Iohannis vs. Sf. Andrei

Românii, interzişi la moaştele Sf. Andrei, dar au liber la „moaştele” lui Iohannis

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban vor face duminică o vizită la DSP, mai exact la call-center-ul de la Arena Naţională. Sînt „invitaţi” la acest „pelerinaj” toţi angajaţii DSP, însă aceştia vor fi obligatoriu testaţi ca nu cumva să scape alături de „sfîntul” de la Cotroceni” vreunul infectat cu Coronavirus.

Antena 3 a difuzat un mesaj postat pe un grup Whatsapp cu indicaţiile pentru gazdele de la DSP, dar şi un mesaj al unuia dintre angajaţi:


Această informaţie privind testarea obligatorie a celor care vor fi de faţă la întîlnirea cu Iohannis a fost deja confirmată de Virgil Guran, deputat PNL, care, într-o intervenţie telefonică, a precizat: „Este obligatoriu prin protocolul de stat să se facă acest lucru. Și eu când mă duc la o întâlnire cu președintele Iohannis sunt testat!”
Cu toate acestea, în nici una dintre Ordonanţele pandemice ale Comitetului de urgenţă nu există o asemenea reglementare care să impună testarea unor persoane care se întîlnesc cu vreo autoritate, indiferent care este rangul acesteia, deci nici măcar cu preşedintele ţării!

„LI S-A FĂCUT INSTRUCTAJUL: SĂ NU-L PRIVIŢI ÎN OCHI, CĂ NU-I PLACE!”

Angajatul de la DSP a dat amănunte şi despre pregătirile impuse de slugarnicii şefi ai DSP, una dintre recomandări fiind de-a dreptul nebunească: „Li s-a făcut instructajul: „să nu-l priviţi în ochi, că nu-i place!” Francezii au o vorbă celebră: „Essaie d’imaginer que tu te retrouves face au diable en personne”, care înseamnă „Vreau să-ți imaginezi că îl privești în ochi pe însuși Diavolul”!

Oare asta să fi avut în vedere cel care a făcut această recomandare stupidă? În Biblie, mai exact în Proverbe, 4:25, întîlnim cu totul altceva: „Ochii tăi să privească drept şi pleoapele tale să caute drept înaintea ta!”
Iată un lucru pe care nu-l ştiam despre Klaus Iohannis: că nu-i place să fie privit în ochi. Îl ştiam închis în el, dungos, de un egoism ieşit din comun, dar chiar aşa, să le spună consilierilor să recomande celor cu care se întîlneşte să nu-l privească în ochi? Iată ceva ce ar trebui neapărat să fie analizat de psihologi, căci vorbim, totuşi, de Preşedintele ţării!

„OPERAŢIUNEA SPARANGHELUL” ŞI PELERINAJUL LA MOAŞTELE SFÎNTULUI ANDREI

Ziua de 30 noiembrie 2020, sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, este pentru români la fel de importantă ca Ziua Naţională, căci are o semnificaţie care justifică peste veacuri nu numai existenţa, ci şi credinţa noastră.

Pentru cei care ştiu cît de importantă este zona Dobrogei din punct de vedere creştin, tocmai pentru că aici a păşit Sfîntul Andrei pentru a ne aduce lumina existenţei lui Isus, este de neimaginat că în structura BOR nu există Mitropolia Dobrogei, ci doar Arhiepiscopia Tomisului!

Poate că aceasta este misiunea cea mai de seamă a ÎPS Teodosie, cel hulit de atîţia oameni de altă credinţă. De cînd cu Coronavirusul, prezenţa ÎPS Teodosie în spaţiul public a însemnat propovăduirea numelui lui Cristos, în ciuda tuturor opozanţilor. ÎPS Teodosie a refuzat să închidă biserica, a refuzat să-i izgonească din Casa Domnului pe enoriaşi şi a luat asupra sa toate vorbele nelegiuite ale celor care, în numele Coronavirusului, au încercat să-l oprească.
Aşa se face că nici pelerinajul la moaştele Sfîntului Andrei n-ar trebui, după unii, să fie permis. ÎPS Teodosie crede că interdicţia aceasta este un atac la adresa credinţei noastre, o încercare a unora de a arăta că se poate şi fără ritualul creştin-ortodox, fără pelerinaje, fără spovedire şi poate că şi fără biserică!

