Semnează sau nu UDMR moțiunea?

Semnează sau nu UDMR moțiunea? Preşedintele Kelemen Hunor susține că va da un răspuns abia după ce va vedea textul asumării Guvernului pe tema măsurilor fiscale. Politicianul explică:

„Pe noi ne interesează ce se va întâmpla cu autorităţile locale, fiindcă acolo chiar lucrurile sunt destul de alarmante, şi pe partea fiscală, dacă ei găsesc un echilibru, eu pot să susţin”, a afirmat Kelemen Hunor, la Digi 24.

„Aştept o discuţie cu Marcel Ciolacu şi cu Nicolae Ciucă”

Liderul UDMR a mai adăugat că premierul Marcel Ciolacu trebuie să prezinte varianta Guvernului în grupurile parlamentare înainte de asumarea în Guvern a textului legislativ.

„Lucrurile esenţiale şi de substanţă trebuie discutate înainte să decidă Guvernul. Deci eu aştept să avem un text asumat, aşteaptă toată ţara, după care aştept o discuţie cu Marcel Ciolacu şi cu Nicolae Ciucă, dacă doreşte”, a spus Kelemen Hunor.

El a susţinut că, dacă taxa de solidaritate propusă de UDMR anul trecut pentru companiile cu cifre de afaceri de peste 100 de milioane de euro anual ar fi fost introdusă, deficitul bugetar nu ar fi fost la fel de mare precum cel raportat acum, ci jumătate dintre sumele raportate drept deficit ”ar fi fost acoperite”.

Fără UDMR, o moțiune ar forța colaborarea USR-AUR

Potrivit Constituției, este nevoie de 117 de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură (1/4 din totalul de 465 de parlamentari).

USR are 42 deputați și 21 sentatori – în total 63 de parlamentari

AUR – 28 deputați – 12 senatori – 40 total

Neafiliați – 35 deputați – 7 senatori – 42 total

O moțiune de cenzură nu poate fi depusă fără semnăturile UDMR decât în cazul în care USR și AUR își dau mâna. (USR – Neafiliați – 105 parlamentari; AUR – Neafiliați – 82 de parlamentari; USR-AUR-Neafiliați – 145 parlamentari).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. ca o motiune sa treaca? acolo este esenta, cati din actual alianta pot ”completa” opozitia pt ca motiunea sa treaca? poate fi un exerciu prin care se va vedea cat de solida este alianta PSD-PNL…

  2. u-de-me-re nu poate semna NIMIC. nu este partid politic si nu are ce cauta la putere! activitatea o-en-ge-urilor este CIVICA. prezenta lor la putere este nelegala si neconstitutionala.

  3. Decand USR merge cu AUR ? Acum se roaga AUR de UDMR ? Insfarsit reiese micimea astora. Doar Unguent Ungureanu, fost sef la SIE a fost dat jos din functia de premier dupa 73 de zile de catre opozitie. Sefu’la Coti se agita degeaba, altul care se baga unde nu se pricepe. Ce facea la Viata Studenteasca, gazetarea rubrica de Folclor ?

  4. In acest caz nu UDMR este factorul decizional, determinant, limba balanței. Ar trebui să te intrebi de semnează hauriții inșiși, care sunt de fapt satelții, barca de salvare, a pesedeului.. Pe de altă parte aici liberalii, de ar fi liberali, ar trebui să fie clari in decizie.. Deci de fapt hauriții fac ceva să se afle-n treabă și să fie pomeniți la groapă.. simplu.. Na-ți-o bună că ți-am frânt-o.. Și astfel au mai scăpat mizerablii de o piedică..voit nereușită..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.