România, locul zece în lume la spam-uri

România este a zecea ţară de origine a spam-ului din întreaga lume, generând 2% dintre mesajele e-mail nedorite în luna iulie, potrivit unui studiu prezentat de compania Symantec pe această lună, care relevă de asemenea că aproape 92% din totalul e-mailurilor sunt spam.

Cele mai multe mesaje e-mail spam provin din Statele Unite, cu o „cotă de piaţă” de 22% în luna iulie, urmate de India şi Olanda (6% fiecare), Marea Britanie şi Brazilia (5%), Germania (4%), Franţa, Italia şi Vietnam (3%), respectiv România.

Din totalul mesajelor spam, majoritatea reprezintă publicitate. Companiile de internet au o cotă de 33% din totalul spam-ului pe e-mail, urmate de cele din sănătate (21%), financiar (13%) şi reclame la diverse produse (13%).

Cinci din fiecare 100 de mesaje spam reprezintă tentative de fraudă, 3% sunt „ţepe”, iar „scrisoarea nigeriană” sau „ţeapa 419” generează 7% din spam la nivel mondial.

Cele mai utilizate domenii de origine ale mesajelor spam sunt .com (59,1%), .ru (22%), .org (6,1%) şi .net (2,2%).

Majoritatea mesajelor spam din luna iulie au avut o mărime cuprinsă între 2 şi 5 kilobytes.

Cele mai multe mesaje spam de luna trecută încurajau destinatarii să apeleze la serviciile unor firme de avocatură pentru a-şi dobândi partea cuvenită din fondul de 20 miliarde de dolari creat de BP pentru despăgubirea victimelor deversării petroliere din Golful Mexic.

Un alt subiect „fierbinte” a fost finala Cupei Mondiale la fotbal, pe e-mail apărând oferte pentru pariuri la meciul Olanda – Spania.

Alte mesaje des întâlnite îndemnau destinatarii să afle dacă sunt eligibili pentru a primi ajutoare de la stat în cadrul programului Obama de susţinere a pieţei creditelor ipotecare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.