Demisie la vârful Directoratului de Securitate Cibernetică

Maria-Manuela Catrina a fost eliberată, la cerere, din funcţia de director adjunct al directorului Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, cu rang de subsecretar de stat, conform unei Decizii a prim-ministrului publicate vineri în Monitorul Oficial.

„Având în vedere Cererea doamnei Maria-Manuela Catrina, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/5.439 din 13 iunie 2024 (…) prim-ministrul emite prezenta decizie. La data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna MariaManuela Catrina se eliberează, la cerere, din funcţia de director adjunct al directorului Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, cu rang de subsecretar de stat”, se menţionează în Decizia publicată în MO.

Maria-Manuela Catrina a precizat că a decis să îşi prezinte demisia pentru că în actuala formulă este „limitată în demersul de punere în practică a proiectelor care contează pentru România”.

„Ultimul an jumate a fost intens şi plin, cu multe proiecte realizate în zona securităţii cibernetice, dar cu un consum şi un efort personal mai mult decât e normal. Mulţumesc în primul rând comunităţii de cyber şi partenerilor transatlantici pentru încrederea de a construi împreună. Şi mulţumesc micii dar inimoasei echipe pe care am construit-o şi cu care am făcut de multe ori imposibilul posibil. Am decis sa îmi prezint demisia întrucât în actuala formulă sunt limitată în demersul de punere în practică a proiectelor care contează pentru România. Sunt şi rămân înainte de toate un om politic, aşa încât decizia a fost luată cu consultarea colegilor de partid. Valorile se trăiesc şi aceasta decizie este în primul rând o reafirmare a angajamentului meu faţă de valorile constituţionale democratice. Voi rămâne în continuare partener în construcţia unei securităţi cibernetice robuste şi susţinător al intereselor naţionale, şi sper ca această decizie să fie un punct de reflecţie pentru toţi cei implicaţi în guvernarea şi protecţia ţării noastre. Mereu sunt noi proiecte importante în care mă voi implica activ cu aceiaşi energie şi dedicare”, a scris Maria-Manuela Catrina pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. o functie politica ocupata desigur de o persoana agreeata politic.

  …. in timp ce 1/3 din teritoriul Romaniei este bombardata electronic si aproape anesteziata .
  Si in timp ce Romania detine peste 100 000 tineri exceptional pregatiti pentru acest nou domeniu ….

  vai de noi…

 2. O gloata sunt pe rangă că secretar de stat pentru lux și pensii nesimțite! Cât mai rezista ranga de secretar de stat luxos cu dedicație specială pentru pensii nesimțite?! Vă ajung sau rezista răngile pentru atât de mulți secretari de stat?!

 3. …se sterg urmele fraudarii votului, nimic mai mult…

 4. „CINE VĂ AȘTEAPTĂ „DINCOLO” ȘI CU CE RETRIBUȚIE? SUCCES!VÂNĂTOREAN CREIERESCU

 5. Are limbajul unei useriste calificate. Bine ca dibuit-o si au demisionat-o.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.