Războiul lui Nicușor Dan cu Gabriela Firea

Miroase a campanie electorală. Pe alocuri și pute. Gabriela Firea bate studiourile televiziunilor și se pozează în tot soiul de ipostaze de binefăcătoare. Se vrea la Primăria Bucureștilor cu orice preț. Încă nu știm ce au decis Marcel Ciolacu și PSD-ul cu dînsa și cu Pandele. După unele surse, distanța între cele două vedete ale PSD începe să crească. Dacă într-un sondaj plătit de Firea, fosta primăriță este egală cu Nicușor Dan, vă dați seama la ce distanță se află unul de altul.

De cealaltă parte, Nicușor Dan dă semne că vrea să iasă din muțenia politică în care supraviețuit pînă acum. Adică să iasă la atac. Mai zilele trecute, primarul supersilențios a făcut o plîngere la DNA și a postat pe Facebook următorul text:

Am transmis DNA o sesizare cu privire la aspecte nelegale identificate de Corpul de Control al Primarului General în verificarea efectuată la STB.

Obiectul sesizării este achiziția de tramvaie noi din gama de 18 metri printr-o procedură demarată de STB în anul 2019 și încheiată în anul 2020 cu declararea firmei Electroputere VFU Pașcani drept câștigătoare a licitației.
Întrebările la care sunt sigur că bucureștenii ar dori să afle răspunsul sunt:

1.De ce conducerea STB reprezentată de la acea dată a continuat demersurile pentru finalizarea procedurii de achiziție, deși la momentul aprobării raportului de procedură nu avea alocate fondurile necesare în conformitate cu prevederile legale?

2. De ce STB a decis încă din anul 2019 să achiziționeze tramvaie de 18 metri în contextul în care fluxul de călători ar justifica o nevoie de tramvaie mai lungi?

Opțiunea STB a fost pentru VFU Pașcani care aducea componente din Rusia și vindea apoi la prețuri majorate.

Situația de fapt este agravată și de faptul că VFU Pașcani a introdus în instanță o cerere de penalități în valoare de 1% pe zi din valoarea contractului până la încheierea contractului cu STB.

Care este explicația acestei plîngeri? În momentul organizării licitației pentru cele 40 de tramvaie de 18 m, STB și Primăria Capitalei nu aveau prevăzute în buget sumele pentru o asemenea investiție. În ciuda acestui fapt, primărița de atunci Gabriela Firea a insistat pentru organizarea ei și firma Electroputere VFU Pașcani (în spatele căreia se afla Gruia Stoica) a devenit cîștigătoarea licitației. VFU Pașcani și Gruia Stoica mizau pe cooperarea cu o firmă rusească, furnizoare de echipamente super ieftine.

Ce s-a întîmplat? Fără bani pentru contract, cîștigătorii licitației au dat în judecată STB și, ca la noi, au cîștigat o despăgubire de 1% pe zi.

Site-ul Mobilitate.eu prezintă situația și decizia Secției a IX de Contencios administrativ și Fiscal:

STB SA este obligată de instanță să semneze contractul și să achiziționeze cele 40 de tramvaie noi licitate în 2020. STB SA și Primăria Capitalei au lansat în septembrie 2019 licitația pentru ” Tramvaie noi din gama de 18 m cu podea total coborata” , în valoare de 769 milioane de lei. Pe data de 13.12.2019 a fost încheiată perioada de depunere a ofertelor, acestea fiind depuse de Astra Vagoane Arad (în asociere cu CRRC) și Electroputere VFU Pașcani, în final în 2020 contractul fiind atribuit Electroputere VFU Pascani. Tramvaiele la momentul licitației au fost achiziționate pentru înlocuirea vechilor tramvaie Tatra T4R pe liniile cu capacitate redusă de transport.