N-am nici o îndoială că în „laboratoarele secrete” se pregăteşte ceva, o acţiune care să-l incrimineze pe ÎPS Teodosie pentru favorizarea răspîndirea bolilor, cu nişte cazuri inventate, astfel încît să i se arunce în spate o povară atît de mare, încît chiar şi credincioşii de bună credinţă să-l acuze de ceva!

Şi cum să nu ne gîndim la astfel de „operaţiuni”, dacă ne amintim că, în plină „stare de urgenţă”, lockdown, cum se zice, a fost posibilă „Operaţiunea Sparanghelul”, făcută cu complicitatea lui Klaus Iohannis, la cererea Angelei Merkel, cînd peste 2.000 de români au traversat ţara pentru a pleca din Cluj la cules de legume prin Europa?

În schimb, acum nu pot românii să se ducă la pelerinajul Sfîntului Andrei dacă nu sînt localnici! Chiar dacă poartă mască şi stau la distanţa potrivită unii de alţii.

Dar pot să ducă la întîlnirea cu Klaus Iohannis, cu condiţia să fie testaţi înainte de DSP, ca nu cumva să strănute cineva în preajma „Sultanului de la Cotroceni” sau a Sfîntului Sparanghel!

Ca şi cum moaştele Sfîntului Andrei ar fi la fel de periculoase pentru oameni, aşa cum oamenii ar putea fi periculoşi pentru Sfîntul Iohannis!

Dar dacă lumea tace, adversarii săi politici tac, atunci cum să nu se creadă Klaus Iohannis mai presus decît Sfîntul Andrei?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Ion Spânu 1818 Articole
Author

60 de Comentarii

 1. Medicii din prima linie nu au fost niciodată testați,in schimb cei din preajma dulapului …

 2. Asta arata ca Iohannis invata de la Ceausescu, ii preia pas cu pas comportamentul si probabil si modelul politic. I-a preluat si cinismul si nepasarea fata de poolime. Acuma cum se pot testa persoane care nu se incadreaza in defintia de caz?! Uite ca ptr el, unitatea de masura a cinismului, iata ca se pot testa oameni care altfel niciodata n-ar fi testati!!! Si mai are nesimtirea sa dea indicatii cum sa facem sa nu ne imbolnavim!! Pai uite mai IOHANNIS, nu masca, nu spalatul pe maini salveaza ci testarea tuturor persoanelor cu care urmeaza sa te intalnesti cinicule! Si atunci ne miram ca in grupurile prioritare la vaccinare nu apar batranii peste 60 de ani, fiind inlocuiti cu securistii?!
  Apropo, ma uit si vad ca in Ungaria numarul de cazuri noi creste, in timp ce la noi scade. Aproape ca avem acelasi numar de cazuri desi RO are o populatie de 2 x mai amre. Ma intrebam si eu in naivitatea mea cum se poate? Apoi am avut o revelatie 🙂 si am ajuns la concluzia ca nu mai avem nevoie de vaccin, ca Romania are solutia si o aplica, poate furniza lumii leacul ptr COVID: alegeri sub patronajul lui Iohannis si un grup de comunicare strategica „Made in Romania” !! Garantat numarul de cazuri va ajunge exact la cat si cand stabilesc conducatorii.
  Ar fi o singura problema, oare popoarele din acele tari o fi la fel creduli ca romanasii care inghit pe nerumegate (copyright Iohannis) orice iese din gura liderilor lor?

