„Roşia Montană a dat presei peste 12 milioane de euro în ultimii 3 ani”

Republicăm un articol Cotidianul.ro din anul 2010, fără alte comentarii:

Roşia Montană a dat presei peste 12 milioane de euro în ultimii 3 ani

Toate trusturile de presă au primit în ultimii trei ani bani de la Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). Unele mai mult, altele mai puţin. Fiecare după ce rating avea. Cert este că suma totală trece de 12 milioane de euro.

O privire sumară asupra publicităţii plătite de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) arată că în ultimii trei ani, mai precis în perioada 2007-2010, nici un ziar local sau naţional n-a fost iertat. Adică s-au împărţit bani pentru publicitate, nu glumă. Suma totală ajunge la 12,089 milioane de euro. Dar să vedem cine a primit cel mai mult.

Cei mai mulţi bani pentru publicitate au fost alocaţi de Roşia Montană Gold Corporation în 2009. An în care ministrul Economiei şi Comerţului, Adriean Videanu, spunea că statul trebuie să ajute compania canadiană să extragă aurul. În 2009, cei mai mulţi bani i-a primit Realitatea TV, nu mai puţin de 2,26 milioane de euro. Şi vorbim doar de televiziune, nu de întregul trust Realitatea-Caţavencu. Urmează în ordine The Money Channel, cu 1,298 milioane de euro, şi PRO TV cu 1,94 milioane de euro. Nici Televiziunea Română n-a scăpat de banii de la Roşia Montană Gold Corporation. În 2009, TVR a primit nu mai puţin de 1,092 milioane de euro.

În 2010, sumele alocate pentru publicitate de Roşia Montană Gold Corporation către televiziuni scad destul de mult faţă de 2009. E drept, anul nu s-a terminat. Interesant e faptul că s-a schimbat şi modul de alocare a banilor. Dacă în 2007-2009, Roşia Montană Gold Corporation mai ţinea cont de ratingul televiziunilor, în 2010 se ţine cont de apartenenţa lor politică. Cei mai mulţi bani de la Roşia Montană Gold Corporation în 2010 i-a primit televiziunea B1 TV, adică 284.000 de euro. Urmează Realitatea TV, cu 230.000 de euro, Antena 1, cu aproape 160.000 de euro, TVR 1, cu 140.000 de euro, Antena 3, cu 89.000 de euro, Prima TV, cu 81.000 de euro, şi The Money Channel cu 65.000 de euro.

Şi ziarele au primit de-a lungul timpului bani frumoşi. Spre exemplu, anul acesta, cei mai mulţi bani i-a primit „Săptămâna Financiară”, 25,5 mii de euro, urmată de „România Liberă”, cu 24,65 mii de euro, „Evenimentul zilei”, cu 22,31 mii de euro, şi „Ziarul Financiar”, cu 17,65 mii de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

26 de Comentarii

 1. TUN-urile pe BURSA aunevoie de fraieri !

  Cum dracu-si putea gasi „GABRIEL R:” cumparatori la actiunile pe bursa
  de valoare zero pentru ca firma era doar un „vis-de-viitor” nu ceva minier-productiv
  fara RECLAMA platita cu 12 milioane ?

  PS: Asigur scriiciosul articolului ca pe cele 12 milioane RECLAMA …fraierii au pierdut sute de milioane si jemkerii au facut sute de milioane castig !

  De ce devin BOGATII mai bogati in lume in timp ce statul si saracii saracesc … ?
  – Intrebati USA unde sau dus marfurile pe suma de 34 TRILIOANE lipsa din BUGETUL USA ?

  cei 1% le trag subtil inflationar prin DOLLAR clapa celor … 99% ! 😀
  Totusi TRENDUL asta e valabil pentru o planeta mai mare decat micutza TERRA !

  Pe JUPITER, daca era planeta viabila, IMPERIUL YANKEU ar fi dainuit milenii … pe TERRA e deja mort, inca nu ingropat dar gropa e gata [BRICS e numele ei mistic-straniu !] ! 😐

  IQ=?