Totuși, din cauza problemelor bugetare, STB SA a decis să suspende finalizarea procedurii, adică semnarea contractului și achiziția lotului de 40 de tramvaie. A urmat o serie de procese între STB SA și Electroputere VFU Pascani, iar săptămâna aceasta a fost dată soluționarea finală de către Judecătoria Sectorului 1.

Astfel, decizia în ultimul proces, este vorba de o decizie finală, este următoarea:
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu Decizia nr. 359/C5/75 din data de 19.02.2021 pronunţată de CNSC, definitivă prin Decizia civilă nr. 969/20.04.2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a de Contencios Administrativ şi Fiscal, pentru obligaţia de a finaliza procedura de atribuire a contractului de achiziţie sectorială, având ca obiect Tramvaie noi din gama 18m cu podea total coborata, la care se adaugă orice accesorii, actualizări ?i cheltuieli de executare silită ar putea rezulta sau calcula în cursul executării silite. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 17.02.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 17.02.2022”

(mobilitate.eu)

Totuși, banii pentru achiziția celor 40 de tramvaie de 18 metri (despre care Nicușor Dan spune că erau prea scurte și nu foloseau la mare lucru) nu există iar STB ar fi obligată să deruleze contractual și să plătească despăgubiri.

Unii spun că Nicușor Dan se pregătește să o întrebe pe Gabriela Firea pe ce a cheltuit cele 4,17 miliarde de euro în trei ani de mandat? Întrebarea este validă cîtă vreme, la instalare, Nicușor Dan a preluat doar trei contracte?

Se pare că Nicușor Dan începe să prindă glas și să scoată la iveală argumente. A vorbit puțin, dar a început derularea a 150 de contracte importante pentru București.

Nu am nici o îndoială că războiul pentru banii Capitalei continuă din ce în ce mai dur, indiferent dacă intervine DNA-ul sau primește ordin să cerceteze cu privirea la Lună.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

39 de Comentarii

 1. Firea Sarmancur nu mai pupa PMB,mai ales daca Nicusor mai candideaza!Firea afost o calamitate mai mare ca Oprescu, a facut praf bugetul PMB si l-a indatorat pe 20 de ani!Nicusor s-a inhamat la o caruta prea grea pentru el,dar retineti,nu avem alta solutie Daca Tudorache-Diamante a ajuns sa puna jos 1 milion de euro sa iasa din arest, dupa doar 4 ani de primarit,va dati seama cat a carat acasica la indianul Pandel ot Voluntari , una ca Firea ??:))Fraierii de bucuresteni pesedorci, sunt in stare sa zica ca a fost o sfanta,nu lua nimic de pe jos,doar companiile turcesti mai stiu niste fapte

 2. Eu unul sunt curios, cum a supravietuit STB-ul exploziei de pret la carburant, in trecut, crestea pretul cu 50 bani la litru si nu era prins in buget, si era incaierare maxima in Consiliul General, PNL-ul, PDL-ul, USR-ul faceau spectacol, chemau televiziunile, etc. azi e liniste si pace. Singura explicatie pe care o gasesc e ca s-a cazut la pace, se delapideaza masiv si se imparte totul frateste, cine vine in 2024 o sa aiba totul amanetat, si o sa creasca impozitele de cateva zeci de ori, si asa ne uraste EU ca sunt prea multi proprietari

 3. Domnul Nistorescu prea vă faceți chinez din aversiunea ușor misogină față de doamna Firea. Cele 150 de contracte importante pentru București nu sunt inițiativa domnului Nicușor Dan, care după olimpic în liceu nu a mai fost nimic, ci a firmelor SRI. Cât despre domnul Ciolacu dânsul va suștie ce-i ordonă cei care-l suștin. Mușchetarii Iohannis, Ciucă, Ciolacu, Kelemen Hunor sunt din același plămădeală. Vorba cântecului: “Ca cei trei, patru mușchetari / Patru suntem și toți voinici / Pot fi dușmanii cât de tari / Că noi ii batem cu urzici.”