 3. Daca vrei sa faci un ban baga si placa aia cu Maglavitul si Petrache Lupu!Exact ca fabulatia cu sf Andrei,cand a trait(daca a trait) pana in anul 60,cand lupta intre Decebal si Traian era la anul 100,cand s-au crestinat romanii sub Bizant pe la anul 600,despre ce vorbim??Poporul roman s-a format intre anii 100-500 despre ce tampenii discutam aici cu Sf Andrei:)))
  Chiar nu mai avem chei electorale,ca programul PSD e de „crestere”totul creste
  By the way,moastele sfantului Andrei sunt in Patras(Grecia) deci au liber.:)))

 4. Acest Teodosie a stat de vorba cu vreun medic din linia intai? A donat bani pentru spitale in perioada de pandemie? Ce respect are el pentru enoriasi daca-i inghesuie la pupat moastre ,fara sa tina cont de restrictii si de legi. Cum isi permite sa sfideze,culmea, un stat laic care se straduie din rasputeri sa tina in frau o pandemie. E lipsit de ratiune acest nemernic de popa. Lipsit de bun simt si ii lipseste simtul realitatii. Tare ma tem ca actiuneaza la comanda BOR si Kiril al Rusiei.

 5. Nimeni nu s-a prins .
  Lui iohanes e frica sa nu ia ciuma galbena.

 6. bate toba pe moaste, pelerinaje, bla, bla.
  Unii mor prin spitale, isi pierd locurile de munca si BORul se piaptana.
  Vreau sa vad si eu macar un popa somer, macar unul!
  Am ajuns ca evreii, ei platesc perciunatii, noi platim popimea!

 7. Daca te uiti prin luneta o sa observi casca pe care o are bagata adanc in ureche si cu dop imitatie de piele.
  …unde i se soptesc textele.
  Lumea se mira ce a patit iohanis de vorbeste parca citeste.

 8. Am si eu o intrebare pentru super crestinii astia care o tin langa cu pelerinajul acesta.
  Pana in 1995 unde faceati pelerinaje mai baieti?
  Grota-pestera a fost descoperita intamplator in 1943. Nu exista nici o dovada ca Sf.Apostol Andrei ar fi locuit acolo.Se presupune doar.
  1986-1989 pestera a fost curatata de mizerie si gunoaie.
  1995 Sf.Apostol Andrei a fost trecut cu cruce rosie in calendarul ortodox.
  In 1997, gata e declarat ocrotitorul Romaniei.
  Deci sa inteleg ca pana in ’97 Romania nu avea ocrotitor?
  Am copiat si noi modelul grecesc si rusesc.
  Hai sa tinem credinta in sufletul nostru si sa nu mai facem parada.

 9. E grotesc! Nu suportă sa fie privit in ochi! Voi, care vreți marxism USR MINUS,ați avut vreodată ocazia sa il priviți in ochi pe Nicolae Ceaușescu? Știți ce privire directă, clară și dreaptă avea? Iti făcea radiografia, tu fiind complet îmbrăcat! Iar tu îl priveai in ochi! A gresit, a plătit, dar sa respectăm adevărul istoric și să vedem unde am ajuns. Ne conduc niște zerouri umane, cu răutate nazistă.

 10. @jardan
  Aolo, jardane!… taman ce ne arati ca tu stii istorie!?… cum ar veni noi as’lalti suntem tampiti, toti, nu?! Ha’ zi, sa mori tu!

 11. Caragiale a scris, desi nu avea acces la net cam asa, citat din memorie : ‘Amice Darius, est idiot!’

  Deoarece vrei sa pari ce nu esti, nu intelegi cele elementare.Credinta este una ,iar garara ta despre credinta este cu totul alta ceva,un fel de giocco di mano.
  Capisci?
  Te dai Hommo Universalis desi esti doar un pauvre hommo LGBT.

 12. Fac spume javrele globaliste, securicii usr+sri nu mai au imaginatie in a mazgali plangeri penale impotriva IPS Teodosie, ctp si-a muscat limba si si-a luxat piciorul cu care gandeste, alte potai caramucoase schelalaie dupa uluci, nu mai au glas sa hamaie la crestini. Nici custodele vaccinului „sigur si eficient” nu se simte mai fericit, petardele anti PSD nu mai sperie pe nimeni, dimpotriva, au devenit momente vesele. Nu-i place sa-l priviti in ochi? Intoarceti-i spatele, ca tot ii e frica de virusi!

