Recompensă pentru polițiștii care l-au prins pe piroman

Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a felicitat personal, marți, pe cei trei polițiști care au avut un rol important în depistarea piromanului care a incendiat opt mașini. Ministrul a precizat că a decis să îi recompenseze pe aceștia pentru lucrări de excepție și misiuni speciale.

„I-am felicitat astăzi, personal, pe polițiștii care au avut un rol definitoriu în prinderea piromanului care a reprezentat un real pericol pentru bucureșteni. M-am bucurat să constat că polițiștii Radu Pomană, Alexandru Birău și Alexandru Mehesz-Geczi fac parte din tânăra generație, au entuziasm, își iubesc sincer meseria și au voința de a dovedi că sunt profesioniști. (…) Respect celor trei polițiști pe care am decis să îi recompensez prin acordarea, începând din această lună, a majorării pentru lucrări de excepție și misiuni speciale”, a scris Carmen Dan, pe Facebook.

Carmen Dan a mai spus că, deși astfel de situații nu sunt rare în activitatea polițiștilor, efortul trebuie apreciat.

„Știu că prinderea bărbatului care a incendiat mașinile în București a fost o misiune dificilă, care a presupus multă muncă, nopți nedormite și sacrificarea planului personal. E drept că toate aceste eforturi sunt deseori întâlnite în cariera unui angajat al Ministerului Afacerilor Interne, dar cu atât mai mult ele trebuie apreciate la adevărata valoare!”, a mai scris Carmen Dan.

Bărbatul acuzat că a incendiat, în urmă cu o săptămână, opt maşini, în Bucureşti, a fost arestat preventiv sâmbătă pentru 30 de zile, potrivit Poliţiei Capitalei. Poliţiştii susţin că acesta şi-a recunoscut faptele, nefiind o legătură între el şi proprietarii autoturismelor. Pentru depistarea suspectului, au fost vizionate peste 300 de ore de imagini.

„La această acțiunea au participat 40 de polițişti judiciari de la Sectorul 1 şi toti polițiştii de ordine publică din Poliția Capitalei, căroroa le-au fost transmise toate datele în legătură cu autorul acestor fapte. Nu au fost stabilite toate argumentele pentru care el a incendiat aceste autoturisme. A fost destul de ambiguu în exprimare şi nu există o legătură între el şi proprietarii maşinilor incendiate. Și-a recunoscut toate faptele. Nu a mai săvârşit în trecut astfel de fapte. În decursul celor 6 zile polițiştii au vizionat peste 300 de ore de imagini. Au fost audiate peste 30 de persoane şi au fost conduse la secţie mai multe persoane care semănau cu autorul acestor infracțiuni. Am beneficiat de ajutorul unor martori care l-au văzut pe autor înainte şi după comiterea faptelor”, a declarat şeful Poliţiei Sector 1,comisar şef Ionuţ Dana.

Bărbatul are 45 de ani şi este din Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

3 Comentarii

  1. le dai recompense pentru că fac ce scrie-n fişa postului, fă ţăţică de telemorman?! păi atunci pentru ce mai primesc salariu şi sporuri, fă, pentru inactivitatea zilnică?

  2. Mare e grădina Domnului … ! Uite , așa îi învață cu nărav …

  3. De data asta „jos palaria” domnilor. Ati facut o treaba de adevarati profesionisti ai Politiei Romane. Bravo si lui Carmen Dan.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.