Primăria Sectorului 1: Acționăm responsabil, în echilibru cu natura

Acționăm responsabil, în echilibru cu natura. Este cea mai nouă campanie a Primăriei Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1. În acest fel, „putem aduce în atenția populației, impactul comportamentului nostru asupra naturii înconjurătoare, necesitatea responsabilizării individuale și globale“.

„În perspectiva zilei de 5 Iunie – Ziua Mondială a Mediului Înconjurator, fiecare dintre noi ar trebui să devenim din ce in ce mai conștienți de importanța protejării mediului înconjurator și de promovarea unui mod de viață cât mai sanatos si responsabil, mai conștienți că acțiunile noastre pot avea efecte grave și ireversibile asupra naturii. Distrugerea mediului înconjurător reprezintă practic distrugerea celei mai mari bogății pe care o are omenirea: natura înconjurătoare“, precizează inițiatorii.

Campania care se realizează pe parcursul a patru săptămâni vorbește de trei concepte mari  care înglobează majoritatea acțiunilor: Omul și natura, Resursele naturale (apă, aer, climă, biosferă) și Sisteme naturale în interacțiune.

Mediul înconjurător reprezintă un element esențial al existenței umane și este rezultatul interferențelor unor elemente naturale – sol, aer, apă, climă, biosferă – cu elemente create prin activitatea umană.

Omul și natura, tema acestei săptămâni, se referă la relația Om – acțiuni umane – mediu înconjurător, respectiv responsabilitățile fiecăruia în raport cu mediul înconjurător, interdependența lor care influențează echilibrul ecologic și determină condițiile de viață pentru viitor.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Haideți copii fetițe și băieți sute și mii ca să plantăm puieți, ieți, ieți… Aia cu responsaniluzarea individuală și globală este înduioșătoare. Mai trebuie să stingem o oră becurile să nu se mai încălzească planeta și fetele de pe centură pe modelul Greta să aibe la gât un carton cu Nu tâierilor de păduri!

  2. PS 1: Acționăm responsabil, în echilibru cu natura e doar in teorie. In practica pana acum vreo cateva luni din lipsa existentei zapezilor n-a mai avut cine sa curate tot Bucurestiul de tot felul de poluanti, particule, metale grele, gaze toxice, diverse elemente radioactive si constant au existat plangeri de un aer greu respirabil. Acum cand se anunta seceta, sa se imbunatatesca calitatea aerului cand va veni si canicula.
    Tot Bucurestiul, si nu numai, ar trebui spalat cel putin saptamanal de mizerie. Praf, moarte de caldura, gaze de esapament si CET-uri, nu se mai poate face mare lucru.

  3. Da, natura și omul, bănuiesc că tocmai de aceea ați aprobat ca pe 1,5 ha din parcul Herăstrău să se construiască o zonă rezidențială P+4. PS: Așa că dle. Primar al S1, vă sfătuiesc să nu mai deschideți gura că prea pute a șpagă !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.