Scurgere de radiații în estul Franței

 O scurgere de radiații a avut loc la o fabrică metalurgică din Colmar, în estul Franței, transmite postul de radio Franceinfo.
ADF a raportat ieri dificultăți în oprirea scintigrafului, un dispozitiv folosit pentru controlul calității sudurilor. Pentru a face acest lucru, dispozitivul emite raze gamma și o doză mică de radiație de iridiu.
„Șantierul a fost evacuat, iar perimetrul de securitate este încă în vigoare. Joi, 11 aprilie, zona rămâne inaccesibilă la 130 de metri în jurul unității ADF. La fața locului sunt mulți polițiști, pompieri și reprezentanți ai societății civile”, a spus postul de radio.

Companiile situate în acest perimetru nu își vor putea primi angajații înainte de încheierea operațiunilor finale de securitate. Douăsprezece persoane au fost mutate.

sursa foto https://www.sdis68.fr/Vie-SIS-68/Galeries-photo.html

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. pana nu apare „continuarea” nu mai scriu sa fac analogii TERRORIST-PREVESTITOARE a la:

  „@CV spune:
  06 APR. 2024 LA 6:25
  Exact ca la denstist ! (vorbesc de aia care au Cesium si fac singuri si radilogie dentara !)
  ce IQ ai ?
  ai facut liceul ?
  Nu te duce minte ca poti face un obiect ecranat 3D care sa ecraneze sau nu dependent de niste fante inchies sau nu in interiorul cutiei de carton sau placaj in care-i „dispozitivul” ?

  Correct sau nu ?
  PS: Sti de ce la dentist primesti „patrura de ecranare” pe umeri ? MDA ! Testul PISA ! Bah baiete … ! taman l-ai cazut !
  PPS: Mi-mi place sa raspund cand sunt plictisit 😉 … cresc raingul fizuici = faceti si voi cativa centi ! 😐
  Arat ca nu-s rau cand ma joc pueril cu copii !

  MACRON ! DA ! MACRON e cu musca pe caciula pentru … „RENAULT” -ul ca amprenta a participarii la masacru ! SHOIGU stia !
  Si Le Cornu voia sa stie si el cat stiu russnacii !
  Eu doar zic: TOTUL 🙁 -> au INTERCEPTARILE !

  IQ=?”

  PS: Probe de scandal radioactiv pentru …JOCURILE OLIMPICE ?
  (Pana nu apare continuare nu mai fac prophetii premonitorii !)

 2. Uite de ce jurnalistii ar trebui sa citeasca putin despre subiect pana sa publice un articol. Hai raze gama inteleg, dar radiatia asta de iridiu ce e?

 3. „CV spune:
  05 APR. 2024 LA 21:03
  Facocerule, eu sunt tare curios cum pui pauza la dezintegrarea radioactiva. Explica ne si noua. Dupa ce ne explici te rog sa te duci sa iti ridici premiul Nobel. Sau tu iti imaginezi ca pui niste Thorium intr o cutie si aia e?”

  ACUM te-ai convins ca GENIALUL mishteaux … 🙁 🙁 🙁 … stie ce spune ? 🙁 !
  (mi-e mila doar de prostii NE-FUDULI! CESIUM-ul e mai rau decat IRIDIUM ca izotop radioactiv ! ) diametru 230 metri eficienta cancerigena ! 🙁 )

 4. o doză mică de radiație de iridiu.

  -iridiu e mai scump decat aurul
  aviz amatorilor;
  radioactiv e si mai scump…

 5. Ba facocerule, Iridium are izotopi de la 164 la 202 care se dezintegreaza pe diferite cai si emite diferite radiatii. Cesium are de la 112 la 151. Si unu si altu emit radiatii alfa, beta etc cand se descompun. Crezi ca radiatia alfa de la un element e mai buna decat de la celalalt? Asa prostii debitezi pe aici.