 4. Dragostea domnului Nistorescu pentru centru atacantul echipei capitalei, Nicu a lui Sor capata accente hilare. Olimpicul, dupa ce a salvat Bucureștiul de la înec, suntem convinși ca il va salva și de efectele incalzirii globale, vara și ale răcirii, tot globale, iarna, asa ca va oferi fiecărui cetățean doua doua pachete de Paracetamol ca aceștia sa le dea vremii din apartament când da semne de răceală, adică când scade sub 12 grade. Sa speram, ca în urma acestui articol fierbinte și Las fierbinte, vremea nu va face covid în forma severa ca să fie internata la ATI, unde, Doamne ferește, sa ia foc și sa se supraincalzeasca ca sa le dea satisfacție neomarxistilor lgbtiqisti cu izmene de import și vazelina cu ardei piscatori cu hrean.
  PS. Când ești refuzat de o femeie, refuzul poate devenii obsesie.
  Ps2. Când obsesia devine somnam-bula, începe sa lanseze bancuri cu Bula.
  Ps3. Când Bula era Bula, singura lui obsesie era clatitul nespalatilor.
  Ps4. Când nespălați erau și netunsi, Bula cerea ca deratizarea sa se facă după standarde Europene. Ehee, ce timpuri încărcate cu umor. Acum nici umorul negru nu mai e negru, fiindcă se simte discriminat și îți poate face plângere la Consiliul Discriminării, iar dacă e și negru și cu dizabilități, traseul tău educational din România educata poate suferi boli acute adică boli fără cute. Salvati Bucureștiul și invatati-l pe Nicușor sa înoate și pe spate, fiindcă de atâta înot pe burta i s-au uzat fesierii și rozeta vieții.

 5. Degeaba ciufulitul userist va avea glas daca este impiedicat la limba. Este incapabil sa vorbeasca cursiv si folosind un vocabular cat de cat consistent. Propagandistii semanalfabeti securisti il acuzau pe Ceausescu ca folosea circa 200 de cuvinte. Cate o folosi useristu’? Nu i le mai numara securistii care l-au impins la primarie?

 6. Împotriva prostiei chiar și zeii sunt neputincioși (Schiller). Aseară la TV Daniel Fenechiu beat mort( ca de obicei) cu ochii exoftalmici ca la Homosexuali, transpirat, ultraobez, a clamat că Regina s-a întâlnit cu Ainăzhaur(?). Poate Eisenhower! Am râs până la leșin. La Realitatea Plus Gelu Vișan suspectat de 2(două) violuri când era Pedagog, cu facultate privată gen Veceu Public la 48 de ani, plângea, se emoționa că a murit Regina! Alt escroc, alt parazit! Mihai Ciuca absolvent la Iepuri de câmp la Sibiu cu trei ani, sugruma, viola copios limba romana! Prostie in formă pură! Citez din masa asta informă de untură: La iarnă vom aduce căldură în casele românilor! Criza energetică la noi nu există! Pe bune? Pe bune? Alumil Tulcea închis, Alro aproape închis, Amonil Slobozia, Mureș, Nitramonia Făgăraș închise! Preturi multiplu de 4! Adrian Ursu la Antena3 cu ochii mari și umezi ca la Cervidae clama că a murit prea devreme un mare om de Stat! La 96 de ani? Împotriva prostiei chiar și zeii sunt neputincioși! Schiller în progresie geometrică în Romanica! Obezi, prosti, necititi lacomi de bani! Ainăzhaur? Firea Pandele Gabriela Vrânceanu vrea încă o dată la Primărie? Ce să facă acolo? Fără cuvinte! La 96 de ani Regina ne-a părăsit devreme? Adrian Ursu ai băut „zeamă” de Pufoaica? Saltimbancilor….

 7. petarde securice pentru a abate atentia romanilor de la prapadul praduirii Tarii. circ fara paine tovarashi. continuati cu gurile cascate….pana veti ramane si fara firimituri.

