Regizorul Florin Iepan: Într-un fel, oamenii buni din TVR își merită soarta

Diagnosticul regizorului Florin Iepan pus TVR: “Într-un fel, oamenii de calitate din TVR își merită soarta”, spune el.

De ce?

„Pentru că nu spun nimic. Nu spun nimic despre soții, despre amante, despre tvriști cu firme, despre nunți, botezuri, despre echipamente folosite în cu totul alte scopuri. Nu spun nimic despre salariile luate pe degeaba luni și luni de zile. Într-un fel, își merită soarta.”

Despre schimbarea instituției?

“E absolut inutil! Televiziunea publică nu dă niciun semn de reformă din interior. Niciunul din cei 2.500 de angajați nu și-a asumat public nici cea mai mică responsabilitate pentru situația în care s-a ajuns. Ba din contră! Au dat-o în judecată, o execută silit.

Te întrebi de ce să își pună societatea problema viitorului aceste instituții, când cei care sunt primii beneficiari, cei care își iau salariul de acolo, sunt total dezinteresați.”

Filmul a fost prezentat ieri, în dezbaterea la care au participat Irina Radu, Cătălin Tolontan, Liviu Mihaiu, Ioana Avădani, Alexandru Rusu și Dragoș Pătraru, organizată de Frontline și moderată de editorul Paginademedia.ro, Petrișor Obae.

Ce a spus Florin Iepan în film:

„Suntem cu toții instrumentalizați, pentru a intra banii pe card.

De fapt, nimeni nu e dispus la reformă, la schimbări. Toată agitația asta din ultimele săptămâni are un singur scop: să se obțină mai mulți bani și să rămână totul așa cum a fost. Este inutil.

În momentul în care cuțitul va ajunge la os, o să îi vedeți acolo pe Dan Puric, pe Becali, pe Patriarh, pe Mitropoliți. O să îi vedeți pe marii actori. O să vedeți un soi de Cântarea României, din care mai lipsește Adrian Păunescu. Și Sergiu Nicolaescu.

Fraților, e absolut inutil! Televiziunea publică nu dă niciun semn de reformă din interior. Niciunul din cei 2.500 de angajați nu și-a asumat public nici cea mai mică responsabilitate pentru situația în care s-a ajuns. Ba din contră! Au dat-o în judecată, o execută silit.

Te întrebi de ce să își pună problema viitorului aceste instituții societatea, când cei care sunt primii beneficiari, cei care își iau salariul de acolo, sunt total dezinteresați.

Eu cred că societatea are nevoie de o televiziune publică, dar ce avem acum e o companie privată, finanțată din bani publici care, sincer să fiu, nu produce mare lucru. Se ascunde după patru – cinci emisiuni și două – trei personalități, care deservește doar intersele masei de angajați.

Misiunea publică e o chestie facultativă, total secundară în povestea asta.

O minciună care s-a spus zilele astea este că există misiune publică fără audiență. Adică fără public. Este o tâmpenie! Misiunea ei a fost preluată de privați, într-o măsură. Există la fiecare televiziune privată o emisiune – două, care contează și care se ocupă de misiunea publică. Este chiar un post întreg, Digi 24, care e un post public, putem spune, finanțat din bani privați.

Într-un fel, oamenii de calitate din TVR își merită soarta, pentru că nu spun nimic. Nu spun nimic despre soții, despre amante, despre tvriști cu firme, despre nunți, botezuri, despre echipamente folosite în cu totul alte scopuri. Nu spun nimic despre salariile luate pe degeaba luni și luni de zile. Într-un fel, își merită soarta.”

Sursa: paginademedia.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.