Şeful ANAF, despre recuperarea prejudiciului în dosarul ICA

Preşedintele ANAF susţine că s-au făcut paşi importanţi pentru recuperarea prejudiciului în dosarul ICA, un dosar pentru care Fiscul ca instituţie s-a ales şi cu un dosar penal.

„Am preluat clădirile şi urmează procesul de valorificare a lor”, a declarat Dragoş Doroş, într-o emisiune televizată, la postul Digi24.
„A durat mai mult decât poate era necesar. De ce sau cum s-a întâmplat lucrul acesta nu ştiu”, a spus Doroş, care a fost numit în funcţie de premierul Cioloş în luna martie a acestui an.

În dosarul ICA, statul are de recuperat 60 de milioane de euro. În momentul acesta, noi sutem în faza în care imobilele care erau puse ca garanţii, pe care le-am identificat şi care au fost în dosarele respective sunt în posesia noastră. Facem valorificarea şi vom vedea cât recuperăm”, a mai spus şeful Fiscului, potrivit sursei citate.

Întrebat dacă sediul Atenelor va fi vândut la licitaţie sau închiriat, Doroş a spus: „Nu ştiu să vă zic foarte multe tehnicalităţi, dar în acest moment, procedura spune că noi le-am preluat, am instituit pază acolo, începem evaluările şi vom vedea cum decurge valorificarea”, a spus el.

Întrebat din nou dacă ANAF va vinde aceste clădiri la licitaţie, Dragoş Doroş a răspuns: „Ştiţi cum e? – ANAF nu este agenţie imobiliară, nu e administrator de imobile, noi nu închiriem, nu facem lucruri de genul ăsta. Noi valorificăm. Valorificarea se poate face pe piaţă sau într-un eventual schimb, când o instituţie a statului doreşte lucrul acesta”.

Întrebat dacă e o chestiune de luni sau de zile, şeful Fiscului a spus: „Noi facem evaluările şi apoi lansăm procedura de valorificare şi ea îşi urmează paşii procedurali”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.