Raport european: Aproape 3.200 de români, victime ale traficului de persoane în decursul a doi ani

Comisia Europeană (CE) a dat publicităţii, luni, primul raport care prezintă statistici privind traficul de fiinţe umane. Datele sunt valabile pentru intervalul 2008-2010 şi se referă la statele membre, dar şi la Croaţia, Islanda, Muntenegru, Norvegia, Serbia, Elveţia şi Turcia.

Raportul conţine, printre altele, date privind victimele identificate şi prezumate ale traficului de fiinţe umane în UE, al căror număr s-a ridicat la 23.632 între 2008 şi 2010, înregistrând şi o creştere de 18 la sută în această perioadă.

Dintre cele 23.632 de victime la nivel european, 68 la sută sunt femei, 17 la sută – bărbaţi, 12 la sută – fete şi trei la sută – băieţi.

Potrivit raportului, în cei trei ani de referinţă , cei mai mulţi traficanţi cetăţeni europeni sunt din Bulgaria, România, Germania şi Franţa, iar cele mai multe victime provin din România şi Bulgaria. Cele mai multe victime care au cetăţenia în afara statelor membre ale UE sunt din Nigeria şi China.

„Statele membre care au raportat cel mai mare număr de victime identificate sunt Cipru, România, Olanda, Bulgaria şi Estonia”, se arată în raport, care relevă că în România, la 100.000 de locuitori, sunt 5,4 victime ale traficului.

Conform datelor raportului, numărul românilor victime ale traficului de persoane a fost de 1.240 în 2008, de 780 un an mai târziu şi de 1.154 în 2010.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.