Gazprom întrerupe iar livrările

Compania rusă Gazprom a anunţat, vineri, că va opri timp de trei zile livrările de gaz spre Germania prin conducta Nord Stream 1, din cauza unor lucrări de întreţinere, în contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia din cauza războiului din Ucraina.

Compresorul de gaz Trent 60 va fi oprit timp de trei zile, în perioada 31 august – 2 septembrie 2022, „pentru lucrări de întreţinere şi prevenţie”, a comunicat compania Gazprom vineri seară, potrivit publicaţiei Bild.

Intervenţia pentru lucrări de întreţinere va avea loc la o turbină a staţiei de compresoare Portovaja. Lucrările se vor derula în colaborare cu specialiştii companiei germane Siemens Energy, care administrează împreună cu Gazprom gazoductul Nord Stream 1, construit între Rusia şi Germania prin Marea Baltică.

Începând din 3 septembrie, prin gazoductul Nord Stream 1 va fi livrat un debit de 33 de milioane de metri cubi pe zi, respectiv 20% din capacitatea maximă, conform postului german NTV.

Rusia a redus debitul prin gazoductul Nord Stream 1 de câteva săptămâni, susţinând că din cauza problemelor generate de sancţiunile occidentale nu poate primi o turbină din Canada. Germania a depus eforturi şi a reuşit aducerea turbinei din Canada pentru a fi livrată Rusiei, dar autorităţile ruse invocă probleme birocratice, astfel că turbina este în prezent pe teritoriul Germaniei.

Guvernul Olaf Scholz a anunţat că se pregăteşte pentru toate posibilităţile în privinţa aprovizionării cu gaze din Rusia, pe fondul tensiunilor generate de războiul din Ucraina.

Agenţia Federală Germană (BNetzA), autoritatea de reglementare în domeniile electricităţii, gazelor şi telecomunicaţiilor, a reacţionând vineri seară printr-un comunicat, limitându-se a transmite că a luat cunoştinţă de anunţul Moscovei, potrivit publicaţiei Die Zeit.

Guvernul de la Berlin consideră că Rusia nu are niciun motiv tehnic pentru a diminua livrările de gaze. Gazoductul Nord Stream 1 este în funcţiune din anul 2011. Un alt proiect, Nord Stream 2, este finalizat, dar Germania a suspendat procedurile de punere în funcţiune pe fondul presiunilor Statelor Unite şi în contextul sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei din cauza războiului din Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

13 Comentarii

  1. Una din utilitatile acestui Razboi provocat de Americani ar fi intreruperea totala de catre Rusia a livrarii gazului metan, petrolului, carbunelui uraniului, cerealelor, metalelor rare catre tarile rusofobe, naziste din Europa, caci Europa e leaganul nazismului, sclaviei di colonialismului mondial…Rusia poate face comert cu lumea normala la cap din Asia, America latina, Africa, adica cu 7 miliarde de pamanteni….Asia este noua Fabrica a Lumii, China, Japonia, Coreea, Indonezia, India. Anerica latina rste supta de Europa. Brazilia produce cafeaua lumii, dar o vinde Germania.China, Iran, Irak, Emirate, Arabia Saudita, Venezuela sunt in tabara Rusiei si acestea detin 85 la suta din rezervele energetice si de hrana ale lumii…De ce sa fie furati de anglo americani?

  2. Nu vor nemții sancțiuni?
    Sa ia încetul cu linguriță că-i doare gatul ?
    Prosti sunt rusii dacă o mai pornesc!
    Dă-i dracului de nemți, sa le dea stăpânii lor nemernicanii.

  3. Spre Toamna , se vor duce in genunchi la Kremlin.
    Kadirov, guvernatorul din Chechnia a zis :”Suntem cea mai puternica armata din lume si ne vom impune”.
    Eu zic asta : in termeni reali, Rusia e cea mai bogata si independenta tara din Lume. Cine are putina minte , va intelege asta.

  4. Câte un pic,câte un pic până nu va rămânea nimic! Se testează La anduranță Germania! După cum se va mișca găină beata urmează alte teste!

  5. Rusii devin portdrapelul tarilor care detin ponderea resurselor naturale pe plan mondial. Mai mult, le-a promis protectie militara daca vechii jefuitori vor avea ganduri rele pentru unii din ei. Nemtii au pornit de doua ori razboaie pentru furat. Acum va fi tare cel care va face preturile si tot mai fomist cel care cumpara. Se schimba ordinea in lume.

  6. stati linistiti, Ucraina s-a oferit sa tranziteze ei gaze pentru nemti, si sa mai sifoneze si ei ceva

  7. Uniti Salvam Planeta de gazele rusesti, de caldura din case la iarna, de combinate chimice si metalurgice, de nivel de trai civilizat!

  8. 1,2,3 proba de microfon. Ura Zelinsky. Ura împotriva unui piti- cot nu va avea margini.

  9. Rușii au dat vina pe canadieni că nu le repara o turbina. Germanii cu foamea in glanda au adus ei turbina din Canada numai sa le-o dea mai repede rușilor care sa le pompeze gazul necesar. Acum rușii se codesc știind că germanii au livrat armament Ucrainei. Succesuri guys!

    • Cei care vor protesta din cauza scumpirii facturilor și a crizei energetice ar putea fi considerați ”inamici ai statului” în Renania de Nord Westfalia, cel mai bogat land german, cu un PIB de peste 2,5 ori mai mare decât al României.

      Ministrul de Interne al landului, Herbert Reul, a declarat că cei care au protestat împotriva vaccinării și a restricțiilor din timpul pandemiei și-au găsit acum o nouă cauză – criza energetică. Reul a mai declarat că serviciile secrete germane îi monitorizează pe extremiștii care urmăresc să infiltreze protestele care sunt organizate prin intermediul platformei Telegram, pe care autoritățile germane au încercat să o interzică.

  10. @ Jigodiile Se pare ca tu nu stii ce inseamna un contract si esti complet dezinformat despre situatie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.