Şedinţa de (ne)învestire s-a terminat înainte să înceapă

Şedinţa de învestire a Guvernului Orban, programată luni pentru ora 16:00, a fost anulată din lipsă de cvorum. În sală erau prezenți doar 188 de parlamentari din cei 465.

Cu puţin timp înainte, Curtea Constituțională stabilise, cu majoritate de voturi, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis.

După ce Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, președintele Klaus Iohannis a decis să-l desemneze, din nou, pe Ludovic Orban pentru Palatul Victoria.

De pe 17 până pe 19 februarie, miniștrii Cabinetului Orban au fost audiați în comisiile reunite ale Parlamentului, iar votul de învestire ar fi trebuit să aibă loc luni.

Din cei 16 membri ai Executivului, doar patru au primit aviz pozitiv în forurile legislative de specialitate și anume Nicolae Ciucă – Apărare, Bogdan Aurescu – Externe, Virgil Popescu – Economie și Adrian Oros – Fonduri Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Huuo banditilor cu 20% in parlament care vreti sa conduceti poporul roman. Nu urmariti decat sa-i dati salariu someriul Orban fiindac nu are din ce sa traiasca. Auzi tu un liberal hot care nu are din ce sa traiasca!

  2. Președinte Werner își bate joc de Constituție si insulta poporul român, iar Parlamentul în loc să-l suspende, așteaptă să fie dizolvat.
    Halal Parlament, ne merităm soarta!

  3. Urez basisto-johannisto-sorosistilor (la fel de) multe „succesuri” in continuare !

  4. Pnl nu va vota guvernul Pnl !! Banditii nu isi voteaza guwernul.Sarlatanii lui peste prajit Iohabnis se prostitueaza politic.In ce hal a ajuns acest asa zis partid, o adunatura de hoti si securisti.

  5. Daca tot hotaraste CC totul,de ce ne mai stricati duminicile trimitandu-ne la vot,de ce ne mai bombardati cu campanii rlectorale costisitoare (pe banii nostri!),de ce mai ametiti lumea cu „democratia”?daca tot exista reincarnarea cpex-ului de pe vremuri,ce nevoie mai e de sute de sugatori de buget numiti „parlamentare”,”politicieni”,”partide”etc? …vestea buna o dau statisticile : virusul acesta ciudat care isi face de cap in ultimul timp are o preferinta aparte pentru cei trecuti de 65 de ani…care e varsta medie a „inaltilor demnitari”ai cc ?

  6. Draga, Cornele, aici am avut un comentariu , de ce mi-a fost refuzat…?!

  7. CCR ia hotarari DOAR ATUNCI CAND E SESIZAT si doar PE CE ESTE SISEZAT.
    „TOTUL” se hotaraste in deal, dar se mai intampla si exceptii, foarte rar. Ca sa vezi-nici sistemul nu e perfect!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.