S-a spart conducta dezvăluirilor

vanghelie

Cioloș egal Soros, egal Coldea, egal Macovei“ sau „Serviciile Secrete Sârbești au extras de la Sebastian Ghiță tot ce era de extras“. Sunt doar două dintre declarațiile făcute de fostul primar PSD al sectorului 5, într-un interviu acordat DC News. Marian Vanghelie continuă astfel seria unor dezvăluiri făcute de foști sau actuali apropiați ai PSD despre lumea politică a României.

Una dintre cele mai importante afirmații făcute de Marian Vanghelie are legătură cu fostul premier Dacian Cioloș și un om de presă important de pe lângă dl Soros. Conform lui Vanghelie, Dacian Cioloș ar fi pus la cale, nici mai mult nici mai puțin decât DESTABILIZAREA ROMÂNIEI!!

Cioloș egal Soros, egal Coldea, egal Macovei… egal, egal, egal. Vorbeam cu cineva care lucrează în statul român și-mi spunea – și cred că dl Cioloș își poate aduce aminte – că s-a văzut cu el la Paris, într-un restaurant micuț, unde erau doamna Macovei și dl Cioloș, la masă cu un om de presă important, de pe lângă dl Soros, discutam despre soluția financiară. Fiind restaurantul micuț, mesele apropiate și se auzea destul de bine. Tradiția când te ridici de la masă în Franța e să te saluți cu cei din restaurant când pleci. L-au salutat în franceză și i-a răspuns: Mulțumesc, la revedere. S-au albit la față dl Cioloș cu doamna Macovei și un reprezentant important din presa franceză vorbeau efectiv despre finanțare, că trebuie bani mulți pentru a se destabiliza România, pentru a se putea, a se încerca. Îi spuneau asta jurnalistului francez“, a spus Marian Vanghelie, la DCNews.

Un alt subiect abordat de fostul pesedist este mitingul din 10 august, dar și Florian Coldea, despre care spune că este „parte componentă“. „El totuși nu joacă nu numai cu actuala putere, joacă și cu opoziția, joacă la triplu, nici măcar la dublu. Nu îl consider pe el organizatorului mitingului, ci îl consider parte componentă cum nu îl consider nici pe Cioloș organizator, ci parte componentă, cum nu consider nici USR-ul organizatorul mitingului, ci îl consider parte componentă. Și într-o formă sau alta, dacă USR putem să zicem că e egal Coldea, Cioloș este cu semnul întrebării egal Soros, egal Coldea, egal Macovei, egal, egal, egal, a declarat Marian Vaghelie. Fostul politician a lansat și supoziții legate de cei care ar sta în spatele mitingului.

Din păcate, cred că s-a încercat varianta Colectiv (…) într-o formulă organizată, dar nu atât de bine încât să le iasă. S-au încurcat. Eu am mai explicat că avem politicieni care sunt ţinuţi în mână şi se duc pe la tot felul de instituţii pe afară, care îşi iau azimutul pentru a știi ce este de făcut aici. Îl nominalizez pe domnul Cioloș. S-a dorit o formulă de Colectiv, în care fie să îşi dea demisia prim-ministrul, fie să cadă Guvernul (…). Printre organizatorii evenimentului, îl nominalizez pe domnul Coldea, fără să vreau, pentru că numai anarhia şi schimbarea formulelor îl pot ajuta, chiar dacă, totuşi, are o oarecare comunicare cu actuala putere. Cred că joacă şi cu opoziţia. Nu îl consider organizator. Îl consider parte componentă a mitingului, cum consider şi USR-ul, a spus Vanghelie.

Ionuț Matei, judecător ÎCCJ, nu a scăpat de acuzațiile fostului edil. „Eu sunt sigur și am informația că vor apărea poze cu judecătorul de la Înalta Curte din Completul de 5, când se duce la dl Coldea“, a spus Marian Vanghelie, la DCNews. Întrebat cine este judecătorul ÎCCJ, Marian Vanghelie a răspuns: „Dl Matei. Mai mult, a continuat: „La Înalta Curte s-au dus niște calculatoare criptate. Dl Matei, în baza protocolului făcut cu ÎCCJ, a fost numit reprezentantul instituției, el se ocupa și-n timp real, în cadrul proceselor, veneau datele de la SRI cu cât să ia fiecare, dl Ionuț Matei punea în plicuri galbene și le ducea la Parchet.

