Se scumpesc biletele de tren

Începând cu data de 1 aprilie 2024, pasagerii CFR Călători vor resimți o nouă majorare a tarifelor pentru biletele de tren, conform unei decizii semnate de directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa. Documentele obținute de clubferoviar.ro dezvăluie că majorarea urmează să intre în vigoare, deși până în prezent CFR Călători nu a făcut nicio comunicare oficială în acest sens.

Decizia nr. 33, semnată pe 26 martie 2024, este justificată prin necesitatea creșterii veniturilor CFR Călători și vizează tarifele de deservire generală clasa A și tarifele auxiliare clasa B din transportul feroviar public de călători.

Potrivit documentului, tarifele pentru anumite servicii vor fi majorate, dar și subiectul tarifului de tranzit pe tren rămâne o temă de actualitate. Astfel, suplimentul pentru cabina simplă va crește de la 210 la 225 de lei, în timp ce patul pentru cabina de două locuri va fi majorat de la 105 la 120 de lei. De asemenea, tariful pentru o cabină cu trei locuri va ajunge la 100 de lei, în creștere față de 85 de lei, iar la vagoanele cușetă, suplimentele se vor modifica la 78 de lei pentru patul în cabină cu patru locuri și la 58 de lei pentru patul în cabină cu șase locuri.

Această decizie vine după ce, în luna decembrie a anului trecut, CFR Călători a majorat tarifele cu 8,8%, fără a face o comunicare publică în acest sens. Similar, și acum, decizia de majorare a tarifelor nu a fost anunțată oficial de companie, iar pasagerii sunt lăsați să descopere noile tarife odată cu intrarea acestora în vigoare.

Cu toate acestea, este de menționat că precedentele majorări de tarife în transportul feroviar de călători au fost anunțate cu anticipație, așa cum s-a întâmplat în iulie 2022 și în anii precedenți. Majorarea de acum vine în contextul eforturilor de creștere a veniturilor companiei și de asigurare a sustenabilității financiare pe termen lung a serviciilor de transport feroviar de călători în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4596 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Dar calitatea condițiilor de transport și viteza de maximum 40-50 km/h, au fost avute în vedere?

  2. La vitezele ,,supersonice” cu care circula trenurile noastre, pe toate ar trebui sa scrie: ,, Festina lente”.
    Pacat ca acest principiu nu-l mai aplica si la scumpiri……[Rumburak]

  3. majorarea va avea loc , odata cu aparitia noului , ” mersul probabil al trenurilor ”..! mai ” ministru transporturilor ”, prost ce esti .., pe vremea lui Ceasca , ora ” iegzasta” se dadea dupa mersul trenurilor ..!! acum ,” mersul trenurilor” se da dupa timpul probabil ..!

  4. Ar trebui să pună si o taxă de peron, pentru că trebuie să aștept 50 de minute un tren.Si nu e prima dată.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.