 13. Nu-i place să fie privit în ochi?Wow!Nici lui Mengele nu-i plăcea!

 14. „Dar dacă lumea tace, adversarii săi politici tac, atunci cum să nu se creadă Klaus Iohannis mai presus decît Sfîntul Andrei?” Asta-i realitatea! Cel de la Cotroceni face ceva pe Constitutie, face ceva pe popor pentru ca „lumea tace, opoziatia tace”! Asta e……

 15. Proverbul zice ‘ … suflă și-n iaurt ‘, acum ‘se suflă-n Covid’ pentru ‘vizita de lucru a mult iubitului și stimatului…’ leader de facto a ceea ce a fost odată PNL, fără ‘ee’ între majuscule !

 16. Trebuie protejat plăvanul să nu cumva să se infesteze, liberali jigodii

 17. o singura problema cu desenul
  capul lui Orban trebuia tinut mai jos de buric in pozitia lui fireasca
  2 golani

 18. Niste criminali!
  Nu numai submineaza Romania si fac un genocid impotriva romanilor dar se iau de Dumnezeu prin aceste acte barbare,cretine,nebunesti!

 19. @costi
  spre deosebire de stapanii tai de dreapta care se lauda tot timpul, BISERICA ORTODOXA NU S_A LAUDAT NICIDATA CU DONATIILE SI AJUTOARELE DATE. Ai ramane cu gura cascata ca vitelul la poarta noua daca ai stii adevarul,

 20. Dă-l dracului de închipuit! Dacă nu e bolnav de COVID, e bolnav de PROSTIE. Noi să fim atenți să nu ne molipsim de la el.

 21. Individul este un incompetent,oameni buni, un inocent !! Nu el poartă vina acestor apucături de dictator,ci cățeii din preajma lui,cei care îi dau biberonul în gură,cei care îi schimbă pampersul,cei care îi pun hârtiuța în mână ca să citească un salut de bună ziua,sau alte câteva banalități pe care nu e în stare să le pronunțe fără hârtiuță,și nici măcar să le memoreze !!Nu-i vedeți figura tâmpă de oligofren?

 22. @Cetatean- L-au votat pentru că nu aveau altă alternativă !! Pe cine să fi votat?Pe Barna ??Pe Dăncilă ? Sistemul în așa fel a aranjat lucrurile încât să nu existe adversar care să-l poată învinge !!

 23. Regret mult ca romanii nu au inteles si l-am votat.
  Sorosh ne-a pacalit pe toti….plus programul de falsificat voturi Dominion.

 24. Si o data il sageta cu privirea ei si bietul Ion isi pierdu linistea. Nu mai dormea, nu mai stia unde merge, nu mai stia de unde se intoarce… noroc cu sfetnicii.

 25. Eu cred ca mai degraba nu-i place sa fie deochiat ! Cit despre microbi si virusi, o sa ajunga Iohannis mai ceva ca Howard Hughes, baricadat in vreo pivnita de la Cotroceni, de teama sa nu fie infectat de catre pulime si vulg ! Iar moastele … ce sa mai vorbim ? Daca oasele Sfintei Parascheva sint pupate de babe, cred ca „moastele” lu’ Iohannis mi le refuza pina si catelul meu, sa roada la ele ! …

 26. Asta este Romania,astia sunt cei ce o populeaza.In rest…..multa tacere!!!!Cei numiti, conduc tara !!!!!!!

 27. Spanule, Iohannis inca 4 ani presedinte si apoi 8 ani premier! Poporul si-a gasit neamtul.

 28. Ca oltean, pe bune daca nu-l votam si pentru al cincilea mandat, ce mai, chiar pe viata, daca in loc de sparanghel tinea in mînă un praz !

 29. pai johannis asta divizeaza natia si Dumnezeu uraste acest lucru cititi in proverbe.

