din el reiese autosuficienta autoarei. Prin aparenta sinceritate si CV -ul insiruit in articol, autoarea lasă sa se înțeleagă că dânsa este deținătoarea intelepciunii absolute iar pentru p.lime n-a mai ramas. Concluzia pe care am tras-o citind articolul (in totalitate) este opusă celei sugerate de articol. Clasa politică este jalnică cu câteva excepții… Luați atitudine și trantiți hoții și impostorii din Parlament și Guvern.

 47. Dna Simona, ai uitat sa le spui un singur lucru: sa fie romani!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.