 8. Este dovedit ca cei care fac mereu caz de prostie atribuind-o altora sunt chiar ei cei ce o poarta fara insa a realiza. Este si normal. (din diaspora)

 9. Cata neobrazare si impertinenta pe acest/acesti boschetar/ri. Alo, „bucurestenilor”, treziti-va nene ca va inghite definitiv fosa septica publica in care ati intrat, de o sa va umpleti/murdariti definitiv de/cu rahatul acestui/acestor destrabalati si boschetari adunati de prin catacombele Bucurestiului. Chia nu mai aveti pica de rusine si demnitate ?!. Locuiti, intamplator sau nu, in Capitala Romaniei, mai idiotilor, incaputa acum pe mana unor netrebnici, alesi de voi mai tampitilor. Sa ma ierte domnii Negoita si Baluta.

 10. diaspora= o fi o îmbinare între DIAS și doamna Pora, marea iubitoare de basisti căreia în perioade de seceta prelungita ii ploua în gura cu sarmale reci în sac de plastic.

 11. Da, draga Alcibiade, de unde nu e, nici Dzeu nu cere!
  Am vazut imagini soft cu sacii de voturi de la Sector 1 dar am vazut aseara o secventa cu o trupa intreaga care, febrili, deschideau sacii, cotrobaiau prin ei, scoteau… Si?
  Am inteles ca in Sector 1, oamenii suporta gunoaiele si sobolanii, de buna voie cum se spune… da, dar gunoaiele si sobolanii vin de la „ai nostri” asa ca oamenii le accepta ca pe un dat. Daca veneau de la un psd-ist, alta era treaba. Se mobilizau demult cu copii, cu purcei, cu mic, cu mare.
  Cineva ii atragea ieri, atentia lui „Schiller” ca nu este crestineste ca intr-o zi in care venerezi o Mare Mama, sa ataci memoria unor trecuti in lumea tacerii. Cu ce s-a ales omul? Cu injuratura cunoscuta „ma, eu iti platesc pensia!”
  Astia’s oamenii!
  Spre ce ne indreptam? Arderea padurilor seculare” pentru a avea energie verde (vezi Adevarul) si gandaci si viermi ca hrana.

 12. Amandoua personajele fac parte din ghiveciul numit „Galceava politica” care nu merita decat luati cu pietre sau cu ghioaga si alungati definitiv. Si nu numai acesti doi caposi scandalagii plangaciosi care distrug totul in jur!

 13. Este vremea lor? Vremea religiei lor?
  Ieri, un „destept” se simtea sufocat de conotatia religioasa a Marii Sarbatori si se „lauda” ca el are o psisca numita Maria.
  Ca era o blasfemie la adresa credintei unor oameni, nu conta pentru hahalera, dar ca o multime de femei de la cele cu biberon la cele cu parul alb, din lumea aceasta se numesc Maria, la fel nu conta pentru el, omul cu religia noua inventata de ei!

 14. Da, draga Alcibiade, de unde nu e, nici Dzeu nu cere!
  Am vazut imagini soft cu sacii de voturi de la Sector 1 dar am vazut aseara o secventa cu o trupa intreaga care, febrili, deschideau sacii, cotrobaiau prin ei, scoteau… Si?
  Am inteles ca in Sector 1, oamenii suporta gunoaiele si sobolanii, de buna voie cum se spune… da, dar gunoaiele si sobolanii vin de la „ai nostri” asa ca oamenii le accepta ca pe un dat. Daca veneau de la un psd-ist, alta era treaba. Se mobilizau demult cu copii, cu purcei, cu mic, cu mare.
  Cineva ii atragea ieri, atentia lui „Schiller” ca nu este crestineste ca intr-o zi in care venerezi o Mare Mama, sa ataci memoria unor trecuti in lumea tacerii. Cu ce s-a ales omul? Cu injuratura cunoscuta „ma, eu iti platesc pensia!”
  Astia’s oamenii!
  Spre ce ne indreptam? Arderea padurilor seculare” pentru a avea energie verde (vezi Adevarul) si gandaci si viermi ca hrana.

