Româncele şi-au aflat adversarele la Roland Garros

Jucătoarele române de tenis Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Irina Begu şi-au aflat adversarele din prima rundă a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, în urma tragerii la sorţi efectuate, joi, la Paris.

Sorana Cîrstea (34 ani, 30 WTA), cap de serie numărul 28, va debuta contra rusoaicei Ana Blinkova (25 ani, 45 WTA). Cîrstea a învins-o pe campioana de la Transylvania Open din 2022 în singura lor confruntare anterioară, în 2020, în primul tur la Dubai (ITF), cu 6-2, 6-1.

Ana Bogdan (31 ani, 63 WTA) va primi replica franţuzoaicei Elsa Jacquemot (21 ani, 150 WTA), beneficiara unui wild card. Va fi primul duel dintre ele în circuitul profesionist.

Jaqueline Cristian (25 ani, 67 WTA) va avea un meci foarte dificil în primul tur la Openul Franţei, contra letonei Jelena Ostapenko (26 ani), numărul 10 mondial.

Jaqueline Cristian a câştigat cu 6-3, 7-6 (11/9), în 2021, în optimi la Sankt Petersburg, singurul său meci jucat până acum împotriva Jelenei Ostapenko, campioana din 2016 de la Roland Garros, după o finală dramatică disputată contra Simonei Halep.

Irina Begu (33 ani, 126 WTA) va întâlni în primul tur o adversară venită din calificări.

Alte două românce au şansa de a accede pe tabloul principal la Paris, Gabriela Ruse şi Cristina Dinu, care vor câştiga, vineri, în ultimul tur al calificărilor, contra italiencei Sara Errani, respectiv a braziliencei Laura Pigossi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.