 30. ‘ Apropo de DSP ‘, o altă ‘glumă proastă’, aducerea unor actori care ‘joacă rolul specialistului în domeniu’ și conversează degeabă cu cei care solicită sprijinul AVIZAT al acestei instituții .

 31. Se impune consultarea evidențelor Sigurantei generale cu privire la organizațiile profasciste ori hortiste ale minorităților. Prea mult, unii nepoți ai acestora, își trag seva politică din acele doctrine, dar acced în ierarhia celor actuale. La vremuri noi, tot, noi!

 32. @Jardan Durais
  I-auzi domnule dragă, cică Sf. Andrei, ăsta, ar fi şi patronul Scoţiei.Iar părticele din aceste moaşte sunt şi la catedrala St. Mary din Edinburgh. Şi scoţienii ăştia… Sunt mai proşti decât pesedeii. S-au luat după ruşi încă de pe la 832 d.Hr.

 33. Una din cele mai vechi religii este cea Brahmana, ei practica incinerarea, dar pe oamenii valorosi ii inhumeaza pt a fi izvor de lumina. La fel in Egiptul antic faraonii si unii dintre curteni erau imbalsamati si mormintele trebuiau sa ramana inchise 3000 de ani. De ce toate astea? Pt ca exista VIATA de APOI iar SUFLETELE ALESE pot OCROTI TARA IN CARE au trait.
  Pentru ATEI este un ritual ridicol pt credinciosi este un moment inaltator, un moment in care intra in comuniune cu un suflet ales.
  Sufletele alese numite in crestinism Sfinti, adica purtatori de lumina au si ele nevoie de iubirea si increderea credinciosilor in ei, de aceea exista sarbatori si momente in care sunt pomeniti si adusi in mijlocul credinciosilor.
  ACTIUNEA lui Sparanghel si lui Mandolina a fost un act BINE GANDIT, de a MICSORA COMUNICAREA si PROTECTIA ROMANIEI CU SPIRITELE de LUMINA, in felul acesta Guvernul antiromanesc a sperat ca Dumnezeu nu Vede si Nu va incerca sa ALUNGE RAU care BANTUIE ROMANIA. Incet, dar sigur Lumina isi va „lua” energia si cei intunecati vor pierde si ultimul strop de lumina.
  Corect ar fi ca sa respectati credinta altora, daca sunteti dusmanii ortodoxiei fiind de alta credinta sau Atei.
  Asa cum ei nu va opresc din canterile voastre nici voi nu aveti dreptul s-o faceti…

 34. Iisus Hristos a intrat în Ierusalim călare pe un măgar. Oricare IPS din zilele noastre intră în mănăstire în limuzină Mercedes. De-aia Biserica şi-a pierdut credincioşii. I-au rămas doar habotnicii. La fel ca şi lui Klaus Iohannis. Dar în timp ce Biserica îşi poate regăsi credincioşii după ce îl va regăsi pe Dumnezeu,pentru domnul Klaus Iohannis pierderea habotnicilor nu mai poate fi recuperată. Chiar dacă la un moment dat au fost mulţi, o pierdere rapidă nu-i va fi deloc benefică.

 35. asta in timp ce fraulein C sta in carantina inca o saptamina …ha,ha,ha

 36. omiti un mic amanunt, unii preoti pot primi donatii de la oameni bogati in occident se numesc filantropi, asa ca nu-i judeca daca au masina, noi nu traim in desert si suntem in secolul XXI, asta nu inseamna mai putina credinta daca nu esti in zdrente si nu mananci resturile de la masa altuia. Nu confunda preotii cu monahii/calugarii…preotul slujeste si administreaza o parohie/episcopie, etc. iar calugarul vietuieste intr-o manastire. Iisus a mers pe un catar, iar in acele vremuri, catarii si camilele erau o avutie, nu oricine avea un catar si asta nu ca animal ci pt ca vegetatia este putina in zonele mai aride…

 37. Păi, clar invitația este de fapt o corupere, o implicare, o căutare a complicilor in ticăloșie, in incălcarea dispozițiilor legale,.Nu că cei invitați ar fi ușă de biserică, insă aici clar flocșii cu turban aurit și-au prins degetele la colțul ușii și pot da socoteală pentru autori morali la fărădelegi, la răspândirea voită a virusului, care implică pușcăria.