Victor Ponta despre arestarea lui Năstase

Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, l-a criticat și pe fostul premier, Victor Ponta. „Când Năstase a fost arestat, motivația lui Victor Ponta a fost: Nu l-am pus eu să se întâlnească cu cine nu trebuia.„ Sunt prea multe mistere. S-a lansat în peisajul public că Năstase s-ar fi întâlnit fie cu vreunul dintre judecătorii din complet, fie cu unul dintre cineva apropiat judecătorilor, iar Victor Ponta ne-a spus nouă că nu el este de vină că s-a întâlnit cu cine nu trebuia. Victor avea o datorie morală, că el a ajuns președintele partidului datorită lui Năstase…„, a mai susținut Vanghelie.

De la fostul președinte al PSD, Marian Vanghelie a trecut la actualul lider social-democrat. „Știți ce pot să-i imput eu domnului Dragnea, ca om de stânga, în ceea ce privește acest guvern? Acest guvern dacă trebuie să plece, trebuie să plece în formă democratică. (…) N-am cum să nu-l întreb când vreodată vrea să spună adevărul? Ca să știm să nu-i mai imputăm. Că așa, de fiecare dată când va apărea câte o chestie, ne va spune că e din trecut! Care trecut? (…)„.

După ce a luat la puricat România, Ghiță a trecut în… Serbia. Sebastian Ghiță le-a fost mult mai de folos serviciilor secrete sârbești să spună cum gândește SRI-ul decât să fie expulzat în România, crede fostul edil. „M-am uitat pe un material care spunea așa: dacă SRI-ul nu l-ar fi implicat pe Sebastian Ghiță în toate întâlnirile de taină, în toate întâlnirile cu personaje din SUA, în toate întâlnirile în care erau implicați procurori, judecători, astăzi, nu ar fi existat posibilitatea ca Serviciile Secrete Sârbești să extragă de la Sebastian Ghiță tot ce era de extras. Acesta a fost și unul dintre punctele pentru care a primit foarte ușor statutul pe care l-a primit. Până la urmă, ce interes aveau ei să îl predea statutului român? Cred că mai bun a fost să spună cam cum se gândește în SRI și cum să pună în practică o serie de lucruri…., a declarat Marian Vanghelie la DCNews Live. El a mai spus că, „Ce variantă avea Ghiţă? Să stea aici cuminte la puşcărie sau să plece. O serie de lucruri pe care n-ar fi trebuit să le ştie serviciile sârbeşti, azi le ştiu. Structurile noastre naţionale ştiu şi asta.

Cioloș neagă tot: „Halucinații“

Eu nu am avut niciodată niciun fel de contact cu Soros, nici direct, nici indirect (…) Spre deosebire de domnul Ponta, spre deosebire de doamna Creţu, spre deosebire de alţi lideri din PSD, a declarat pentru MEDIAFAX Dacian Cioloş. „Astea sunt aberaţii pe care ei le reproduc, PSD-ul le reproduce din 2016. Observ că în ultima vreme sunt tot mai mulţi oameni politici din zona PSD care încep să aibă halucinaţii, văd tot felul de conspiraţii, de asasini, a adăugat Cioloş.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

9 Comentarii

 1. Vad ca articolul e semnat Cotidianul.ro. adica NICI un OM normal la cap NU a avut curajul sa-si asume cu Semnatura asemenea aberatii abracadabrante debitate de cei 2-3 neuroni din creierasul lui Vanghelie!
  RAU de tot ati ajuns sa va ASUMATI ca redactie asemenea mizerii…
  Profesionalism, gazetarie?!
  Nici urma.

  • vanghelie este un self-made man ,un om simplu ,muncitor,un metis avand parinti minoritari din triburi diferite,onest,cinstit,cu o droaie de copii,bun familist si un creier economic de exceptie, care a adus la ruina magazinul Bucuresti de la intrarea in Centrul Vechi,bot in bot cu Lupoaica !Cum sa nu fie ascultat de media?E un guru de Nobel(premiul ala cu deviza” nobel esti/nobel traiesti”),plus ca arata ca nu avem partipriuri ,si un ursar sau lingurar poate sa isi dea cu presupusul in presa din Romania…

 2. Franco-ungurul Julien Cszalosz, nu spune daca s-a vazut cu Macovei si altii in acel loc din Paris! Restul e fanfaronada carageliana!

 3. Om de valoare si Marean! A ajuns sa-l citeze si „Cotidianul”! Ferice de mama lui!

 4. Povesti fabricate pentru a deforma realitatea, pentru creduli. Va sperie cresterea lui Ciolos in sondaje concomitent cu prabusirea PSD.

 5. Pai parca l-au gasit pe Ghita in Serbia cu buletin de identitate sloven? Cica Vanghelie vrea din nou in politica. Cu ce platforma? De tactica, ne-am lamurit, e si asa si asa. Sa-l angajeze aia de BBC ca ei sunt echidistanti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.