S-a dat tonul la fabrica de pulberi din Brașov

Ministerul Economiei a elaborat un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea indicatorii tehnico-economici ai proiectului de investiții „Fabrica de Pulberi Victoria”, un proiect strategic pentru industria de apărare a țării. Documentul prevede o investiție semnificativă în producția de pulberi, cu o valoare totală estimată la 2,58 miliarde de lei, sumă care nu include TVA-ul. Obiectivul investiției este de a moderniza și dezvolta capacitățile de producție ale fabricii din orașul Victoria, județul Brașov.

Finanțare diversificată și parteneriat strategic

Finanțarea acestui proiect va proveni din mai multe surse, inclusiv fonduri proprii ale S.C. Pirochim Victoria S.A., bugetul de stat, fonduri europene, precum și credite bancare externe. Parteneriatul cu gigantul german Rheinmetall Waffe Munition GMBH este unul esențial, acesta contribuind cu 51% din suma destinată achiziției echipamentelor de producție, adică aproximativ 1,01 miliarde de lei.
Restul sumei, de 974,1 milioane de lei, va fi acoperit de Pirochim Victoria S.A.

Din punct de vedere al infrastructurii, întreaga finanțare, în valoare de 596,4 milioane de lei, va fi asigurată de S.C. Pirochim Victoria S.A. Proiectul include și costurile de exploatare și întreținere, care sunt estimate prin raportare la obiective similare din industrie.

Impactul economic și rentabilitatea investiției

Proiecțiile financiare pentru „Fabrica de Pulberi Victoria” sunt optimiste. Se preconizează vânzări anuale de peste 601 milioane de lei, cu un profit brut estimat la 140,6 milioane de lei. După deducerea taxelor și a amortizării, profitul net anual ar trebui să ajungă la 118,1 milioane de lei, generând un flux de numerar de 188,2 milioane de lei anual.

Durata și măsuri de siguranță

Execuția proiectului este prevăzută să dureze 30 de luni, timp în care fabrica va fi modernizată și echipată conform celor mai înalte standarde de siguranță, esențiale având în vedere natura materialelor prelucrate și depozitate. S-au prevăzut distanțe de siguranță și măsuri stricte de
protecție împotriva exploziilor, precum și norme riguroase de securitate la incendiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4925 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Orasul Victoria ar fi trebuit sa devina oras turistic, nu unul poluat cu fabrici de armament.

  2. De cine sa va aparati gunoiul criminal NaTo este in urma Rusiei cu 50 de ani la armament nu mai vorbim de China ,in colonia Rumunia de abia sa inventat micii si mamaliga ,voi faceti parade de homalai ,in televiziune sint numai pedofili si tranvestiti iar 20% din copii COLONIEi RUMUNIA se drogheaza. SLAVA NATO

  3. Sistem de irigatii nationale – nu investiti sa fie refacut (cel ramas de la Ceausescu, si furat de tzigani), in schimb, instalati fabrica de pulberi periculoase cu explozii si incendii, sa distrugeti ce-a mai ramas natural in Romania. Brasovvenii si cei din oraselul Victoria trebuie sa iasa la miting pe strazi non-stop, sa interzica categoric periculoasa fabrica clocita de vremelnicii politicieni romani.

  4. „Orasul Victoria ar fi trebuit sa devina oras turistic”

    Orasul Victoria s-a nascut in jurul combinatului chimic: „Așezarea, numită mai întâi Ucea Fabricii, s-a dezvoltat în jurul unei fabrici înființate în perioada interbelică de un grup de întreprinzători cehi. După instaurarea co.munismului și extinderea uzinei chimice Ucea, localitatea a primit numele de Ucea Roșie și Ucea-Colonie. Din 1954, după moartea lui Stalin, poartă numele actual.” Deci, fara acel combinat chimic, oraselul n-ar fi existat !

  5. nu era mai bine sa faceti/finalizati un CET pe gaze si energia sa scada pretul de cunsum, implicit sa dezvolti siteme IT si cercetare IT mult mai sigura decat ”pulberea” si mai putin poluanta?

  6. 2,58 miliarde de lei??????

    – 11’000 de lei de cap de vietzuitor biped din Romania
    si din afara!

  7. corectie:
    1’100 de lei;oricum furaciunea e de 90%…noi ne gamdim mai mult la pacea de dupa razboi,
    asa fac pacifishtii!

  8. supra-corectie:
    1 milion 1 suta de mii lei
    d-aia vechi
    ca multe vite nu stiu sa numere corect…fabrica de prafuri de 500 milioane euro?
    PRAFU!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.