Șeful TAROM și-a dat demisia după două luni la numire

TAROM a suferit o nouă schimbare la nivelul conducerii, pierzându-și directorul general. Bogdan Popescu, care preluase funcția acum două luni, și-a prezentat demisia. Consiliul de Administrație al companiei a fost convocat pentru 5 ianuarie când se va discuta prelungirea mandatelor administratorilor provizorii și numirea unui nou director general.

Acesta este al 16-lea director care pleacă de la cârma companiei naționale în ultimii 11 ani de management privat și al treilea în decursul unui an. Pe 4 ianuarie 2023, Mihăiță Ursu, fostul director general, a fost demis de Sorin Grindeanu, iar în locul său a fost numit Costin Iordache.

Popescu este absolvent al Facultății de Aeronave, al Facultății de Drept din cadrul Universității București, cât și al programului EMBA Asebuss. Domnul Popescu are o experiență de peste 25 de ani în companii de renume internaţional, precum Shell, METRO și Microsoft. De asemenea, în anul 2021, Popescu a ocupat funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Avioane Craiova SA.

Situația financiară a Tarom este dezastruoasă: 14 ani de pierderi, datorii mari, pierderi de cotă de piață, imposibilitatea statului de a salva compania din considerente de UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4562 Articole
Author

6 Comentarii

 1. ciudat:
  nu a căzut niciun tarom in intervalul ăsta!

  ” pleacă de la cârma companiei ”
  -remarcasem si ier chestia asta cu „cârma”,
  cârme peste tot,
  cârme mari, cârme mici

 2. Doua facultati serioase, manager in corporatii grele, experienta 25 ani…pentru Tarom nu e suficient.

 3. TAROM, trebuie incompetenti care sa semneze ca primarii!
  Tara va da subventii fara numar, rubedeniile sa traiasca!

 4. Doar cu barda spargi o companie creata pe neamuri, afini si amante. Desfiintati compania si infiintati alta, de la zero, doar asa scapati de putregaiul de acolo. Oricum, numele de Tarom este de prost renume, trebuie scapat de el.

 5. Am si eu o firma! De ce nu mi da si mie , statul , comisia ,bani ca sa functionez pe pierdere apospe 20 ani? Cu tot regretul pt Tarom , dar cred ca ar trebui sa fie taiata finantarea, cu banii aia mai bine sa se faca construiaca spitale, etc

 6. SI CE Companie MARE si Respectata ERA la Comunisti !

  AU DISTRUS-o Cartitzele HOATZE,.

  Evident farș de Pedepasa MERITATA.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.