Republica Moldova îşi intensifică cooperarea militară cu România

Republica Moldova va dezvolta progresiv cooperarea în domeniul militar cu România, anunță ministrul moldovean a Apărării, Viorel Cibotaru, la Bruxelles, unde miniștri apărării din țările membre al NATO urmează să adopte astăzi un pachet de asistență pentru consolidarea capacităților de apărare destinat Republicii Moldova, scrie Deschide.md. Cibotaru a purtat la Bruxelles o discuție cu omologul său român, Mircea Dușa, mulțumind cu această ocazie României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova.

„Încă o dată vreau să reiterez că rolul României în acest proces este unul enorm și am avut senzația că nu doar reactivăm anumite intenții, care au fost înghețate de mai mulți ani, dar vom păși și noi într-o nouă fază a cooperării, consolidând interoperabilitatea noastră, angajându-ne în niște eforturi comunie de menținere a păcii și de consolidare a stabilității și păcii în regiune, lucru care va contribui, fără îndoială, inclusiv și la dezvoltarea Republicii Moldova, precum și la alinierea Republicii Moldova cu țările Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice”, a subliniat Viorel Cibotaru după această întrevedere.

În context, Mircea Dușa a amintit că, pe parcursul acestui an, militarii moldoveni au participat deja la două exerciții de amploare care s-au desfășurat în România, sub egida NATO, iar Viorel Cibotaru a adăugat că militarii români vor participa la mai multe manevre ce se vor desfășura în Republica Moldova până la sfârșitul anului. De asemenea, Cibotaru și-a exprimat speranța că, în cel mai apropiat timp, va fi oficializată decizia privind deschiderea unui oficiu de legătură al NATO la Chișinău.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.