Se vinde o companie de telefonie mobilă. Clienţii să ştie

Digi România deţinută de Zoltan Teszari şi o companie deţinută de omul de afaceri Adrian Tomşa (Prima TV) cumpără operatorul de telefonie mobilă Telekom România. Digi România a încheiat luni un acord de principiu pentru achiziţionarea unei deţineri de peste 99,99% din capitalul social al Telekom România Mobile Communications, de la Hellenic Telecommunications Organization, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Societatea informează piaţa că, în data de 27 mai 2024, Digi România SA (Digi) a încheiat un acord de principiu privind principalii termeni şi condiţii pentru achiziţionarea de către West Network Invest SRL, un vehicul investiţional deţinut majoritar de către Digi şi minoritar de către grupul Clever Media, a unei deţineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom România Mobile Communications SA (Telekom România Mobile) de la Hellenic Telecommunications Organization SA”, se precizează în document.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat marţi, referindu-se la anunţata tranzacţie privind achiziţia Telekom, că instituţia pe care o conduce încă nu a fost notificată, dar imediat ce acest lucru se va întâmpla va efectua analiza de concurenţă, care va merge în paralel cu analiza pe securitate naţională, care se va face la nivelul Guvernului.

„Digi a anunţat ieri (luni – n.red.) că va sprijini achiziţia Telekomului. (…) O să vedem. N-am primit până acum nicio notificare, deci de-abia intenţia între cele două companii, sau cele trei companii, că Telekomul vrea să vândă, Telekom Germania vrea să vândă şi vrea să cumpere una din firmele domnului Tomşa împreună cu Digi. Deci, această tranzacţie, repet, e o formă nouă. Tranzacţia veche au retras-o vineri, ne-au anunţat luni că vor să restructureze tranzacţia prin intervenţia lui Digi, au anunţat Bursa (…) Dar aşteptăm şi noi să primim detaliat detaliile tranzacţiei şi atunci o să o să facem noi analiza de concurenţă, care va merge în paralel cu analiza pe securitate naţională, care se face la nivelul Guvernului. Deci, ambele dimensiuni vor fi analizate. (…) Ştiu că de doi ani se chinuie Telekom să vândă operaţiunile din România. Ce pot să spun? Le urăm succes, în acelaşi timp trebuie şi ei să respecte nişte reguli în această ţară. Trebuie să fim siguri că cel care cumpără Telekom va putea să menţină infrastructura în funcţiune, va respecta contractele pe care le are cu clienţii şi fiind vorba de o infrastructură critică de comunicaţie există şi această dimensiune privind securitatea naţională. Deci, instituţiile de securitate naţională vor să se asigure că noul operator, repet, e capabil (…) să gestioneze infrastructura într-un mod care asigură protejarea intereselor de securitate ale statului”, a declarat Bogdan Chiriţoiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

 1. Ha, ha! Cumpere-o! Cumva tră’ să piarză ș’ bosgorii banii câștigaț’ nemuncit ș’ prin manipularea populației în/din Țară…

 2. Deci Plezneste Cartela de la Telekom înainte de 360 de zile ! Deci nu mai poti sa iei Cartela Gratis cu număr de telefon de la Market! Trebuie da te duci la Vodafone sa-ti iei Cartela de Telefon ! Si daca nu platesti la sub 360 de zile Vodafone iti suspenda Telefonul Mobil ! Deci Renuntam la Telefon Mobil ! Ca la Digi Telefonul Mobil este Ieftin dar este cu Contract ! Si trebuie sa te duci la Digi daca vrei Cartela de Telefon ! Deci cam Renuntam la Telefonul mobil cu 6 euro la 359 de zile !

 3. Pași pentru dictatura, pași vizibili, nu glumă. De fapt, e deajuns 35 ani de democrație cinică bazată pe furt, escrocherii, înșelătorii și minciuni pe toate planurile prin legi cu dedicație politic.

 4. Cred ca Nu am sa mai am Telefon Mobil daca nu pot sa fac rost de o Cartela Telefonica de la Votafone cu 6 euro la 299 de zile ! O sa fac o economie de 600 de lei in 10 Ani ! Daca nu am sa mai am Telefon Mobil !

 5. @ „Neagu Mircea” 28 mai 2024 la 14:45, 16:53
  „Renuntam la Telefonul mobil cu 6 euro la 359 de zile”?
  Tranzacția din piață nu-ți schimbă condițiile pentru ceea ce deja ai cumpărat. În continuare, ia-ți kartelă dă la Orinj cu 5 ioroi păntru 300 dă zîle.

  @ „Olingpia Gafosdea”, 28 mai 2024 la 14:43
  Nu va pierde nimeni, nimic! Că de-aia și se face! Operațiunea era programată de 4-5 ani, da’ s-a așteptat împărțirea restului „cașcavalului” dă Stat. Telekoama nemț’askă „s-a băgat peste” greți (că ea avea BANII) șî a făcut investiția imensă în „fibră” pe tot teritoriul Rro’, LA ORDINU’ Marelui Lickurici (ce pregătea deja răzbelu’ dîn Ukraina șî voia să șpioneze în condiții perphekte populimea hortodoksă PiSzDistă dîn Rro’, p’în tilivizuarili zmartt ku oky, ce vi le vinde sluga lui, iUniunea Ioropeni$$ă, la reducere dă preț, cf. „Rabla iElektrokaznice”), mărind calitatea serviciilor șî simultan pierzînd milioane dă clienți… PIERDERI dă miliarde dă koko, cu skop jeostratejik în Donbass! Sluga islamizantă Merkel a făcut multe ordonate dă la Washington, de-aia îi șpionau tiliphonu’, că javrele dă la C.I.A. voia’ să fie sigure că bondoaca se konformează întocma’, la timp șî dă kwalitate! ur$$ula a fost RIEKOMÎNDATĂ dă merkelița că-i SLUGA PERFEKTĂ (o cunoștea bine, a lucrat cu ea!) ce le era necesară amerlocilor la Bruksăl.

 6. Mi-am cumpărat Cartela la Vodafone cu 6 Euro ! Dar are perioada de Gratie de 180 de Zile ! Deci trebuie sa încarc cartela de doua ori pe An !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.