Puțină ordine, dacă se poate!

E stare de urgență, cu facerea planului la amenzi de către organele de ordine publică,  și cu inducerea fricii pe toate canalele reziduale ajunse de comunicare. În general, românii au înțeles să stea în casă, la fel cu ceilalți cetățeni ai planetei, iar cei trecuți de 65 de ani au realizat, probabil, mai mult decât alții recursul la vechi metode. Învârtindu-ne uniți în jurul acestei soluții nu vom obține nimic.  „Distanța socială” restartează  deja  egoismul  care până acum era mascat de un hău al  “spațiului personal”.

Cu asemenea ordine și dispoziții, România s-a întors la origini, la vatră, concurată de propria-i diasporă care și-a trimis din dragoste de famile toate rubedeniile în spital. Guvernul nu-și permite, aglomerat fiind  de neamuri și amante,  fără distanță socială între ele, să exercite responsabilitățile  nici după ce a declarat culpa zădărnicirii combaterii bolilor. Frontierele României sunt mai libere decât oricând, în ideea că românii nu pot fi opriți să intre în propria țară, de parcă problema momentului este una privind cetățenia sau rasa.

Debandada din spitale este și ea un aspect al presupusei libertăți constituționale,  deși avem nenumărate Ordonanțe   militare. Noaptea  și ordonanța. Unii medici se pot infecta precum niște țărani desculți de acum câteva secole, și tot unii dintre ei, ca niște suflete moarte, cer să părăsească tranșeea medicală, după cum vor și când vor sau de frică. Statul român în general până acum nu a fost cu adevărat vinovat fiindcă nu a avut cine să-l judece, iar această afacere sinistră ar trebui declarată criminală. Nu știm dacă acest guvern poate dispune în mod concret mobilizarea, însă ordonanțele militare, așa civile cum sunt, ar fi fost cazul să prevadă niște reguli de netrecut,  care pot fi regăsite în orice situații limită,  în condițiile în care, contrar,  nu se pune la cale crearea un război civil din partea autorităților. Inaintea opțiunii ca medicii infectați să fie rechemați în mediul de lucru spitalicesc, ar fi trebuit deja ca cei testați negativ să fie în imposibilitatea de-a se retrage. România este totuși condusă prin Ordonanțe militare iar anarhia instituțională este un aspect tratat cu o toleranță suspectă.

Puțină ordine în instituțiile statului, dacă se poate, respectiv în spitale, ar reduce pierderea de timp prețios  a unor  “somități” care, până una alta, profită excesiv de contextul  crizei dezinfectanților și echipamentelor, de care sunt direct vinovate. Nu e deloc “educativ ” și prudent medical să apari în fața unei țări, dând sfaturi de prevenție , iar tu să nu porți masca și mănușile de protecție, când și primul ministru al Angliei este consemnat la domiciliu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioan Vieru 1330 Articole
Author

1 Comentariu

  1. cu distanţa asta socială, s-a dus dracu’ natalitatea celor săraci în melanină, nu însă şi a celor bogaţi…nu e bine deloc, da’ deloc…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.