 15. Cornel, idioti care au ajuns in funcții publice sunt peste tot, in lume. Exemplu: 189 de case noi, scumpe, locuite, au rămas in bezna, taman in cretina țara America, Huston, Texas. Un Dorel american, a tăiat cu excavatorul un cablu electric. Acum, când scriu, sunt 17 ore de când nu este curent electric. Compania de electricitate a postat informații doar trei ore, după care a murit, muri-le-ar neamurile de cretini. Sunt familii cu copii, bolnavi, bătrâni, dar idioții tac ca viermii. America !? Țara de cacat, plină de jigodii mondiale, “visul javrelor drogate”. Nicușor Dan, este peste tot. A murit regina !? Mama, ce dezastru. A crăpat capul englezilor idioti.

 16. O disimulare mai perfecta cu fiecare ocazie ca la individul ce a fost pus primar al capitalei rar se vede.
  Olimpicul si-a facut studiile in Franta si cea mai buna acoperire a sa este ca revenind in tara,motivul a fost ca nu s-a acomodat cu cultura franceza.S-a acomodat in schimb cu racolarea sa de catre interesele franceze aici, si el ci Clocotita din Guadlaupe.AMbii au facut praf totul,ducind la extrem dezorganizarea,salubritatea ,spitalele, toate domeniile de activitate.Cu ocazia indendiului de la spital,nimeni nu a inteles nimic, ilogici si pe afara de reglementari si lege, gasesc”explicatii”bizare pt.orice,minciuna este „adevarul” pe acesti controlati mental.
  Speta de mai sus este clara,EL trebuia s-o rezolve cu bugetul si celelalte.
  Ce se apuca el sa faca?”Se pregătește să o întrebe pe Gabriela Firea pe ce a cheltuit cele 4,17 miliarde de euro în trei ani de mandat”, zau Franz ?Esti Curtea de conturi,Parchetul,Garda Franceza de la ambasada Frantei?Care jubileaza in ce hal a adus Capitala pt.ca asta ii era sarcina ?
  Firea este cu sarcina precisa sa distruga si a distrus PSDul raminind din el o zdreanta,ea isi urmareste scopul personal si slana grasa,cu Stanescu manipuleaza PSD si pe Ciolacu ,etc.
  Insa din ce cauza permanent dl,CNistorescu il impinge la inaintare pe dezastruosul userist-neoliberal N.D fluturind acum 150 de proiecte ale securitatii,pt.ca daca nu ar fi ale ei s-ar vedea ceva in gropa de gunoi si imobiliare ce a devenit Capitala?Au fost Coldea si Kovesi decorati de Franta ,asa cum Muniz ala este”decorat”cu Fondul Proprietatea prin care,in ambele cazuri,UE a multumit ambii frati-american si francez?Cat si a treia forta-securitatea locala a ocupatei ns.tari?

 17. ucenicul lacatus de la Cugir este plin de revolta ,,patriotica,, NU pentru lipsa apei calde si a caldurii de cand trandaveste acest jalnic habarnist care uita ca a semnat pentru plata unor tramvaie care necesita modificatra tuturor statiilor ? maistre ? ai cam imbatranit ,URAT !! nimic despre autobuzele in functiune ? varsta si rautatea mosneagului ! celelalte ? nici o problema ?

 18. …pentru ca el nu profita nimanui.Cei doi care se razboiesc sunt la fel de inutili in aceasta situatie ca si „razboiul’ pe care il poarta; nefericiti si nemultumiti sunt contribuabilii, care nu au nicio vina ca indolenta si lipsa de educatie a celor pe care i-au ales atinge, astazi, cote alarmante in Bucuresti.Sunt doi bugetari inutili, alesi democratic; aici sa ne intrebam si noi, alegatorii: Ce am votat?

