Românii sunt invitați să investească în titlurile de stat TEZAUR

Românii pot investi, începând de luni, 12 februarie 2024, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,75%, anunţă Ministerul Finanţelor. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

”Începând de azi, 12 februarie 2024, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,75%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată”, informează Ministerul de Finanţe.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 12 februarie 2024 – 7 martie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;
  • Între 12 februarie 2024 – 8 martie 2024 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;
  • Între 12 februarie 2024 – 7 martie 2024 în mediul urban şi 12 februarie 2024 – 6 martie 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secţiunea Datorie publică, de pe site-ul Poştei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

15 Comentarii

  1. Că la Caritas, câștiga cine trebuie și nu sorții. Auzi la ministru, citez „Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.” Cică e plătibilă nu e certitudine!

  2. „Cică e plătibilă nu e certitudine!”

    Discuta unul care n-are bani sa intre intr-o banca sau o trezorerie. Tineti banii in batista plina de muci, poate se inmultesc, mucii.

  3. @tomlin: ti-e pofta cumva? Hai ca-mi vine sa suflu nasul!

  4. In traducere, guvernul nu mai are bani sa plateasca dobanzile aberante la datoria externa, si stoarce cat mai poate de la populatie, precum Nelu Stoica de la Caritas in ultimele zile ale sandramalei, inainte sa vina ciclonul.
    Care va veni, dincolo de un prag al datoriei, cu certitudine matematica.
    Moment in care tatul falit oricum nu va avea bani sa plateasca redeventele la bonuri, daramite sa le si rascumpere.
    Operatiunea de mai jos nu are decat legaturi pur intamplatoare cu manevrele Finantelor de azi:
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Caritas_(joc_piramidal)
    Atentie, va poate afecta emtional…

  5. Da’ rata anuală a inflației cât este ?
    măRog…😜
    {●●●● RăuPorKKaK ■■■■}

  6. „… dormi liniștit, FNI vegheză!”…
    Pardon statul pe fund!…vorba lui bulă,…

  7. Mno, ghini că s-or hotărât șâ năcădăii din Guviern s-adunii surplusu’ di bani di la populime! Aista-i primu’ pas spre resetarea mult promisă…

  8. „Da’ rata anuală a inflației cât este ?”

    Rata medie pe 3 ani ? Inflatia la mancarea de crapat ? La saltea pierdeti sigur sau iau foc de la o lumanare ! Nu v-ati obisnuit, cei din partidul URA pierd tot timpul !

  9. Romanii sunt Invitati sa Investeasca in Tezaur ! Iar Telefonia Mobila vrea sa dau bani in Fiecare Luna 50 de lei Eu am Vorbit la Telekom doar 1 Minut intr-o Luna ! Iar pentru 300 de zile nu mai dau nici un Ban la Telekom !

  10. @ tomlin
    Salteaua e singura variantă la care te duce mintea ?!?
    Puținii tai neuroni sunt blocați cu partidul URA, măRog…🤣
    {●●● RăuPorKKaK ■■■}

  11. Se poate face investitia si fara sa vii in Ro, dar avand un cont la o banca din Ro? Ca nimeni nu-ti da nici un detaliu, ori nu stie raspunsul la intrebare, ori primesti raspuns gen ‘dar avem noi variante mai bune’.

  12. Cumnpoti sa oferi la titluri de stat 6-6,75% dobanzi cand in prezent dobanda legala stabilita de BNR e 7%?
    Doar daca vrei sa pacalesti populatia de la care vrei sa iei bani pe degeaba fara sa oferi (mai) nimic. Adica tot fraierii sa plateasca nota de plata pentru imprumuturi si cheltuieli nesabuite ale statului.

  13. Poftim!Rata inflatiei pe ianuarie 2024 e 7,41% (fata de 6,61 in decembrie 2023) iar trendul va continua pe anul in curs.
    Tu, stat roman, incerci sa pacalesti populatia oferind dobanzi la titluri de stat sub dobanda legala si rata inflatiei?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.