REPER trimite guvernul ”incompetent” acasă. Anunțul premierului a încins spiritele

Guvernul ”trebuie trimis acasă urgent prin moţiune de cenzură”, spune partidul REPER, nemulțumit de anunțul guvernului privind răspunderea în Parlament pe pachetul fiscal.

Suntem gata să coiniţiem o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, alături de colegii din USR, a spus copreşedinta partidului, Ramona Strugariu.

„Suntem gata să coiniţiem o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, alături de colegii din USR. Este un moment esenţial pentru opoziţia unită, în care trebuie să vorbim pe o voce comună şi să spunem clar ‘nu’ incompetenţei Guvernului, asediului asupra antreprenorilor şi acelor categorii de contribuabili care, chiar îşi respectă angajamentele faţă de România şi au demnitate, spre deosebire de Guvern. Guvernul Ciolacu şi coaliţia ratează bani europeni, se îndatorează peste orice limită rezonabilă, lăsând generaţiilor care vin datorii uriaşe pentru că nu sunt capabili să le ofere altceva, ratează obiective de ţară cu impact de transformare profundă pentru România”, a declarat Ramona Strugariu, copreşedintă a Partidului REPER.

Pachetul fiscal  făcut e în pripă și  încalcă legea

„Propunerile vehiculate în spaţiul public sunt inechitabile, ineficiente şi nici măcar nu vor conduce la acoperirea găurii bugetare de peste 30 miliarde de lei create de guvernarea PSD-PNL. Ce este cert este că situaţia bugetară a României este dramatică, ţara fiind la un pas de a avea fondurile europene suspendate de UE şi de a fi retrogradată de agenţiile de rating internaţionale. În aceste condiţii Partidul REPER cere de urgenţă o dezbatere politică largă, care să scoată ţara din impasul în care a băgat-o coaliţia de guvernare. Partidul REPER respinge pachetul propus de Guvernul Ciolacu, cere demararea unui proiect amplu de reformă fiscală cu aplicabilitate din ianuarie 2025, iar până atunci implementarea unei soluţii de salvgardare bugetară temporară, care să fie eliminată apoi în decembrie 2024 odată cu noul buget pe 2025”, a explicat președintele REPER Dragoș Pîslaru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

12 Comentarii

 1. Cine e REPER, presedintele de scara de bloc, zgarcitul ala care-si bea urina ? Mai bine scrieti de navalnicul bautor de metilic, are mai multi suporteri decat Csalas.

 2. ȘI CARE SUNT COMPETENȚII CU CARE VREȚI SĂ-I ÎNLOCUIȚI ȘI CARE E PROGRAMUL ? PUNEȚI-LE(LISTA ȘI PROGRAMUL) PE MASĂ ÎN TREI ZILE ȘI PRELUAȚI PUTEREA!
  -ȘI MĂ LĂMURIȚI :CUM DRACU SĂ AJUNGI ÎN HALUL ACESTA FIIND MEMBRĂ NATO ȘI UE?:?? ÎS PREA MULTE COMENTARII-NU-I AȘA?

 3. Cu panica din nivelul de trai afectat de mizeria inflației și a batjocurii manageriale, cu amenințarea subzistenței și a locului de muncă plin de batjocura patronului, DAȚI JOS GUVERNUL, ARUNCAȚI PE CIOLACUKE ȘI PSD LA GUNOI, COMASAȚI ALEGERILE, FACEȚI CE VREȚI VOI ȘI SERVICIILE!
  POPULAȚIA E ” MOARTĂ”, NU REACȚIONEAZĂ, E NĂUCĂ ȘI TERMINATĂ!
  PE EI, PE SOCIALI, CA SĂ NU CÂȘTIGE NIMIC!
  HAHAHA, DEE-MOOO-CRAAA-TIIIE DE CA…T!

 4. Astia ce REPER au ? Ce vor sa „salvgardeze” ei ? Probabil tot hotia si impostura,nu ? Daca CiorCiolacul are „singe”in instalatie si face ce spune ,mai vedem. Dar planeaza „dosarelul”cu „luptator cu merite deosebite,bla”asupra lui. Mai misca-n front daca ies la iveala „dosarelele”?Hei REPER s-a resuscitat „Vulpea”si v-a trimis pe teren ?

 5. Ăștia de ĺa REPER pot fi repere doar pentru lgbtiqisti. Oare e adevărat ca marele Congres al partidului s-a ținut în bucătăria de la bloc a unui tovaras în bikini si ca un membru a fost exclus din partid fiindcă a comentat ca statea pe un taburete care nu-i permitea sa ajungă la gustări? Gurile rele afirma ca imnul partidului ar începe cu: inainte, înainte tovarăși la dosuri cu toții veniti/ va aștepta izbanda iar tara va vrea cu dosul proptit cu un piron pe pereți.

 6. Cum care REPER? Cei care au făcut din droguri soluția salvatoare pentru România. Sunt cei care au avut guvernarea zero, sunt cei care fac parte din Uniunea Salvați Drogații.

 7. Strugariu fusese la pnl, apoi la psd si acum la reper? De fapt, centura politica e deschisa la circulat si agatat.

 8. Sosoaca de una singura are greutate politica la scos voturi peste partide de buzunar gen REPER.
  Asta cu lipsa fondurilor europene este o gogorita. Sunt si vor ramane o iluzie pentru majoritate
  REPER nu zice si ca firmele multimationale sunt ocolite de stat, statul zis roman isi umfla muschii cu romanii. Datoriile publice le-au mai facut si guverne de dreapta Orban, Citu, Ciuca.

 9. Este hazliu ca partidul premierului Ciolos al Guvernului ZERO sa ii faca pe alti incompetenti.
  Oare cat de competenti au fodt cand au modificat legile justitiei prin ordonanta de urgenta si au introdus abuzul in serviciu la firmele private? Atunci „patrihotii” nu au iesit sa protesteze ca se modifica legile justitiei prin OUG…

  E comic ca Reper si USR sa acuze de incompetenta vreun guvern dupa guvernarea Ciolos sau a guvernului PNL-USR….

  mare lucru lipsa de rusine!!!

  Donez partidelor respective doua oglinzi in care sa se uite inainte de a vorbi!!

  PS asta nu inseamna ca eu mizez pe prea multa competenta a acestui guvern cu liberali bugetari in el!!!

 10. Sunteti in urma rezistilor. Mai bine ati vota motiunea aur-ului.

 11. asta-i pricipala lor calitate TUPEUL si inca ceva nesimtirea si obraznicia.Ciolosica a trecut prin functie de PM si guvern de parca nici n-a existat si comenteaza.Exact ce spuneam tupeu si nesimtire.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.