 19. Fi rea o fi…descurcata, dar Plicusor Ban pare ȘI întârziat…la vorbă. Prefer ” descurcarelile ” doamnei cele Rea …de gură”, care macar STIE ce tunuri dă , daca dă , si ne mai lasă sa si traim, abandonarii TOTALE ale lui Muc cel Mic si usor.

 20. Nicusor Dan e olimpic la matematica. La primarie munceste foarte mult, la fel de mult cat munceste si domnul presedinte la Cotroceni. Are mari realizari, la fel ca si domnul presedinte. Nicusor e cel mai bun primar pe care l=a avut Bucurestiul pana acum. El va repara tevile de incalzire gaurite de Firea si va face metrou de suprafata pe liniile de cale ferata din oras. Nicusor, ca si domnul presedinte, nu poate dormi nici noaptea de grija romanilor, mai ales de grija bucurestenilor.

 21. Brailene, ai auzit de securisti? Pari matur dar spalat pe cap de securicii varanului. Bucurestenii au votat, dar de ales au ales baietii destepti care au masluit voturile. Sau chiar crezi ca bucurestenii adevarati i-au facut primari pe unii ca Nicusor sau Clotilda?Faptul este consumat dar ce te faci daca metoda va actiona in viitor la nivel de tara?

 22. Nicusor Dan duce de cand a fost ales razboi pe toate fronturile, pe viata si pe moarte impotriva Bucurestenilor! Care nu numai ca au acceptat sa fie ales, dar il mai si rabda. Ce-si face omul cu mana lui …

 23. Un editorial bun . C. Nistorescu este unul dintre putinii ziaristi romani de reala vocatie si talent . Aceasta imprejurare ii permite sa scrie ceace vede si ceace simte , fara teama . Se spune ca cea mai puternica arma a unui om , este un cuget curat si asa este , dupa cum se vede ! N. DAN , este un om cinstit , cu studii superioare adevarate ( Firea are o diploma de la Fabrica de diplome … practic nu are studii superioare ), cu o cariera transparenta . PT. multi bucuresteni aceste lucruri conteaza . Propaganda desantata , pe care firea ( care tiraste dupa ea si psd ), o duce prin presa cumparata , s-ar putea sa aiba un efect contrar . Este posibil ca disperarea , obsesia , sa aiba la baza si lucruri pe care Firea le-a lasat in urma ei ! Vom vedea ! PS- De remarcat , isteria unor postaci arondati !

 24. @darius, macar locuiesti in Bucuresti?! Daca da, cugetul tau curat te indeamna sa scrii, sau ai alte motive? Nu de alta, dar poate ai fost coleg la studii superioare adevarate cu N DAN. Cariera teansparenta ca a dumnealui mai rar, intr-adevar. Da, pentru multi bucuresteni lucrurile astea conteaza, pentru ca demonstreaza lipsa legaturii intre scoala si ce faci cu ea, daca intri in politica. Stiai, nu, ca N DAN e de fapt politician, acum?! Nu? Pai altfel de ce i-ai mai lua tu si altii apararea, ca e matematician? Pe bune?!

 25. Cumva in Romania exista o scoala in care se preda cursuri pentru a ajunge Pastor? Intreb, deoarece, mai toti politicienii practica fix modul de desfasurare a oricarui pastor: dau din maini, expun mainile ca si cum ar avea doar ei puterea de…, virbesc mult prost si fara rost cu scuipat la limba oricand si oriunde! Poate ca prin felul in care isi expun si dau din maini, cer insistent catuse sa fie legati, altfel nu pot sa imi explic! Justitia oarba adormita definitiv, puneti-le catuse! Ei cer prin mimatul mainilor, inclusiv plavanul cu…upssd!

