Rafila anunță când scăpăm de restricții

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila spune că vârful valului 5 pandemic va fi atins între 10 și 15 februarie, iar, dacă apoi se va constata o descreștere a numărului de cazuri, până la sfârșitul lui martie o parte din restricții vor fi eliminate.

„În intervalul 10-15 februarie probabil că vom asista la un vârf al acestui val după care o să vedem o descreștere, rămâne de văzut cât de rapidă va fi descreșterea, e posibil să fie destul de rapidă, pentru că astfel de valuri cu o creștere fulminantă au și o scădere oarecum similară, dar rămâne de văzut și dacă fiecare dintre noi respectă măcar măsurile de distanțare, de utilizare corectă a măștii, de evitare a aglomerațiilor și, nu în ultimul rând, chiar de vaccinare”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Aceasta a anunțat că în cursul acestei săptămâni numărul de teste efectuate va crește și va depăși 100.000 de teste efectuate zilnic.

Ministrul Sănătății nu crede că România va ajunge la 70.000 de îmbolnăviri pe zi.

Întrebat când vor fi eliminate măsurile restrictive, Alexandru Rafila a spus: „Cu siguranță, în luna martie cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de unele dintre aceste măsuri restrictive”.

Ministrul Sănătății spune că obligativitatea purtării măștii de protecție nu va fi printre primele restricții eliminate.

Conform acestuia, aceste măsuri restrictive vor fi eliminate progresiv pe măsură ce scade incidența și se va reduce presiunea pe spitale. „La început va fi vorba despre un set de măsuri, pentru că, așa cum ați văzut, gradul de ocupare a spațiilor la evenimentele publice, numărul de persoane participante și așa mai departe sunt multe lucruri care vor fi incluse în primul pachet de relaxare”, a mai spus ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Scapam de restrictii cind vrea UE si NATO .

    Sa speram ca RUSIA va schimba mentalitatea de victima a est-europeanului.

  2. Daca era dupa mintea si subordonarea baiatului destept Rafila, in Romania era deja introdusa mizeria aia numita certificatul verde. Norocul romanilor a fost ca colegul sau de arma Ciolacu i-a dat peste mana. Electoral a gandit bine.

  3. Care presiune pe spitale?! Toata plandem#ia a stat in testele RT-PCR (care acum CDC-ul american spune ca nu mai sunt bune) si „presiunea pe spitale”, presiune la televizor si in replica imbecila: „du-te, tu, in spitale sa vezi!” (evident ca nu puteai intra in spitale sa verifici).

  4. Citez din raport:”În ultimele 24 de ore au fost efectuate 20.524 de teste RT-PCR (10.828 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.696 la cerere) și 41.539 de teste rapide antigenice.” Totalul este de 62.063 de teste din care au rezultat 19.685 cazuri pozitive, adica 31,71%, Daca maine vor creste ”norma” la 100.000 atunci vom avea peste 31710 de teste pozitive. Totusi apare o enigma. Daca RT-PCR au fost 20.524 si pozitive au fost 19.685, toate cazurile pozitive au confirmare RT-PRC? sau au fost acceptate si rezultatul unui test rapid? Prea mica este diferenta intre testele RT-PCR si rezultatele pozitive. In ritmul acesta cred ca pt a atinge planul programat de 70.000 de cazuri. Trebuie gasiti 200.000 de voluntari nerabdatori sa fie testati. Cluj, Timis, Arad, Bihor, Sibiu, Brasov, Iasi si Suceava au suficienti PNL-ilst dornici.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.