Se vinde Hotelul Ambasador din București

Unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din București, Ambasador, va fi renovat și transformat într-un hotel de 4-5 stele de către grupul austriac Julius Meinl, cunoscut pentru producția de ciocolată și cafea.

Tranzacția, estimată la 30-35 de milioane de euro, este cea mai mare investiție pe Bulevardul Magheru din ultimii 5 ani, conform Profit.ro. După renovare, hotelul va avea aproximativ 130 de camere, 40% dintre ele fiind camere duble.

Julius Meinl Living, divizia hotelieră a grupului, deține deja două proprietăți: The Julius din Praga și Escala Hotel & Suites din Budapesta.

Obiectivul companiei este de a deschide cel puțin 15 hoteluri cu un total de 2.000 de unități de cazare în decurs de 3-6 ani.

Julius Meinl este prezent pe piața românească din 1997, deținând brandurile de ciocolată Kandia, Heidi și Primola. Grupul austriac a mai activat pe piața imobiliară românească prin intermediul companiei Meinl European Land, care a deținut centrul comercial Militari Shopping din București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Cosmin Pam Matei 4562 Articole
Author

12 Comentarii

 1. Nu se putea un investitor roman ?
  Se constituie doar un alt centru de influenta, coruptie si spionaj de tip Casablanca al agentiilor straine.

  Consiliul concurentei si agentiile de securitate nationale au aprobat ?

 2. Dupa 34 de ani de capitalism te astepti sa vezi cum intervin investitorii romani in schimb tara isi vinde si ultimile propietati strainilor. Mai dureaza pana o sa vindem si apartamentele din Balta Alba, Drumul Taberei si Berceni deocamdata pachistanezii, afganii si ce-or mai fi trebuie sa mai stranga niste bani. Ultimul inchide usa.

 3. Nenorocitii astia care conduc Romania ,vind totul strainilor,iar noi romanii patrioti ,care ne laudam ca am iubii tara ,ne uitam la acesti nenorociti si crinminali, cum isi bat joc de noi si de tara .Mai este valabil textul imnului nostru national ( Desteapta-te romane ) sau doar il cintam si continuam sa dormim linistiti ??

 4. care e treaba are deja fisuri prin peretii de rezistenta? cand a fost construita buleala fenomenala?

 5. „Cei mai importanţi acţionari ai firmei Ambasador Turism, care administrează hotelul Ambasador, sunt Nicolae Istrate (17,7%), Constantin Dochiţu (17,7%), George
  Manolescu (17,3%), George Ţurnă (16,4%), Dumitru Petre (10,9%) şi Costin Minculescu (5,4%).”
  Citiți articolul din Ziarul financiar. Nu e al Statului român, iar Statul evident nu va baga bani in așa ceva. N-a fost el în stare să îngrijească taberele școlare, dar un ditamai hotelul.

 6. Bai toarasi , de ce nu il cumparati voi rumunii si facti voi afaceri rumunesti . Statul este bun doar la a va jupui de taxe si accize .
  Asa ca nu mai comentati timpenii .Ura si la gara .

 7. asta este un lucru minunat…
  se desfinteaza infectia si mizeria actuala din centrul Bucurestiului
  si in perioada comunista si in postcomunism…stabilimentul acela a fost o mizerie si o cloaca de golani

 8. Pretul de vanzare este pentru taxe. Numai terenul de sub hotel aflat in zona zero a capitalei valoreaza atat cat cer aia care-l vand. O vila pricopsita construita in afara capitalei costa lejer in ziua de azi cateva milioane de euroi.

 9. Si chiar nu stiti, cine a fost de ex. Istrate, dintre cei enumerati?! Hai ca se poate, tiata lumea stie, da e frica mare de securitatea mondiala carene apără pe toti de o viata mai buna pentru noi. Daca tot dam o, chiourile, stire, nu mai degraba sa dan ceva desore proorietarii care s au improoietarut de la Stat cu ce nu eta al lor?! Sau nu va place Karl Marx, ca va spune adevarul care niciodata nu serveste interesul?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.