 26. Firea a absolvit Filologia (cea mai tare din tara) la Universitatea din Bucuresti. De aia si stie sa vorbeasca impecabil. Daca pentru tine Universitatea Bucuresti este o fabrica de diplome atunci sigur esti un textier diversionist. Doar useristii needucati sunt capabili (si specialisti) in astfel de minciuni gretoase.

 27. Doamna Core! Dumnezeu îmi este martor că nu am nimic cu Pavel Coruț și cu Lorin Fortuna! Coruț a scris 96 de cărți și printre altele „Mântuirea după cumplita rătăcire” vedeți pe net ce blasfemii a scris despre Fecioara Maria, Iisus Hristos, Ortodoxie! Păcat de sufletul dansului, mare păcat! Nu am văzut pe nimeni, NI-ME-NI care s-a mântuit singur, nimeni în Istorie! Fiecare pasăre pre limba ei piere! Spuneți lui Rene prietenul dumitale că i-am dat ca exemplu de neurmat, de necopiat! Pt dl Pavel Coruț de la 71 de ani până la 105 cât vroia ca să trăiască, e diferența de 34 de ani! O viață de om…Ce a câștigat că a scuipat pe Iisus? Nimic, osândit pentru E-TER-NI-TA-TE..Și era un om citit! Păcat că era un om muncitor! PS Rene tot cu otravă în suflet, tot cu otravă? Unii vor în iad ca păduchii pe câine! Unde nu e nici Dumnezeu nu cere!

 28. Tica, se spune, despre morti, numai de bine dar, adevarul este ca despre criminalii umanitatii, nu poti spune de bine. Inteleg, esti suparat pe ce a scris dar a citi si a aprecia sau nu ce scrie cineva este voia ta. Eu, de exemplu, nu l-am citit, am impresia ca mi-a cazut in mana o carte semnata de el care nu mi-a trezit interesul. Tu crezi ca a murit pentru cum a gandit si ce a scris?
  L-am auzit pe doctorul Bacalbasa, doctor de anestezie si terapie intensiva spunand, domnilor am vazut atata suferinta la viata mea incat am ajuns la concluzia ca fiecare om are o soarta.

 29. O perla a lui Nicusor Dan:

  „Trebuie să o întrebaţi pe soţie, că eu nu prea stau pe acasă. (…) După cum ştiţi, avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca să mănânce mai puţin, să nu aibă reflux”, a spus Nicuşor Dan, întrebat dacă va reduce consumul de energie şi gaze naturale în această iarnă.

  Acum, toti am avut bebelusi dar asa ceva, nu am auzit pana acum!

 30. „minus” a plusat la ideea cu tinutul in frig al bebelusului ca sa manance mai putin:

  minus • 2022-09-09 15:14
  eu zic sa mai faceti unul, apoi sa reduceti si mai mult temperatura in casa; dupa o logica matematica impletita cu stiinta medicala copiii dvs or sa manance atat de putin ca nici de pampersi nu o sa mai fie nevoie…

 31. A murit regina Elisabeta a II-a, trăiască Charles al treilea!
  Ion spânu, a scris cândva, în cotidianul, un articol despre cartea lui Cărtărescu, „Orbitor”, din careTraian Băsescu a făcut un fel de Biblie. Cautati pe google, citiți și uimiți-vă,

  ce a putut scrie un boulean contemporan cu noi, despre regina Angliei, Dumnezeu să o odihnească în pace.

