Reduceri şi gratuităţi pentru turişti în Oradea

Turiştii care vor fi cazaţi pentru minimum două nopţi consecutive la una dintre unităţile de cazare din Oradea, partenere în noua campanie „Oradea cu drag”, se vor putea bucura şi anul acesta de o serie de beneficii şi gratuităţi, începând cu data de 1 februarie şi până pe 31 decembrie.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR), în cadrul ediţiei anterioare, derulată în perioada 1 martie – 31 decembrie, programul a fost accesat de 4.420 turişti. Vizitatorii au utilizat 604 coduri pentru transport gratuit în reţeaua OTL, respectiv 8.240 de coduri de acces gratuit/reducere în cadrul muzeelor şi cafenelelor/restaurantelor partenere. Tot în 2023, în campanie s-au înscris 37 de unităţi de cazare, respectiv 14 restaurante şi cafenele.

Până la acest moment, 34 de parteneri HoReCa (unităţi de cazare, restaurante şi cafenele) s-au înscris la ediţia a cincea, pentru anul 2024, „Oradea cu drag”.

Beneficiile oferite turiştilor înseamnă acces gratuit la cele cinci obiective turistice din oraş, dar şi la toate secţiile muzeale ale MTC, transport gratuit pentru 24 de ore în reţeaua de transport public şi reduceri atractive la cafenelele şi restaurantele partenere din Oradea.

Lista unităţilor de cazare şi a restaurantelor/cafenelelor partenere actualizată se poate consulta în timp real pe https://www.visitoradea.com/ro/blog/oradea-cu-drag.

„Site-ul www.oradealifenouveau.ro asigură o comunicare transparentă între furnizorii de servicii şi oferă conectivitate directă între unităţile de cazare, muzee şi reţeaua de transport public (OTL). Înregistrarea turiştilor, generarea codurilor de gratuităţi şi comunicarea dintre partenerii campaniei se va realiza prin intermediul acestui site. Această aplicaţie nu este destinată utilizării turiştilor. Odată ce turistul este înregistrat în sistem, acesta va primi un mesaj care conţine codul unic şi un cod QR. În baza acestui cod unic, turistul va avea acces la toate beneficiile campaniei. Un cod poate fi folosit o singură dată şi nu poate fi transferat, acesta fiind nominal. Gratuitatea de 24 de ore pentru reţeaua de transport public din Oradea se va putea activa de către turişti prin trimiterea unui SMS la un număr special OTL. Controlorii OTL, în caz de verificare, vor avea posibilitatea să verifice valabilitatea codului unic prezentat de către turişti,” se arată în comunicat.

Aplicaţia este gratuită şi respectă normele GDPR în vigoare.

Campania „Oradea cu drag” este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR – Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei Oradea, în parteneriat cu OTL, Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor (Oradea Heritage), instituţiile muzeale din oraş şi unităţile din industria ospitalităţii.

Cele cinci obiective turistice ce vor putea fi vizitate gratuit, administrate de Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor (Oradea Heritage), sunt: Turnul Primăriei Oradea, Casa Darvas-La Roche, Templul Francmasoneriei Oradea, Sinagoga Neologă Sion, Sinagoga Aachvas Rein – Sinagoga Istoriei Evreilor din Oradea.

Secţiile muzeale care aparţin de Muzeul Ţării Crişurilor (MTC) Oradea – Complex Muzeal sunt: Muzeul Ţării Crişurilor, Muzeul Oraşului Oradea – Cetatea Oradea, Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”, Muzeul Memorial „Ady Endre”, Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Oradea s-a dezvoltat frumos, dar nu-ți ia mai mult de două zile să-l vizitezi. Nici de transport nu prea ai nevoie decât dacă mergi la standul termal care merită. E mare și frumos.

  2. Înverșunare mare în a prezenta Oradea zi de zi. Să mă duc în Oradea ca să văd ce ? Băile Felix sunt lîngă și nu fac parte din oraș, iar într-o jumătate de zi ai văzut Oradea toată. E bine să faci reclamă, dar ce-i prea mult bate la ochi că e un anumit interes.Al cui ? Numai dl Cornel ne poate spune !

  3. decât un oraș de vis, ca-n basmele fraților Grimm, dar cu statuia lui Ladislau în centru, prefer Bucureștiul, așa cum e el cu bune și cu rele, dar cu statuile lui Mihai Viteazu și Ion Brătianu în Piața Universității. unii ardeleni nu înțeleg ce vreau să spun.

  4. Invidioșilor, centru Oradiei este Piața Unirii, iar acolo este statuia ecvestră a regelui Ferdinand Întregitorul. Mai gândiți-vă înainte să nutriți sentimente negative…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.