S-au descoperit probleme și la Autostrada Transilvania

Reprezentanții asociației Pro Infrastructura anunță că zilele trecute Compania de Drumuri a lansat licitația pentru proiectarea și execuția Autostrăzii Transilvania, tronsonul Poarta Sălajului-tunel Meseș-Zalău-Nușfalău.

Sectorul de 41 kilometri, ar trebui să fie gata după 48 de luni, în urma unei investiții în valoare de aproape patru miliarde de lei.

Proiectul conține tunelul Meseș de 2,8 kilometri, peste 40 de poduri și viaducte în lungime totală de 8 kilometri, un nod rutier la Zalău, un centru de întreținere în cadrul acestui nod și două spații de servicii.

Specialiștii Pro Infrastructura susțin că au descoperit mai multe probleme în documentația pentru realizarea licitației.

„Printre aspectele negative pe care le-am sesizat în documentația CNAIR se numără studiile geotehnice foarte sumare pentru tunelul Meseș, fiind executate pe cei 3 km doar 6 foraje în zona portalelor tunelului. Exproprierile nu sunt realizate pe cei 41 de km, iar nodurile rutiere vecine nodului de la Zalău (Zimbor și Nușfalău) se află la peste 25 de km distanță. Caietul de sarcini împinge riscurile cu privire la modificarea acordului de mediu sau relocarea unor utilități descoperite ulterior spre viitorul constructor, iar identificarea oricăror erori în documentația CNAIR este permisă doar în primele 90 de zile ale contractului”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții asociației Pro Infrastructura.

În lipsa unei documentații complete firmele serioase nu se vor prezenta la licitația, iar lucrarea ar putea fi întârziată, au precizat cei de la Pro Inftrastructura.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Nimic nu trebuie facut calitativ in Romania, este planul politic al oricarei guvernari! Ce este sigur, calitativ si cantitativ sunt fondurile mutate dintrun cont in altul sau in strainezia!

  2. alta manarie se pregateste si aici = EXPROPRIERILE !! se va repeta TICALOSIA de pe zona Sibiu – Deva ! proprietarilor li se vor PROMITE despagubirile care Nu vor fi achitate ( pe zona amintita pana n ziua de azi Nu s-a platit nici macar subevaluarea josnica!)

  3. @ la sfantul ..”sunteti in eroare, s-au platit, inca cu varf si indesat , respectiv 100/190 euro mp , dar nu la proprietari ci la altii cu terenuri alaturate si proprietatea cui trebuie,…. cu mai multe case, etc… asta este jmecheria ( exproprierile la bechtel au fost de 20 miliarde euro in loc de 5 miliarde si nu mai raman bani de constructie, eventual doar pentru studiul care indica pe unde sa mearga drumul , ….acolo unde au ei terenuri

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.