 2. fabula cu toporul si padurea nu e DOAR o fabula !
  si Iuda l-a vandut pe Iisus Hristos,a vrut sa dea banii inapoi,nu au fost primiti si s-a agatat nitel de o funie…

 3. N-au dat numai la presă.Dacă făceau doar asta, nu aveam ce plăti azi.Asa s-au făcut averi pe cocoașă generațiilor trecute, prezente și viitoare de către moțul nomenklaturii. ASTA ESTE POLITICA nu contează pe unde.Diletantism, jaf,minciună, violență.Mai vreți?

 4. Zatulkin, ăștia n-ar da banii înapoi, fii sigur.Pentru ei până și Iuda e un etalon de conștiință.

 5. Și acum ne acuza ca le-am creat paguba, ca nu mai pune nimeni botul la acțiunile lor. Asa sunt „marile” economii. Create din bule de săpun. Exista desigur și bune intenții, când din banii pe acțiuni firma chiar are de gând sa dezvolte afacerea.

 6. …pai, a meriotat cu varf si indesat!…cine n-ar vrea sa dea 12 milioane si sa primeasca 6 miliarde fara sa miste un pai?…

 7. Ăștia sunt bani pe vorbe; de fapt cui se adresa publicitatea aia și cu ce scop, a avut vreun efect ? Patrioții români au acum Roșia Montană în patrimoniu, dar trebuie să plătească daune grase.
  Munții noștri aur poartă, iar noi plătim că idioții și îl ținem de ornament !
  Articolul ăsta trebuia să aibe și un punct de vedere actual !

 8. In/Off-topic : Piperea ‘își amintea’ aseară, la același post tv, că în urmă nu ani convinsese un deputat să deschidă un proces la Alba pe această spetă care în urma discuțiilor deputatului cu avocații părții adverse a fost stopat.

 9. Te uiți cu uimire și nu poți sa crezi cum Realitate tv. înfierează dușmanii poporului și capitaliștii străini. HOȚII striga HOȚII? SE știe cine complotează inpotriva poporului roman. Televiziunile sunt dușmanii tarii, pentru ca marea masa casca gura la ei. Presa scrisa e mai puțin cumpărată.

 10. Suma totală expusă aici e 1.139.000 euro, dar cât au decartat politicienilor, nu este menționat. Vă închipuiți că au motiv bine întemeiat pentru a recupera banii care i-au tras în jos fara nicio bază legală? La cel puțin 2 milioane euro vor cere de zeci sau sute de ori mai mult și Romania va fi secată in bugetul statului încât, nu vor mai fi bani pentru cetățenii din Romania și nici pentru restul obligațiilor asumate politic pentru ajutat țări străine și achitări datorii. Felicitări clasei politice care au realizat cu cel mai mare succes posibil această reformă geniala prin care tara e îngenuncheată definitiv

 11. cand ai rezerve, le exploateaza tara nu asociatii de care nu stia nimeni!
  Ba Nae, tu stii ce inseamna o exploatare masiva derulata pe 10 ani, stii ce inseamna un ocean de cianura, vezi numai cat plateste tara OMV ului, pentru ecologizarea gurilor de sonda!
  As ruga pe cei care nu se pricep la minerit sa se abtina.
  Macar de data asta.
  Urmeaza Rovina…

 12. …am văzut că în calitate de ministru de resort în guvernul Ciorbea,dl.Călin Popescu Taŕiceanu e primul care a semnat aprobările pentru exploatarea de la Roșia Montana;dacă mai adăugăm moștenirea Gojdu și alte „mărunțișuri”,cred că dânsul singur ar avea destui bani ca să plătească ce a semnat…dar sigur că lista e mai lungă

 13. Ce-i care au semnat pentru vânzare ar trebui Editat fără milă! Mizerabili! Nu știu ce să mai vândă în interes propriu! Lăcomia a ajuns la cote alarmante!

 14. E Capitalism. Nu e coruptie, nu e jaf, nu e minciuna, nu e pacaleala, nu e Securism, nu e furt. E pur si simplu Capitalism… @ Foarte buna postarea lui Misteaux.

