Investiție de milioane în Bihor. S-a semnat

Contractul pentru realizarea Parcului de Specializare Inteligentă Ștei, care va putea găzdui 25 de investitori, a fost semnat, anunță CJ Bihor printr-un comunicat de presă.

La parafarea documentului, au participat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, Beneamin Rus, în calitate de reprezentant al firmei Precon Transilvania SRL, și primarul orașului Ștei, Iulian Balaj.

Valoarea contractului este de 17,9 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de execuție este de 6 luni, precizează aceeași sursă.

„Parcul industrial Ștei va fi o ancoră economică pentru revigorarea zonei. Așa cum s-a întâmplat în Oradea, rețeaua de parcuri industriale din județ va aduce locurile de muncă mai aproape de oameni. În paralel cu lucrările, vom demara procedura de concesionare a celor 25 de parcele din parc. Firmele vor avea la dispoziție 4,4 milioane de euro, granturi europene”, a precizat Ilie Bolojan, potrivit comunicatului CJ.

 

 

Proiectul a fost demarat de Primăria Ștei, care a realizat studiul de fezabilitate. Amplasamentul a fost preluat de Consiliul Județean Bihor pentru a continua investiția. Terenul are o suprafață de 13,6 hectare, iar cele 25 de parcele au suprafețe cuprinse între 1.800 și 9.000 mp. Parcul Industrial Ștei are acces direct la Drumul Național 75.

Finanțarea pentru amenajarea parcului este asigurată prin Programul Operațional Regional 2021-2027 (40%) și din bugetul Consiliului Județean Bihor (60%).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

  1. Nicăieri în lume investițiile străine directe nu au adus nimic bun localnicilor!
    Studiu: Does Foreign Direct Investment Generate Economic Growth? A New Empirical Approach Applied to Spain
    Abstract (tălmăcit online)
    „De multe ori se afirmă sus și tare că investițiile străine directe (ISD) sunt benefice pentru creșterea economică a economiei gazdă…În perioada de observare 1984-2010, ISD au crescut semnificativ, iar Spania a oferit condiții ideale pentru ISD pentru a-și arăta efectele pozitive bănuite asupra creșterii…Rezultatele sunt robuste și clare: circumstanțele spaniole favorabile nu oferă dovezi că ISD ar stimula creșterea economică. De asemenea, se constată că intrarea spaniolă UE și Euro nu au avut niciun efect pozitiv asupra creșterii. Rezultatele necesită o regândire fundamentală a metodologiei în economie.”
    PS Nu cred că Bolojan sau cei din guvern știu că-i o capcană. Dac-ar fi știut n-ar fi făcut ceea ce fac. O să trimit un email la Bolo și la Ciolacu.

  2. Nea Bolojene, daca nu se produce ceva ceva material, se fac doar depozite si alte traznai, e cam degeaba..

  3. Exceptional. Facem loc pentru lohn. Si dupa aia ne miram ca vaca la bariera de ce Romania are salarii de mizerie fata de zmecherii din occident. Bah, lohn-ul e un fel de munca cu cortul. La prima cerere de majorare a salariilor, aia strang cortu’ si o taie. Ca Nokia la Jucu. Si p-asta il vroiati prim ministru sau presedinte, n-asa? D-aia suntem ultima gaina a Europei, ca lucram numai pe lohn.

  4. Guwerneru’ ar trebui sa impuna bancilor sa dea imprumuturi pentru investitii, cu dobanzi preferentiale, energie ieftina firmelor exclusiv romanesti care produc integrat cap coada marfa plus valoare romaneasca, nu sa dea ajutoare de stat firmelor straine, ca nu vom iesi din subdezvoltare never ever. Ma doare la banana de infringementu’ lu peste a lu’ Ursula si Komisia ei. Interesul national trebuie sa primeze, no matter what.

  5. Gata m-am liniștit,dacă e despre Bolojan,trebulie merg cum trebuie…Cum trebuie pentru unii ….

  6. Cu banii ăștia mai bine reabilitați în Stei blocurile vechi de peste 70 de ani construite de ruși când au venit să ne fure uraniul. Bolojan este inteligent. Să trăiești numai din salariul de la stat timp de 30 de ani trebuie să ai ceva neuroni. Lăudatul ăsta nu o să ridice Oradea la nivelul Brașovului nici în 20 de ani. A făcut un șanț betonat prin centrul orașului și gata, e bun de prezidențiabil.

  7. Uiti ca Bolojan a trebuit sa se descurce singur, ca Oradea este la jumatatea Brasovului iar industria erea la pamant.
    Mai ai rabdare 4-5 ani si vom vedea…
    Bolojan, tace si face.
    Ma mut la Oradea.

  8. @ Banii aduc cu ei cultura locurilor din care vin și cer ca să fie promovată cultura acelor locuri, ?

  9. Banii vin din alte judete, pentru care nu se gasesc fonduri nici pentru investitii modeste. De-aia e mentinut un Iulian Dumitrescu, cu toate bubele penale. Bolojan e frate cu Blaga, Flutur si Rares Bogdan. Au supt la ugerul lui Basescu.

  10. Banii se fac pe loc cînd cineva ia un împrumut nu se iau de la gura nimănui. E doar altă pricină mincinoasă de a băga zîzanie-ntre oameni.
    Citat: Recent, s-a dovedit empiric că băncile creează bani noi cînd dau împrumuturi, ceea ce face ca depunerile altora în bănci să fie inutile pentru investiții și creștere economică (Werner Citation2014a, Citation2016). Mai mult decât atât, Werner (Citation2016) subliniază că, în arhitectura noastră financiară internațională, banii veniți din străinătate (care sunt bani de credit, de contabilitate, făcuți din piatră seacă la creearea unui împrumut) nu vor intra niciodată în economia țări unde se investesc (doar rezultă în extinderea creditului intern bancar, care poate fi obținut ți fără investiții străine).

  11. @ Creditele din bani tipăriți sunt surse de captalizare a bancherilor și de decapitalizare a a economiei, a investițiilor, bacherii însușindu-și profituri că știu să tipărească banii , investitorii rămânându-le datoriile, eficința investițiilor mutându-se la bancheri, ? De regulă creditele bancare restrâng căile de creștere a investițiilor, costurile de finanțare cu creditărea absorb eficiența investițiilor care ar putea întra în competiții și cu alte oferte mai puțin costisitoare, deci mai eficiente, ?

  12. @ Pobabil că ”bancherul central” îi finanțează p’ăia care dau mai mult, ca la piață, care știu să-i ”aprecieze” ”marfa”, ?

  13. @ Ceea ce este ”extraordinar” este că ”găștile politice” îi finanțează pe bancheri ca să le ofere bani pentru a-și , ”etala valorile”, ? Au fost și vremuri când lăutarii plăteau pentru a fi văzuți la TV , ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.