Războiul Made in Europe

„Bruxelles, capitala Europei, încă 34 de morti… când vom înţelege oare că suntem în război aici, pe teritoriul Europei noastre. Nicio stradă, nicio casă, niciunul dintre noi, copii, adulţi, bărbaţi, femei, nu este la adăpost în faţa acestui război al civilizaţiei Made in Europe”, scrie pentru La Tribune Jean Christophe Gallien, profesor asociat la Universitatea Sorbona. Nu mai e timp să ne eschivăm în faţa acestei dimensiuni endogene şi nici să negăm că odată cu valurile migratoare vin alţi asasini. Numărul lor estimat după un an, şi asta este astăzi singura capacitate a serviciilor secrete, oscilează între 2.000 şi 4.000 de terorişti la 1,5 milioane de imigranţi sosiţi în Europa în ultimul an. Este o armată în marş.

Democraţiile noastre europene nu pot accepta să piardă acest război intern prin slăbiciunea letala a răspunsurilor “normale”, care interzic să priveşti în faţa, drept în ochi, o situaţie excepţională care ameninţă să distrugă încetul cu încetul fundamentele noastre.

De 40 de ani toţi responsabilii politici, fără exceptie, au lăsat, guvern dupa guvern, majoritate după majoritate, să prospere condiţiile acestor terifiante evoluţii actuale. Atât de multe abandonuri sociale şi o deconstrucţie continuă a statului nostru de drept şi a nucleului nostru civilizaţional, programe şcolare în sălile de tribunal, renunţări politice complice şi ucigătoarele decrete ale presei!

Ne trebuie un răspuns local în acest război venit din vecinătate, la nivelul cetăţeanului, undeva între vigilenţă şi angajament, indiferent care sunt originile şi religia noastră. Trebuie, în special, ca europenii musulmani să facă un angajament introspectiv urgent pentru lupta europeană împotriva acestor distrugători ai naţiunii şi ai continentului lor.

Avem nevoie de un răspuns naţional împotriva acestui război venit din interior. Cât mai multe mijloace şi o adevărată voinţă de a urmări, de a lovi şi de a elimina inamicii din interior, fără milă şi fără o vinovată compasiune. Să nu mai căutăm scuze pentru aceşti asasini educaţi de democraţiile noastre şi nici numeroşilor lor complici activi sau pasivi din Franţa, Belgia şi de peste tot din Europa.

Şi avem nevoie în special de o forţă europeană care să se ridice şi să nu-i mai aştepte pe alţii, ţări membre, aliaţi adevăraţi sau falsi, o forţă care trebuie să securizeze frontierele şi să neutralizeze inamicii din interior. Mai degrabă decât să oferim atât de naiv cele 6 de miliarde de euro Turciei, să inventăm un serviciu de informaţii european, să creăm cu adevărat o Gardă de Coastă europeană, să creăm o forţă noua care să se specializeze în razboiul împotriva terorismului venit in Europa… sunt atât de multe de făcut! Nu putem să mai stăm mult într-o postură care ne paralizează acţiunile şi ne conduce spre înfrângere.

Europa este în pericol, iar obligaţia tuturor liderilor europeni este să spună adevărul şi să acţioneze. Belgia, Franţa, Europa trebuie să înceteze să se autoflageleze şi să se supună. O nouă lume este pe cale să se definească printr-un război global pe care noi nu-l privim în faţă. Nu mai putem ignora că acum trebuie să ne batem aici şi în alte părţi pentru a ne scrie Istoria, pentru a o scrie în sensul nostru, pe soclul milenar al Culturii şi Istoriei noastre europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.