Robert Negoiţă o reevaluează pe Gabi Firea

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat marţi că prezenţa Gabrielei Firea pe lista de candidaţi la europarlamentare reprezintă pentru el un motiv în plus de a vota alianţa PSD-PNL.

Prezent la conferinţa de alegeri a Organizaţiei PSD Bucureşti, Negoiţă a afirmat că a învăţat de la Gabriela Firea „tenacitatea şi forţa de a trece peste obstacole”, în timp ce la Marcel Ciolacu a remarcat „capacitatea” de a menţine alianţa şi de a-şi respecta angajamentele.

„De la preşedintele, premierul nostru, Marcel Ciolacu, am învăţat foarte multe: capacitatea asta de a ţine această alianţă (…) atât de complicată. Nu am cum să nu învăţ din asta. Eu mă uit cu atenţie, încerc să învăţ. Nu e uşor. Din afară, din tribună, golurile se dau uşor. Din teren lucrurile sunt mai dificile. Capacitatea de a-şi respecta angajamentele – am învăţat de la Marcel Ciolacu chestiunile astea. (…) De la Gabi Firea am învăţat foarte mult. Tenacitatea, forţa de a trece peste obstacole, capacitatea de a merge mai departe, de a strânge din dinţi când ţi-e greu şi să nu abandonezi. Am învăţat de la Gabi Firea. Gabi Firea este un motiv în plus, puternic, pentru care eu votez alianţa PSD-PNL, pentru că sunt mândru să fim reprezentaţi de un europarlamentar ca Gabi Firea”, a spus Negoiţă.

În vara lui 2018, Robert Negoiță făcea echipă cu Gabrielei Firea. Amândoi l-au criticat  pe Liviu Dragnea, liderul PSD de la acea vreme. Intrat într-un con de umbră, Negoiță a început  ulterior să o atace pe Firea.

Nu a numit-o, dar Robert Negoiță acesta a fost critic la adresa primarului general Gabriela Firea și la modul în care a fost condus Bucureștiul în administrația PSD.

„Ne propunem să venim cu o ofertă cât se poate de clară, de concretă. Show-urile ieftine, apelul la emoţie trebuie să rămână amintiri”, a spus Robert Negoiţă în conferința de lansare.


Pe de altă parte, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, s-a arătat deranjat de afirmaţiile făcute de europarlamentarul Rareş Bogdan la Buzău în ce priveşte eficienţa administraţiilor de dreapta, comparativ cu cele social-democrate.

„Venind pe drum, am avut timp să citesc, să mă uit prin presă, să văd ştirile. Ce ne spunea colegul nostru de coaliţie, Rareş Bogdan, la un eveniment de lansare a candidaţilor, în judeţul Buzău. Ne spunea Rareş Bogdan următorul lucru, care m-a deranjat foarte tare, foarte supărat sunt. Spunea că acolo unde sunt administraţii liberale curge lapte şi miere – cred că mot a mot încerc să reproduc – şi unde sunt administraţii socialiste, sunt deficitare, cu foarte puţine excepţii”, a spus Paul Stănescu.

El a subliniat că în Bucureşti, PSD are o susţinere de peste 30% din partea electoratului, în timp ce liberalii au mai puţin de 15%, deşi s-au aflat în conducerea administraţiei locale.

„Cel mai bun exemplu e Bucureştiul, care e capitala României. De aici se dă ora exactă. În Bucureşti, după o administraţie PSD 2016-2020, care a fost o administraţie bună, PSD astăzi, în toate studiile sociologice, are peste 30%. Din 2020, până în 2024, actualul primar general a fost susţinut de USR şi PNL, nu de altcineva. Mai mult, majoritatea consiliilor au fost USR-PNL. Chiar la Primăria Generală, cred că mai sunt câteva luni de când nu mai este majoritate PNL-USR. Păi eu le spun la colegii noştri liberali – poate sunt răutăcios, dar m-am supărat foarte tare – ei în Bucureşti, după patru ani de zile, acum, au sub 15%. Noi, după patru ani care au trecut, avem 30 şi ceva la sută. Oare cine ştie să administreze mai bine o unitate administrativ-teritorială? Cei de dreapta sau cei de stânga?”, a întrebat Stănescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

  1. Stanescu are dreptate dar nu spune adevarul. Securitatea lui Astalos l-a obligat pe Ciolacu sa-i ia de crescut pe dezbracatii din PNL (de fapt PDL). Altfel riscau sa se autodesfiinteze gratie celor doi fosti conducatori Johanis si Orban. Cand a avut PNL-ul istoric si national conducatori straini de neamul romanesc?! Din partid national, cei doi l-au facut partid regional.

  2. Astea, tot ce există că partide și politica in Romania, sunt partide cu politica de buzunar, clanuri infractionale organizate politic. Sub nicio forma clanurile infractionale si interlope nu vor lucra pentru țară și cetățeni, ei vor acționa favorabil în totalitate clanurilor, asta e ordinul și decizia șefilor acestor clanuri. Sub nicio forma membrii clanurilor nu își vor critica șefii, nu ii baga la bulău prin turnătorii, sunt masa executantă in orice decizie venită de la șefi

  3. „pentru că sunt mândru să fim reprezentaţi de un europarlamentar ca Gabi Firea”, a spus Negoiţă.”

    Dar ce mandri sunt romanii ca exista o Gabi Firea, ca exista prostie, indolenta si coruptie cat cuprinde, ca exista ac mega alianta toxica PSD-isto-PNL-ista si incapacitate de a conduce o tara ! Suntem f mandri ca exista saracie si saracirea populatiei, si mai ales ca exista populism. Da, sunt (romanii) f f mandri!
    R. Negoita e dupa cum bate vantul.
    Si suntem f f mandri ca acesti incompetenti, avizi de scaune, vor da capitala pe mana celui mai prost candidat. Sa vedeti ce istorii va face (Piedone )la Primaria Generala! Sa nu spuna Ciolacu ca Alianta lui nu a pus masiv umarul la distrugerea totala a capitalei. Cine va raspunde?!

  4. Daca nu era unchiuletzu General de securitate externa, canci bogăție acum, si apoi sunt in partid pentru sporirea propriei averi, nu pentru prostime, cei ce l-au ales pe Johannis, ci doar pentru ei.

  5. Cine dreaq tot alege un astfel de imb și clanul lui? Am înțeles, tacso, geal secu… scuzați, pardon, bonsoar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.