Sancţiunile privind trucarea meciurilor nu se mai prescriu

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis în şedinţa sa de joi că trucarea meciurilor şi abaterile legate de siguranţa sportivilor să nu mai poată fi prescrise, se arată într-un comunicat al FRF.

„În şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, desfăşurată astăzi, 22 august, au fost adoptate modificări semnificative ale Regulamentului Disciplinar, având ca scop combaterea abuzurilor în fotbalul românesc. Aceste schimbări vizează în mod direct protejarea sportivilor şi sancţionarea fermă a comportamentului abuziv al antrenorilor. Imprescriptibilitatea, care era valabilă doar pentru corupţie, a fost extinsă şi în cazul sancţionării abaterilor legate de trucarea meciurilor şi de siguranţa sportivilor, incluzând aici acte de purtare abuzivă şi violenţă. Această măsură asigură că astfel de fapte grave nu vor putea fi trecute cu vederea, indiferent de timpul scurs de la comiterea lor”, precizează sursa citată.

Totodată, noul regulament stipulează că secretarul general al FRF este persoana competentă pentru a face sesizări legate de abaterile disciplinare.

„De asemenea, în noul Regulament Disciplinar se stipulează că Secretarul General al FRF este competent a formula sesizări cu privire la abaterile disciplinare săvârşite în cadrul oricăror meciuri sau competiţii, cu caracter amical sau oficial, organizate pe teritoriul României de către Asociaţiile Judeţene de Fotbal sau la care participă cluburi neafiliate la FRF, dar afiliate la Asociaţiile Judeţene de Fotbal”, se arată în comunicatul FRF.

În cazul antrenorilor care comit acte de abuz împotriva minorilor s-a stabilit ca aceştia să fie amendaţi cu sume între 10.000 de lei şi 20.000 de lei, riscând totodată suspendarea licenţei.

„Tot azi s-au stabilit şi sancţiunile pentru antrenorii care comit acte de abuz împotriva jucătorilor minori, inclusiv abuz fizic, sexual, emoţional şi neglijenţă. Aceştia vor fi amendaţi cu sume între 10.000 şi 20.000 de lei şi riscă suspendarea licenţei pentru o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani. În plus, pentru a reveni în activitate, antrenorii trebuie să demonstreze că au absolvit un curs de safeguarding. Aceste modificări subliniază angajamentul FRF de a asigura un mediu sportiv sigur şi corect pentru toţi participanţii, consolidând măsurile împotriva abuzurilor şi corupţiei în fotbalul românesc”, se mai arată în document.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.