Scapi de una, dai de alta

Criminalitatea a scăzut în luna martie, dar a crescut violența în familie. Poliția Română a anunțat, luni, că, în luna martie, au fost înregistrate scăderi în ceea ce privește numărul de cazuri de furturi, tâlhării sau infracțiuni stradale, iar tentativele de omor s-au redus cu 50%. Cu toate acestea, se înregistrează o creștere a cazurilor de violență în familie.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,6%, față de perioada similară a anului trecut. Au scăzut cu 17,1% infracțiunile contra patrimoniului, cu 19,8% furturile și cu 20% tâlhăriile.

„Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 9,4%, infracțiunile stradale cu 26,7%, iar tentativa la omor a scăzut cu 50%”, au mai transmis polițiștii.

Conform acestora, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 31%, al persoanelor decedate cu 1%, iar al răniților grav cu 37%.

Cu toate acestea, se constată o creștere a cazurilor de violență în familie.

„În ceea ce privește faptele penale din domeniul violenței în familie, în luna martie 2020, față de aceeași lună a anului precedent, a crescut numărul infracțiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliției a crescut. Din totalul faptelor de violență în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, în martie 2020, instanțele au emis 604 ordine de protecție, cu 11 (-1,7%) mai puține ca anul trecut, fiind emise, în aceeași lună, 653 de ordine de proteccție provizorii, cu 33 (+5,3%) mai multe ca anul trecut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.