 32. Dragă dle Nistorescu! Știți ce înseamnă ca să fii un analfabet, un needucat și să livrezi la „talpa țării” Garbige, Gunoi? La OTV, Dan Diaconescu cu Pavel Coruț defăimau pe Maica Domnului, Iisus Hristos, Creștinismul! Dan Diaconescu cu „halena fetidă”, dinții cariati, îl provoca pe Pavel Coruț să ia în deșert Numele Domnului! A intervenit telefonic Gigi Becali! Circ, râsete,baudiență mondială! Rezultatul stimate domn, rezultatul? Dan Diaconescu 6 ani de pușcărie și Pavel Coruț mort neimpartasit, nespovedit, mort fără lumânare! 71 de ani? Puțin, foarte puțin! Una sută lei! Nu scrie unde ați absolvit și cu ce notă ați terminat! Puțin, foarte puțin! (Seria B.D). Dan Diaconescu, dinți cariati și răsuflare de Hidrogen Sulfurat H2S( ouă clocite) râdea, Pavel Coruț povestea, Gigi Becali urla! D-le Nistorescu! Ovidiu Bojor 94 de ani, Leon Danaila 92 de ani, Pavel Coruț 71 de ani? Postez din mașină și Ilan Laufer cu căruț cu 2 gemene și câine lup Alsacia pe Ficusului Băneasa a venit după bere! Alt parazit „obosit” de săpat la porumb! Barba roșcată, blugi rupți, parfum de 3000 de Euro, părul în coadă! Are balta pește și România imbecilii Europei? Are!Frații Muraru? Nu vă ajunge 21 000 de Euro chirie lunară America? Încercați cu 100 000 de Euro lunar! Are balta pește și România imbecilii Europei! Laufer smechere! România vs deșertul Iudeii, e mai mișto România? Da? Anticipam! Jos România, sus Virgil Popescu, sus cancerul PSD-PNL…

 33. Unii, de pe aici, afirma ca Mucisor Van e olimpic. Sincer nu i-am urmărit traiectoria, dar mi-a spus o cunoștință ca nu e olimpic, ci un amarat de bazin olimpic de 25m. lungime, cu 10 culoare sau mai corect spus cu zece culori. PS. E adevărat ca Mucisor a propus ca intr-o camera sa doarmă minim 20 de bucureșteni ca aceștia să actioneze precum o sursa de energie constanta. Interesanta idee. Dar cum vor proceda cu apa calda? Unii mai răutăcioși afirma ca dacă freci intens țevile ele se încălzesc și apoi încălzesc apa. Alții propun sa se frece rezervorul,pana aceasta da în clocot și apoi sa se facă baie. Eu propun sa se frece apa in lighean pana se încălzește și dacă vrei sa fie plata, e obligatoriu ca dupa frecare sa fie călcată în picioare. Ar fi și varianta ca să se toarne, după încălzire, intr-o tava. PS. Ce rezultate a obținut tovarasul la olimpiada internațională de matematica? Știe cineva sa-mi spună? Mulțumesc.

 34. Nu de alta, dar cunosc o persoana care a luat și el aur pur și acum vinde faina alba, tot pura, la o moara, ca simplu angajat.

 35. Când a scris „Orbitor”, Cărtărescu a scris despre un vierme.

  Putea fi Tică personajul unei cărți
  premiate Cu Nobel? Viermele se plângea in carte, la fel ca Ticăcă pute gaura din care a ieșit. „Nu mai comenta Tică, ,acolo e tara ta” . sexul neprotejat, egal un risc asumat, un Tică avortat,Viermuș de Rahat cu „R” mare.

  . Amănunte, în „Orbitor” Tică obsedatul de morți curat murdar… Bietul, merită compătimit.

 36. Votati Nicusor Ceausescu! Pentru nostalgici care doriti sa re-traiti epoca de aur fara caldura, fara apa calda si bezna in oras. Sponsor UE!

 37. Circula vorba ca Nicusor Dan ar fi autist…in orice caz se comporta ca atare…comunicare zero, energie zero, transparenta zero…nimeni nu atie ce dace asta la Primarie de 2 ani…cit despre Firea, de ce nu publica nic dan ce a facut Firea cu 4.17 miliarde euro in 4 ani?… sau asteapta campania electorala?… cine o sa-l mai voteze pe el dintre bucuresteni?…pulea frinaru…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.