Sentință după nouă ani în cazul Vlad Filat (video)

Fostul premier moldovean, Vlad Filat, și-a primit sentința în care este acuzat de spălarea a 12,8 milioane de lei sustrași din Banca de Economii.

Sentința de achitare a fost pronunțată de Judecătoria Buiucani pe 7 mai. Completul de judecată format din Djeta Chistol, Angela Catana, Tatiana Bivol a decis că „fapta nu întrunește elementele infracțiunii”. Procurorii moldoveni ceruseră ca fostul premier să fie condamnat la 7 ani de închisoare.

Vlad Filat a spus presei că se aștepta la orice decizie. El crede că hotărârea judecătorilor ar trebui să „aibă consecință” pentru cei care instrumentează astfel de dosare.

 

sursa video Puterea a Patra cu Gheorghe Gonța la N4 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

 1. la 1 iulie 2013, Filat a încheiat un contract de asistență în campania electorală pentru PLDM, la conducerea căruia se afla, pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2014, cu o companie de consultanță din Washington, SUA. Pentru serviciile contractate, el ar fi achitat către compania nerezidentă, suma totală de 12.847.902 lei, efectuând periodic transferuri din conturile companiilor gestionate prin intermediar, în care erau depozitate mijloace financiare obținute prin infracțiuni de corupție din Banca de Economii.
  Nici Ustroi nu a mancat,nici gura nu-i miroase

 2. Filat se pronuntza cu „ă”,
  vlăd filăt scos din cito-faringe,

  Parameci – Wikipedia
  ro.wikipedia.org › wiki › Parameci
  … citofaringe, la capătul acestuia desprinzându-se vacuole digestive. La … Cavitatea bucală este numită peristom, care se prelungește în interior cu un citostom …

 3. Au si aia ‘portocalele’ lor. Este metoda sorosist-securista perfectioana in Romania lui Petrov.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.