Rafael Nadal, cu speranţa revenirii în circuit

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, deţinătorul recordului de titluri cucerite la Roland Garros (14), a anunţat, într-un mesaj postat pe contul său din reţeaua X (fostă Twitter), că speră să revină în circuit luna aceasta, cu ocazia turneului de la Barcelona (15-21 aprilie), după ce a declarat forfait pentru turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, informează AFP.

„Vă salut din Barcelona. Primul antrenament…. cu speranţa de a fi acolo în aceste zile, înainte de începerea turneului”, a scris fostul număr unu mondial, în vârstă de 37 de ani, în mesajul său, însoţit de o fotografie în care poate fi văzut stând pe bancă la marginea unui teren de la Real Club de Tenis Barcelona-1899, în timp ce schimbă gripul rachetei.

„Sunt aici să văd cum merge, cu dorinţa de a încercat să joc”, a continuat Nadal, precizând că este important să spună că nu vrea să confirme că va juca, dar că speră.

Spaniolul, care va împlini 38 de ani pe 3 iunie, în timpul Grand Slam-ului de la Roland Garros, a jucat doar trei meciuri oficiale de la accidentarea sa în turul al doilea de la Australian Open 2023. Asta s-a întâmplat în luna ianuarie, la Brisbane, unde a fost eliminat în sferturile de finală.

De atunci, jucătorul aflat acum pe locul 646 mondial a continuat să-şi amâne revenirea retrăgându-se succesiv de la Australian Open, Doha, Indian Wells şi Monte Carlo. El a invocat de fiecare dată acelaşi motiv: „Corpul meu nu îmi mai permite”.

Rafael Nadal se luptă de ani de zile cu accidentările care îl împing inevitabil spre retragere. Barcelona este unul dintre turneele sale favorite, pe care spaniolul l-a câştigat de 12 ori, prima oară în 2005, înaintea primului său trofeu de la Roland Garros.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.