 38. macar 65 de ani sa prinda…
  Sparanghel voda de vita aleasa greu mai gasesti un tinichigiu, o sora, un cojocar, o menajera…
  Mare noroc daca comunistii alfabetizau Romania si Voda manuia barosul.
  Cat rau i-au facut comunistii l-au ”tinut” in scoli, i-au dat camin si cantina gratis, i-au dat alocatie de aceea a refuzat marirea alocatiei pt copii…

 39. Si pentru alegeri,autorii morali ai faradelegii,la raspindirea voita a virusului care implica puscaria se vor afla acuzatori?
  Ca aceisi autori sunt condamnabili pentru raspandirea virusului in primavara,lasand granitele deschise ca sa intre virusatii si sa circule nestingheriti pretutindeni,transportati sparanghelistii din focarul de la Suceava pana la Cluj,claie peste gramada,condamnabili pentru mortii rezultati din aplicarea de tratamente neadecvate si fara discernamant,a deciziilor luate haotic si improvizate,a celor care nu si-au putut urma tratamentele,pentru ingramadeala si improvizatiile din spitalul de la Piatra Neamtdin care au rezultat 13 morti,pentru astia cine raspunde? Aia pe care va grabiti sa ii alegeti nu vor mai raspunde pentru nimic,se spala pe maini aruncand vina mereu pe altii. Iudelor!

 40. @draga Otova, 29 NOIEMBRIE 2020 LA 11:30
  Orice IPS a fost în tinereţea sa monah. Preoţii, după ştiinţa mea , nu pot deveni IPS. Chiar şi aşa, dacă în loc de Mercedes ar fi o maşină Dacia, cred că ar fi şi un exemplu de patriotism, nu numai de smerenie.
  Vă mulţumesc pentru răspuns.

 41. @ Miruna..Evident e pandemie severă, romania e in fruntea infectaților și a decedaților. Un guvern responsabil in astfel de condiții nu face alegeri, le amână,. Azi trăim in minciună,. Se măsluiesc evident cifre, președintele vorbește despre un platou inexistent, atunci când nu demult se zicea că de vom avea 5000 infectați pe zi, sau 3 la mie in localități automat se intră in lockdown și nu se fac alegeri. Păi uite, cum iși respectă românu vorba,.iarăși. La fel moaștele din bârlog nu se pot pupa cu masca pe față, de asemeni locul nu se poate dezinfecta, distanțarea necesară nu se poate ține,. Deci,de nu poți face identic cum au făcut catolicii la Fatima,.. atunci lasă-te de sportu ăsta,.Clar.

 42. Pentru unii este mai bun oxigenul de la terapie intensiva decat oxigenul respirat fara masti neconforme.

 43. @incultura e mare- bine ca esti tu cult si spui nerozii! Omul cand moare si e ingropat sau incinerat nu mai are sufletul, cel care il tinea in viata, deci ingropat trupul intra in putrefactie si se transforma , de asemeni trupul incinerat se transforma in cenusa, sufletul nu mai este cu trupul, asa ca fie ingropat, incinerat sau imbalsamat( conservat) trupul e doar materie moarta care nu poate da lumina! Nu ne e de ajuns BOR cu pupatul de moaste si inchinarea la morti ca sa ne tina redusi mintal, mai vi si tu cu o prostie si mai veche oculta, ne fondata stiintific! In ce hal am ajuns: nu ne mai multumeste tehnologia moderna, ne intoarcem in trecutul obscur ca e mai sexi!

 44. @draga otova- Cristos a intrat in Ierusalim pe un magar imprumutat, nu era avutia Lui, El nu avea chiar niciun magar care zici tu ca s-ar compara acum cu un mercedes! Cine oare ar fi donatorii aia care le-au dat popilor de la noi mercededesuri pe de-a moaca?! Nu cumva sunt din Rusia, mai precis KGB-isti ca sa-i faca lucrarea lor aici la noi prin popi?!

