Radu Banciu: CTP n-avea scrupule

Jurnalistul Radu Banciu i-a făcut un portret dur lui Cristian Tudor Popescu. „De la CTP n-aveai ce să înveți”,  „n-avea scrupule”, a spus Banciu la Prima Sport, atunci când a fost întrebat care e diferența dintre Cătălin Tolontan și Cristian Tudor Popescu.

„Tolontan e singurul, pe palierul lui nu mai e nimeni, nu există comparație între el și CTP. Tolontan a făcut istorie, nu se poate compara cu CTP. Tolontan chiar a format o generație de jurnaliști, dar atât. Astăzi este irelevant, nu ai ce să înveți de la el. El nu a respectat jurnalismul cum ar fi trebuit, s-a dus într-o zonă de confort și comoditate. În loc să meargă toată viața lui pe măgar și desculț, e în cu totul altă zonă de confort. Nu se poate compara cu CTP, care n-a avut scrupule niciodată. Tolontan a avut scrupule, de la el am învățat toată meseria. De la CTP n-aveai ce să înveți. El avea bagajul lui de cultură, era un tip citit în mediul lui, de inginer, nu era un bou, dar el n-avea scrupule. Cum să ți-l faci prieten pe CTP, a auzit cineva așa ceva? Nu era un om frecventabil din niciun punct de vedere, o secătură! Dar, încă o dată, un caracter, un personaj. Îl puteai lectura, îl citeam, a fost un reper, dar un om imposibil”, a afirmat Radu Banciu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioana Radu 8409 Articole
Author

19 Comentarii

 1. Banciu a trecut de la „sport” la „critica rațiunii pure”! Cum adicătelea sa te dai la crucișătorul scufundat? Până și rușii au încercat aducerea la mal a crucișătorului Moskva!

 2. Desi s-a demolat si s-a facut Vulcan Residence, mentalitatea de uzina a ramas la Banciu: „de vrei sa castigi un ban, angajeaza-te la Vulcan, carte multa nu se cere, prost sa fii sa ai putere” !

 3. Banciu nu ar face rau sa se adreseze urgent medicului de familie.

 4. Dl. Banciu este fascinat de hegemonia intertextualității transfobice a microagresiunilor, ca prescripție a unui Război Civil perpetuu !!

 5. „ca prescripție a unui Război Civil perpetuu”

  Razboiul celor doua emisfere ?

 6. Ce inginer e ala care nu practica? Pe langa ca nu afli ce e nou mai uiti si ce ai stiut. Maxim poate fi un dobitoc cu diploma.

 7. Cum ii platesc pe astia: banciu,gherman ???!!!
  Cum sa ii suporti pe radu tudor,gadea,surorile pacurariu(?)
  La cate canale avem: cine cred ei ca isi pierde timpul cu ifosele lor?!

 8. Îmi place banciu, e veninos cu asupra de măsură, poate ar trebui să și facă o lipidograma, sa și măsoare mai frecvent tensiunea. Și să nu și mai scoată atîta limba din gură. In rest e peste mulți.

 9. CREZ’ca CP a avut o DUBLA Secretie de FIERE …

  NU ca l-as aprecia IO pe Banciu!
  MITOCANIE cat cuprinde, la Concurenta cu UN Caraclean, NU dau Nume …

  Da’ NU va faceti Griji !

  CPuu’ ARE Doua Metode INfailibile, ba chiar I-re_FUTABILE de scapare din Suparaere :

  – Urcatul in Copaci si Izolarea Nahnita pe Lumea REA, o VREME … 🙂 cam ca SI Sfantuu’ Simion Stalpnicuu’ … 🙂
  – CANTATUL la Devla CHEALA cu Deshtele indoite, sa dea cu Incheieturile Deshtelor … 🙂

  DANSUL a declarat-o in DIRECT la Emisiunea Dnei Eugenia VODA, in Urma cu Catzibva Anisori …

  IO INCA NU mi-m reventi din AMUZAMENT, frenetic, ca Lola FOLANA, de pe Timpuri, care se agita din … DERRIEREL CE nu se mai poate povesti si intampla.

  Daca Dansul, cand este SUPARAT (Cam Destul De Poarte MULT ) aplica Metodele Personale, de Succes,

  IO, Profitor NErushinat, aplic AMINTIREA acestora de la TVR … 🙂

  Raman IAR in Veselie, chiar daca am Mari NECAZURI !

 10. Imi aduc aminte de Banciu,imbracat in piele de urs la o emisiune sportiva,si atat! In rest, sfertodoct geograf,plin de ifose!

 11. După ce pupi Petrovul în băs ani şi ani şi ani la televiziunea clanului securist Păunescu, te apucă scrupulele la televiziunea pe puţin spus controversatului om de afaceri Cristi Burci… Şi te apucă atât de rău scrupulele că îi faci osanale unui posibil viitor angajator, pentru orice eventualitate. Dacă CTP era director de ziar sau de televiziune, oare mai era la fel de lipsit de scrupule sau făcea şi el istorie?

  Nu ştiu ce „jurnalişti” a format maiorul Tolontan, dar dacă scrisul 90% din timp despre Becali şi diverse dezvăluiri răsuflate, înseamnă „jurnalism”, probabil tot „jurnalism” înseamnă şi donaţiile de la partid sau de la guvern. Probabil şi Teodor Brateş o fi un mare „jurnalist”. A vorbi despre „jurnalişti”, într-o ţară fără jurnalism, demonstrează că trăieşti departe de realitate. De 20 şi ceva de ani ni se bagă numai Becali pe gât şi noi credem că Tolontan a făcut istorie. Dacă vorbim despre o istorie a submediocrităţii, da, a făcut istorie. Se vede la chioşcurile de ziare starea presei româneşti şi istoria pe care au făcut-o marii „jurnalişti” – se mai vând doar integrame şi vreo 4 „ziare” de maxim 8 pagini, dintre care 1 este ceva cu fete la pagina 5…

  Pentru o ţară în care s-a făcut istorie în „jurnalism” chioşcurile sunt cam goale la raionul presă românească. De buni ce sunt „jurnaliştii” – nimeni nu le cumpără ziarele.

 12. Nu stiu ce are banciu cu CTP. banciu are comentarii de parca a fost înțepat de o vipera. Cred ca este complexat…CTP cand comentează ceva, are argumente serioase. E adevarat, sunt cazuri cand e luat de val( mă refer la tenis). În rest are cele mai corecte comentarii..

 13. Cine își pierde timpul cu Banciu ? Cică a învățat meserie de la Tolontan,se vede….

 14. Vb unui „lingvist” de pe aici, d-l Banciu este expresia elocventă a hegemoniei cvasijurnalismului pluricultural din spațiul anaerob al „culturii”.
  Ati înțeles ceva? Eu sigur nu, dar poate d-l Ciutacu îl consiliază pe d-l Banciu când îl „ciufulește” pe CTP și ne traduce.
  Din păcate, asta este presa noastră, o „extorsiune a unui degajament…” 😉, din care nimeni nu înțelege nimic, dar ne tragem pumni în cap că suntem entelectuali, doctori si/sau ingineri, care n-am profesat o oră, dar ne-am regăsit menirea in presa românească. Liberă.

 15. & Competiția jurnalistică pentru audiențe, anunță ,,climax” ,,extraordinar” și ,,exorbitant”, pe rating-uri și share-uri, chiar și după OTV, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.