 15. Da. Și mai aveau, mizerabilii, și propagandiști gurnalijdi angajați în berourili dă la sediul R.M.G.C., plătiți gra$$ la program dă 8 ore pă zî, în 3 schimburi, ca să posteze non-stop pă forumurile ziarelor on line împotriva opozanților proiectului. Da’ i-am ‘#utt pe toți ai lor de le-or sărit-fulgii!
  Pe-de-altă-parte, „Gold Corp.” îi șpăguia gra$$ pă miticii Vindeanu șî „Petrov”, ca să prostească populimea!
  https://www.youtube.com/watch?v=SLM7SVALbYY
  „Petrov” și Vindeanu LA PUȘCĂRIE!

 16. Ies la iveala toti ministrii ,premierii si hotii politici ce au decis la timpl lui fiecare cum sunt Tariceanu si Videanu.
  Desi exista raspunderea ministeriala,nu s-a aplicat ,dimpotriva vin in fata natiunii intr-un spectacol de circ si-si fac”predarea-primirea”adica descarcarea pe deplin conspirata ,tacit,mutual,niciununul nu vine sa spuna ce hoti a gasit si sa le impute.
  Ciolacu nu a auzit de asa ceva,cum poate „imptua”el lui Videanu,Berceanu,Tariceanu pagube savirsite de ei in exercitil serviciului?
  In opinia mea desf.serv.de control intern financiar si inlocuirea cu tot felul de aberatii a dat drumul la necontrol si ilegalitati.Curtea de conturi este slaba si inexistenta,ineficinta intrucit nu face fata operatiunilor ce insotesc fiecare unitate sau un grup etc.Toate elucubratiile in materie de contab-finante „moderne”si „digitalzate”au dezorganizat totul,s-a „implementat”ordinul inexistenta al ue,niste simple recomandari pe care le aplica ilegal.
  Pe coruptul Videanu il interesa sa faca reclma lui Gold C.sa bage in traista canadienilor nici macar ci a borfasilor bursieri de la Vancouver,Videanu care a distrus Vulcan,si-a luat cale ferata,granitul,marmura si calcarul Romaniei,mine si exploatari,el un varzar semianalfabet cu imobile prin Spania,el si Miorita lui !Si-a luat f.bine,dar care este profitul statului,Romaniei ca a devenit el „malaxa”?Deci statul sa permita „capitalismul”,dar nu hotia publica,coruptia crasa,abuzul si decizii frauduloase cum este mituirea presei pt.reclame inselatoare.

 17. Bani pentru presa de la firme, bani pentru presa de la partidele politice si de dimineata pana seara, presa libera, obiectiva, bla.. bla ?! O paine de mancat, chiar daca de cele mai multe ori este murdara.

 18. Cretinul de Banciu lătra cu fiecare ocazie la B1 cât de bine ne fac nouă canadienii că ne iau Roșia Montana.Prost rău sa fi fost să nu vezi că l- au umplut pe trădător de bani.De ce nu e tras unul ca el la răspundere??

 19. @ Ileana….Zici ca Statul trebuie sa pastreze Capitalismul dar fara Hotie!! Pai nu merge, Capitalism = Hotie….Nu exista Capitalism fara hotie….Doar imbecilii nu isi dau seama….Capitalismul te obliga sa fii hot, caci daca nu esti hot, ajungi un parlit de proletar…Iar parlitului de proletar ii ramane doar sa dea din gura…o mie de ani.

 20. bani de reclama pentru un produs existent e o treaba cit de cit acceptata…
  da banii dati pentru ca unii sa manipuleze opinia publica si sa favorizeze infractori
  —trebuie pedepsit exemplar

 21. Titlu si temă idi… mincinoase.
  Ce au produs acei bani? Mai multă pâine, mai mult oțel, ce alte bunuri pt. populație? Nimic, publicitate, minciuni, interese meschine, jaf. Si cand te gândești ca societatea occidentală incorporează astfel de bani in PIB-rile naționale ințelegi de ce veniturile raportate pe cap de locuitor sunt atât de ridicate, fără sa ofere in schimb bunuri populației. Propagandă de succes la cei naivi și neinițiați.
  America tiparește $$$ fără număr si apoi obligă toate țările lumii să folosească exclusiv acea valută la schimburile intrenaționale, popoarele dând in schimb pt. acei mincinoși $$$ bunuri autentice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.