 45. @ Jardan Durais spune:
  28 noiembrie 2020 la 21:16
  mai nea, sa zicem ca ai dreptate 100%
  mai nea, ‘America first” ‘Wrong or right, my country!”
  mahomedanii venereaza un analfabet, cam ‘razboinic”=talhar, criminal , epurator etnic si religios, gigolo la tinerete si pedofil la batranete, cf.surselor lor istorice.
  maghiariiil venereza pe ‘Sfntul Stefan” un akltaic , Vajk, care intial a cochetat cu ortodoxismul.numai zic de Miclos Horty, amiralul far mare care pt noi e nazist, pe t ei e ero.ca si cei „14 generali”
  Rusii, pe Petru Cel mare, care era si putin gay.
  numai zic de khazari, alti turcici initial,, care azi conduc juamtede planerta dandu-se e,vrei si asimiland urias mostenire cultural, istorica, religioasa.
  Care e problema??AVEM nevoie de o legenda ca am fi frumosi viteji si crestinati de Sf Andrei si condusi in lupta de SStefan cela m,are si Afnt (care nu a fost nici- nici) ; eu personal la mine acasa cred ca acest crestinism este o inventioe si o manipulare globalista, initial;
  dar la nivel de colectivitate e bine sa fie bine, sa nu fie rau;
  ce tu ai zice ca G .Scarbos e un reptilian cu mainile acoperite de sange sau un minunat sponsor al luptei pt libertate?
  Ca MATO aduce de razboaie sau democratie?
  ca victimele civile de la Hiroshima , Dresda, Yugioslavia, au fost erori strategice sau premeditate??
  sau ca unul din Deal se exprima liber greu spre de loc, sau citeste bine??
  zic si eu asa..

 46. @ Jardan Durais spune: continuare
  deci , si eu, ca necredincios, dar ca roman, agreez ideea cu SfAndrei, despre care sunt convins in particular ca NU a calcat pe acolo fizic, in caz ca a existat (ca dac Iisis n-a existat, poate nici Andrei, eui garantez doar pt Saul Pavel mare agent secret…) Dar in public si ca idee, Sf Andrei apartine acelui spatiu.
  Vezi oamenii de milenioul 3 care s-au dus la SFINX azi.
  De bine de rau, ROMANII supravietuiesc si lupta pt simbolurile lor.
  Tu sau nu esti roman sau esti antiroman.
  sa-ti fie dupa sufletul tau si sa ai parte de ce iti place tie, bun sau rau, asa cum vor uniisa aibe romanii parte de Sf Andrei!

 47. 2 Jardan Durais spune:
  prima parte
  mai nea, sa zicem ca ai dreptate 100%
  mai nea, ‘America first” ‘Wrong or right, my country!”
  mahomedanii venereaza un analfabet, cam ‘razboinic”=talhar, criminal , epurator etnic si religios, gigolo la tinerete si pedofil la batranete, cf.surselor lor istorice.
  maghiariiil venereza pe ‘Sfntul Stefan” un akltaic , Vajk, care intial a cochetat cu ortodoxismul.numai zic de Miclos Horty, amiralul far mare care pt noi e nazist, pe t ei e ero.ca si cei „14 generali”
  Rusii, pe Petru Cel mare, care era si putin gay.
  numai zic de khazari, alti turcici initial,, care azi conduc juamtede planerta dandu-se e,vrei si asimiland urias mostenire cultural, istorica, religioasa.
  Care e problema??AVEM nevoie de o legenda ca am fi frumosi viteji si crestinati de Sf Andrei si condusi in lupta de SStefan cela m,are si Afnt (care nu a fost nici- nici) ; eu personal la mine acasa cred ca acest crestinism este o inventioe si o manipulare globalista, initial;
  dar la nivel de colectivitate e bine sa fie bine, sa nu fie rau;
  ce tu ai zice ca G .Scarbos e un reptilian cu mainile acoperite de sange sau un minunat sponsor al luptei pt libertate?
  Ca MATO aduce de razboaie sau democratie?
  ca victimele civile de la Hiroshima , Dresda, Yugioslavia, au fost erori strategice sau premeditate??
  sau ca unul din Deal se exprima liber greu spre de loc, sau citeste bine??
  zic si eu asa..