 6. Se apropie ziua cea mare!…olimpiada!…
  Cică acolo se sudau fiare și erau controlate cu raze,fraze, verbe și proverbe!…

 7. Vrei sa zici ca si cine nu trebuie … am observat asta in timp 🙁 …
  citeste COTIDIANUl 🙁 🙁 🙁

  SI ca la francezi e doar un EXERCITIU (!) … mascat populational intr-un FAPT aparent real ? 😛

  Lasa-l pe @CV ca nu stie el de astea … a cazut de 5 ori testul PISA desi avea voie sa folosesca internetul !
  Unde nu e … nici „minte de pe urma” nu se cere! GENIILE sunt rare — ca GENIU REAL si arhivat dovedit (CROCUS -BURISMA 😀 ) dovedit … nu-ti pune mintea cu FUDULII !

  😐 Francezii pot pierde sute de milioane la J.O. daca se face shantaj radioactiv ! (N-o spun dinainte, doar ipotetizez stiind cat de PROASTE sunt serviciile secrete AZI ! 🙁 )

 8. Cesium , Iridium ->
  vezi-le timpul de injumatatire !
  (tu ai doar o spoiala de cunostere [invatata mecanic], pe care, nici-p-aia n-o sti folosi ! Mishteaux IQ>145)
  😀

 9. Ba geniule, facocer misto sau cum iti zici. Ai spus niste prostii si apoi ai bagat o conspiratie. Defectoscopia e un proces normal in lumea asta. Ca li s a defectat astora un aparat aia e. Da jos foita de aluminiu de pe cap.

 10. @CV … asa crezi tu in lipsa ta de cultura generala ca combati un GENIU ? 😛
  Spunand ca nu sti ce spune si ca spune prostii ? 😀
  Asa pot spune si eu ca Einstein spune prostii fara sa ma bag in dezbateri si amenunte … doar din gura ca prostii contrazice EMOTIONAL (prostule! 😀 ) nu rational cu teorii si contradictii experimentale la teorie !

  PS: Sti ce-i uitat sa zici @CV … timpul de injumatatire la CESIUM si la IRIDIUM … defectoscopia e cu raze gama INSA pentru ca exista impuritati radioactive are si beta Iridium … !
  daca ca terroist STATAL facu un dispozitiv VALIZA cu care sa sperii GLOATA deranjand PROFITUL prin asta (vezi J.O. 😉 )
  nu esti interesat ca izotopii sa nu se „descarce” natural !

  REPET -> Care-i timpul de injumatatire la CESIUM si care-i la IRIDIUM (izotopi optimal radioactivi specifici atomilor astora) ?
  IQ=?
  mishteaux chiar are IQ-ula la mai … altfel cum naiba poate sti (demonstrat-aluziv) din timp ce nu stiu marile servicii secrete ale lumii ?
  !

  (pana la sfarsitul lui mai, IRAN-ul a fost SFATUIT 😉 sa nu mustea momeala „decmocratilor-electoral-perdanti” via Israel ! Altfel abat atentia de la GENOCID-ul din GAZA ! 😉 IQ=? ‘Ntzelegi sau sa-ti desenz ? Pacat ca n-am voie sa PRE-zic mai mult de 1/1000 !)

 11. „@CV spune:
  11 APR. 2024 LA 17:37”

  Pentru tine „coincidentele” nu bat la ochi 😀 ! Uitat-ai ce-a fost acum 6 zile la rusi … radioactiv ? re-vezi articolul ca inca e pe COTI , si vezi-i si comentariile …straniu citite si de broscari !
  TAMAN acum trebuia sa se intample defectul asta 😀 😀 😀 ! 😉
  IQ=?

 12. Toate scintigrafurile ptr controlul sudurilor lucreaza cu izoStropi radioactivi.
  Din cauza ca aceste aparate trebuie sa evidentieze imperfectiuni in suduri, asadar sa penetreze medii metalice dificile, radiatia tre’ sa fie destul de intensa ptr a pune in evidenta zonele cu defecte de (ne)sudura……[Rumburak-sudor amator]
  Sper ca i-am mai dat un subiect de mistouri dlui F Kalacu ot CZernopartZ.

 13. Colmar, oras din anul 884 !!! O bijuterie cum n-ai mai vazut, daca n-ai fost acolo, du-te !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.