Salarii mărite cu peste 65% la firma SRI

Un salariu mediu la Rasirom, regia autonomă aflată sub autoritatea Serviciului Român de Informații, este mai mai mare cu 65% în 2020 față de cel din 2019, conform unei anexe la proiectul de act normativ de aprobare a bugetului de venituri și cheltuieli pe acest an. În 2019, la Rasirom s-a câștigat în medie 7.077 lei pe lună, iar în acest an un angajat ia 11.697 lei. Această creștere este mai mare decât cea a productivității muncii, care a avut un salt de 41%. În afară de salarii mărite, angajații vor avea parte de un venit suplimentar din repartizarea a 10% din profit. Anul trecut s-a plătit o sumă de 200.000 de lei, ceea ce a însemnat în medie 1.600 de lei pe angajat. În 2020, suma repartizată din profit a sărit la 500.000 de lei, astfel încât un salariat ar primi aproape 2.900 de lei, adică cu peste 75% mai mult. În plus, regia are și un număr sporit de angajați în 2020: 177 față de 125.

Regia Autonomă “Rasirom” are ca obiect principal de activitate proiectarea, producţia şi instalarea sistemelor de supraveghere, pază şi alarmare, de protecţie fizică şi electronică a obiectivelor aparţinând instituţiilor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale şi altor beneficiari, a reţelelor de comunicaţii voce-date şi a sistemelor de dispecerizare şi monitorizare a informaţiilor, realizarea de produse software, prelucrarea informatizată a datelor, lucrări de construcţii-montaj şi instalaţii, expertizare şi consultanţă.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome “Rasirom” pentru anul 2020 a fost elaborat în condiţiile respectării prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/2013, cu modificările și completările ulterioare. Proiectul de buget este realizat în baza actualei structuri patrimoniale şi de personal a Regiei, se arată în nota de fundamentare a actului normativ amintit. Pentru dimensionarea indicatorilor de venituri şi cheltuieli ai anului 2020 s-a analizat potenţialul productiv şi comercial necesar obţinerii unui rezultat brut pozitiv. La nivelul anului 2020, veniturile totale (158,3 milioane de lei) vor fi realizate din domeniile principale de activitate. Volumul cheltuielilor propus în proiectul de buget (152,2 milioane de lei) a fost determinat ţinând cont de obiectivul de menţinere a performanţei tehnice şi economice necesare continuării şi dezvoltării activităţii Regiei. La stabilirea cheltuielilor cu salariile s-au avut în vedere prevederile Legii bugetului de stat pe anul 2020 nr. 5/2020 şi Ordonanţei Guvernului nr.26/2013, cu modificările și completările ulterioare, se mai spune în nota de fundamentare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Cosmin Pam Matei 4634 Articole
Author

6 Comentarii

 1. E chiar puțin puțin dacă te gândești cât a făcut SRI pentru Johannis, DNA și Partid.

 2. Mai, Matei, saptamana trecuta ”cei trei crai de stanga” au dat 2 legi in Parlament pentru marirea salariilor la bugetari care nu fac nimic si 980.000 euro la o manastire de la Muntele Atos.
  Tu nu ai auzit de ele? Nu le-ai vazut in Monitorul Oficial?
  Sau esti si tu stangist desi iti iei veniturile de la privat.
  Mai, Matei, stii care-i diferenta intre Rasirom si agreatii ”celor trei crai de stanga”?
  Rasirom produce bunuri materiale si intelectuale, ceilalti consuma bani publici.
  Si, parlamentarii le-au mai marit salariile in decembrie… 2019, ultima oara.
  In locul PNL-ului i-as lasa acum la guvernare si le-as interzice imprumuturile!

 3. De aseara am simtit o „mizerie” cu masti si multe importate in Romania in aceasta perioada. Daca nu distribuie materialele necesare spitalelor si nu fac analize clare si corecte desi se latra ca au venit si vin tone de materiale, cam pare sa depoziteze materialele prin anumite locatii ascunse de ochii muribunzilor?!

 4. N-ati inteles ca firmele securiste trebuie sa prospere?! Tot ei trimit sclavi in Germania si Olanda si incaseaza spaga. Astia trebuiau impuscati in `89. Am fost prosti, acum platim!

 5. alo, sica ? astia care sunt bugetarii tai ce program au ? 15 zile somaj ? dau astia sunt ,,pretiosi,, sa va apere fundul? daca tu ,odrasla de securist ,nu intelegi ,cine sa ii apere ? RUSINE,trantorilor profitori !!

 6. normal trebuia triplat salariu la tonti….ce mama….adica nu am fost noi care am salvat poporul roman de la …..si am informat la timp ca e doar o raceala usoara…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.