 48. Roxinte Vorbesti in necunostinta de cauza. Tocmai ca imi cunosc popii romani. Am facut afaceri cu ei. Nu au nici macar putina spiritualitate. Ca oameni de afaceri jos palaria. Stiu foarte bine cum e cu donatiile. Cum e cand au cate un centru baza tratament pentru batrani cum are spagoveanu in ghiorghiteni -Dorna Arini. Construit fara baza legala. Stiu si in Radauti un centru de plasamanet construit in numele Manastirii Bogdana. Stiu si altele multe.In Constanta la fel alt centru de batrani. Este doar o acoperire pentru sutele de mii de euro „donate” Din defrisari de paduri, afaceri cu cherestea. Stiu si in Neamt un preot,cica preot,5 copii, 5 casoaie pentru fiecare copil. Dar la slujbe se dau evlaviosi, ca omul sarac este cel mai crdincios si doar el intra pe poarta raiului.. nu va imbuibati cu averi ca nu le luati pe lumea cealalta…donati bisericii pentru ispasirea pacatelor voastre. Ca vezi doamne, nu exista om fara pacat. Imi povestesti mie povesti ?Am trait in mijlocul lor de mic. I-am privit si dinauntrul si din afara. Daca te lasi ademenit, te pierzi in hatisurile” credintei” lor. Nu e asa. O babuta care aprinde o lumanare pentru sanatatea ei este mult mai cu adevarat crestina decat prea nesimtitul Teodosie. Tocmai ca se folosesc de acesti enoriasi.

 49. VV Problemele tale existentiale, frustrarile si nerealizarile nu sunt USR. Ci in USR ai cautat scuza ta la fricile tale. Trebuie mereu cautat un dusman la care sa ne raportam cum ca acel dusman este inamicul .Preotii au gasit de cuviinta sa spuna ca „strainii” Sau ateii. Fara macar sa stie ca Isus a fost tolerant ,si-a sacrificat pe cruce pentru pacatele tuturor. asa se spune in Biblie ,nu? Sa vad un popa facand sacrificiul suprem. In comunism au existat preoti ce si-au jerfit viata pentru credinta, ucisi in puscarii ,tradati exact de cei care acum se numesc BOR.

 50. Dl cu
  Incultura ta e mare asa e! de la 13.28
  Nu merg la moaste si nici la biserica, am putina carte si minte dar…
  Exista doua tipuri de oameni unii care au o credenta si aceia spera in viata de dincolo, Herodot spunea ca getii cred in nemurire, iar in Dialogurile lui Platon apare o cugetare: filozoful nu se ingrijeste nici de haine nici de ce mananca ci de cum sa poata ajunge la divinite, Iisus a venit pt a-i indruma pe oameni sa ajunga in imparatia cerului, iar in Geneza sau Facere se spune ca Dumnezeu a suflat viata, adica acea scanteie divina care dupa moarte ramane, ii spunem suflet, duh, energie.
  Te inteleg pt ca nu esti singurul care crede in Natura care doar se naste si moare, este si asta o forma de abordare, rationala corecta si adevarata. Dar lasa-i pe restul sa creada in Natura divina creatoare si protectoare care ii ajuta sa traiasca, sa spere si sa-le aline suferintele.
  Eu cred ca exista si altceva poate fi inspiratia muzelor, poate fi intamplarea pozitiva, dar poate fi si nemurirea si inviere pe care multi o asteapta si care pt unii a venit chiar atunci cand Iisus afirma ca Ioan Botezatorul este Ilie…Matei 17. versetele 12-13.
  Lumina sa te insoteasca…

 51. In lagarele de exterminare detinutii nu aveau voie sa ii priveasca drept in ochi pe SSisti. Riscau sa fie ucisi…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.