România solicită a treia tranșă din PNRR

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că România va transmite vineri, 15 decembrie, cererea de plată numărul 3 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Conform unui comunicat transmis de Guvern, prim-ministrul a coordonat marţi reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a PNRR, structură ce reuneşte ministerele şi instituţiile cu atribuţii în îndeplinirea angajamentelor asumate de Guvern, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Vom transmite vineri, 15 decembrie, cererea de plată numărul 3 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ceea ce înseamnă o finanţare de peste 3,1 miliarde de euro pentru România, care include prefinanţarea de 13% deja încasată. Prin îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor asumate, dar şi prin consultări cu reprezentanţii Comisiei Europene, reuşim să transformăm PNRR într-un instrument de reforme şi de investiţii de care românii au nevoie”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Cererea de plată numărul 3 are o valoare totală de 2,7 miliarde de euro (din care a fost scăzută prefinanţarea deja încasată) sub formă de granturi 1,9 miliarde de euro şi 811 milioane de euro sub forma de împrumuturi. Aceasta acoperă 74 de ţinte şi jaloane aferente trimestrului III 2022 şi trimestrului IV 2022.

În cadrul reuniunii au fost discutate ţintele şi jaloanele aferente cererii de plată 3, inclusiv cele „opt jaloane care sunt în faza de finalizare, pentru care au fost propuse măsuri de urgentare” a îndeplinirii acestora, reiese din comunicat.

„Consiliul Uniunii Europene a evaluat pozitiv modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, în valoare de 28,5 miliarde de euro. A fost un efort colectiv al întregii echipe la nivel guvernamental şi reprezintă un succes pentru România. Vă mulţumesc şi vă asigur de întreaga mea susţinere pentru buna gestionare şi implementare a Planului, astfel încât banii alocaţi ţării noastre prin PNRR să fie atraşi în totalitate şi investiţi corect şi eficient”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

În cadrul reuniunii au fost discutate rezultatele misiunilor de audit realizate de către Autoritatea de Audit, la nivelul sistemului PNRR.

„În plus, au fost discutaţi paşii următori după aprobarea modificării PNRR de către Consiliul Uniunii Europene, precum semnarea Actului adiţional la Acordul privind contribuţia financiară, actualizarea cadrului legal naţional şi implementarea noului capitol REPowerEU, care va creşte rezilienţa şi independenţa energetică a României”, transmite biroul de presă al Guvernului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. „ AȘA,D-LE CIOLACU ! SCRIE CÂT MAI MULTE CERERI PENTRU „BANI ȘI IAR BANI ”-„ DE DAT ÎNAPOI I-OM DA ÎN CEEA LUME ” PESTE 15 ANI LUMEA ASTA NU VA MAI EXISTA!

  2. Se plangeau labararii ca nu-s bani la pensii … Doar n-om da bani pe autostrazi, sa circule romanii sigur, pe contrasens.

  3. Eiii, asta da ! Doamne ajuta….este de bine (sunt bani nerambursabili, nu dam inapoi si nu au dobanzi) ! Ciolacu se misca se pare ….

  4. Pensiile Speciale și Salariile Nesimțite VARSĂ BANI LA BUGET !
    Iar armamentul ULTRAMODERN de la Li🌈ici e GRATUIT.
    Cele 3 miliarde coco rămân necheltuite !
    măRog…😜

  5. “Cererea de plată numărul 3 are o valoare totală de 2,7 miliarde de euro (din care a fost scăzută prefinanţarea deja încasată) sub formă de granturi 1,9 miliarde de euro şi 811 milioane de euro sub forma de împrumuturi. Aceasta acoperă 74 de ţinte şi jaloane aferente trimestrului III 2022 şi trimestrului IV 2022.” Cam îmbârligată formularea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.