Schiatul interzis!

PSD și PNL, scandal pe pârtie

Dacă v-ați planificat să vă petreceți vacanța de sărbători în județul Suceava, schiatul nu trebuie să se înscrie printre prioritățile dumneavoastră! Și asta, pentru că războiul politic dintre PSD și PNL a ajuns până și pe pârtie. Singurii perdanți ai încleștării dintre reprezentanții celor două partide sunt turiștii. Aceștia și opțiunile lor de relaxare sunt puse la respect, pentru că pârtia din Câmpulung Moldovenesc de pe Masivul Rarău va rămâne închisă în acest sezon.

Deși împart puterea cu cei de la PSD în județ, liberalii pun în cârca pesediștilor nefinalizarea acestei investiții. Liberalii suceveni susțin că cei de la PSD-ALDE, în loc să facă demersuri pentru alocarea de noi sume de bani necesare finalizării pistei sportive și de agrement, își ocupă timpul cu bombardarea opiniei publice cu numeroase comunicate de presă. Nici fostul președinte al Consiliului Județean, deputatul PSD Cătălin Nechifor, nu se lasă mai prejos în fața actualului lider CJ, liberalul Gheorghe Flutur. Acesta le dă celor de la PNL o replică pe măsură. Numai că săgețile aruncate dintr-o tabără către cealaltă nu rezolvă niciuna dintre problemele stringente ale județului din Regiunea Nord-Est.

„Pisica moartă“, plasată de la unii la alții

„Trebuia să se schieze în acest an pe pârtia de pe Rarău! Un lucru este însă foarte sigur și-l poate vedea și orice pesedist- nici în acest an nu se va putea schia pe pârtia de la Câmpulung Moldovenesc. Iar cauza este cea pe care a spus-o și Gheorghe Flutur- sunt plăți restante la lucrările executate, de 2,4 milioane de lei. Neavând acești bani, constructorii nu pot aduce o serie de subansambluri sau echipamente și astfel, pârtia nu poate fi omologată în acest an. Aceasta este realitatea, pe care sucevenii trebuie să o știe“, susțin cei de la PNL Suceava. „Bunul simț al liberalilor din județ e sublim, să stai numai cu mâna întinsă la Guvern după bani, să fi blocat cu bună știință orice posibilitate de continuare a lucrărilor la pârtie între 2012 și 2016, prin acționarea în instanță a firmei constructoare (acțiune pe care au retras-o în 2016 fără o motivare), asta înseamnă să fii șmecher (profit maxim, după ce s-au văzut cu sacii în căruță, s-au apucat de ceea ce știu ei mai bine, și anume să critice fără nicio logică)“, a sărit prompt și fostul șef al județului, deputatul PSD Cătălin Nechifor. PNL Suceava susține că pârtia de schi de pe Masivul Rarău a primit finanțare de 10 milioane euro în timpul primului mandat de președinte al Consiliului Județean al lui Gheorghe Flutur. „Apoi a venit guvernarea PSD, în care nu s-a mai finanțat nimic. În 2016, Guvernul Cioloș aloca 4 milioane de Euro. Acum, ar trebui să se deblocheze cei 2,4 milioane de lei necesari pentru finalizarea pârtiei. Ar mai fi nevoie de finanțat 5% din total! Cât de mult seamănă această situație cu cea de la centura Sucevei!“, se tânguie peneliștii.

„Pas zăpadă, pas ski“

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor, vicepreședinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului, nu a înaintat nicio soluție pentru remedierea situației, ci a pus și mai multe paie pe focul disputei cu liberalii: „Flizgău sau pospai? This is the question! Sau cum a inventat Flutur un nou concept turistic pas ski! Mare ceartă mare la Câmpulung Moldovenesc. PNL acuză PSD că nu a decontat toate lucrările la pârtia de schi din Rarău și că, din cauza asta nu se va schia în iarna asta. PSD zice că nu s-au transmis actele pentru decontare de către primărie la Ministerul Turismului și că din cauza asta nu se va schia în iarna asta. Așa că, să lămurim chestiunea, pe pârtia din Rarău nu se va putea schia deocamdată din două cauze principale- 1. nu prea e zăpadă (ca să vorbesc în dialect, e cel mult un pospai sau un flizgău de zăpadă) și 2. pârtia nu are operator desemnat de primărie pentru exploatare. Deci chiar dacă primăria ar trimite azi actele la București și Guvernul ar face mâine plata, tot aia e“.

Buboiul zvâcnește de mulți ani

Scandalurile dintre Gheorghe Flutur (PDL apoi PNL) și cei de la PSD de pe plan local au o lungă istorie. În urma acestora, majoritatea demersurilor pentru deblocarea finanțării mai multor obiective indispensabile județului Suceava au rămas, ani de-a rândul, la nivel de plan. S-a plusat numai la capitolul vorbe goale și acuzații din ambele părți, motiv pentru care nici acum nu s-au alocat bani pentru centura Sucevei și pentru cea a orașului Rădăuți. Și drumul expres Siret – Suceava – Pașcani și Autostrada Iași – Târgu Mureș au fost și ele ocolite de alocarea bugetară pentru 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Anca Toader 86 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Cacalin nechifor?Ala care spunea acum vreo 3-4 luni intr-o emisiune televizata ca au fost crescute(deja) salariile profesorilor si medicilor?Ce sa stie editat despre judetul cve l-a trimis in parlament?

  2. Era o vorbă că „chelului îi trebuie tichie de mărgăritar”( nu-i vorba de Băsescu, că ăstua-i trebuie ceva condamnări !) şi fobia asta de construire a unor pârtii de sky pe tot tăpşanul, într-o perioadă când zăpezile în zonă sunt la fel de dese ca erecţiile dintr-un azil de bătrâni, meteahnă ce vine de pe vremea Udrei, care făcea şi terenuri de fotbal în pantă, aduce satisfacţii doar unor găşti locale, nicidecum locuitorillor din zonă ! În primul rând prin parandărătul rezultat la construcţie şi apoi la banii negri adunaţi după darea în folosinţă ! Drumurile în zonă sunt sub orice critică, iar centura Iaşi – Ardeal îşi doarme probabil somnul de veci !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.