SF politic-Împăratul Austriei este un mare iubăreț

Trop, vânzătorul de stele, se înfiinţă într-o bună dimineaţa pe strada noastră. El ne-a spus că Împăratul Austriei este un mare iubăreț. Din pricina asta, politica Europeană a luat-o razna. S-au înființat noi partide, au dispărut altele. Anglia a revenit în Uniunea Europeană iar Rusia a cerut să intre în uniune și alta nu. Era ziua în care se anunţase apariţia cometei Blao, lumea se întristase parcă, Trop îşi lauda marfa trezindu-i pe somnoroşi, ferestrele se deschideau cu zgomot la trecerea lui.

Polips, omul-sandwich umbla de colo, colo şi îndrăgostiţii îşi scriau pe cele două pancarte ale sale numele, asta le aducea de bună seamă ceva noroc. Trop îl opri pe Polips încercând să-i vândă ceva stele, fără greş, cei doi păreau rupţi dintr-o pictură de Faliali, nu-l ştiţi pe Faliali, ce păcat, v-ar fi pictat într-o manieră aparte, apoi aţi fi putut trăi în fiecare noapte într-o altă lume pe care, desigur, v-o doriţi înainte de culcare. Cometa Blao şi-a întârziat apariţia, profesorul Goal ne explică pe îndelete mecanismul ei, ne făcu neştiutori şi ne afurisi, apoi plecă să îl întrebe pe Trop dacă stelele pe care tot umbla să le vândă erau adevărate.

În tot acest timp, Tatuum, călătorul stelar, dormi, Fama, femeia fără trup, îl veghe şi într-un târziu ne anunţă trezirea lui, nu ne-a mai interesat atunci cometa Blao şi subit Polips , omul sandwich şi Trop, vânzătorul de stele, dispărură ca mai apoi să aflăm că, de fapt, ei făceau parte din visele lui Tatuum, ascultându-i povestea ne-a cuprins din nou tristeţea, anotimpurile se amestecară, călătorul stelar ne zâmbea şi ne povestea întâmplările de pe Lore, când cei de acolo, într-un exces de zel, se transformaseră în mici roiuri de planete care mai gravitează şi acum în jurul soarelui lor. Tatuum râse şi cum râdea ne-a cuprins şi pe noi râsul, strada s-a risipit prin văzduh, soarele s-a închis şi îndrăzneţul Tatuum a adormit din nou visându-se mai departe, undeva pe ţărmul fierbinte al marii Lo. Dar povestea asta a fost umbrită de aventurile împăratului austriac. Iubitele lui a pus bazele unui partid care a câștigat alegerile parlamentare în Austria.

Dar, vai, ne-a venit și nouă apa la moară și am pornit la revoluție. Căci, nu-i așa, avem o meteahnă ciudată şi periculoasă. Ne dedulcim vorbind despre conducătorii lumii din toate timpurile, fie ca despre nişte eroi providenţiali, fie ca despre nişte satrapi perverşi. Îi preaslăvim pe unii după interes, pentru ca mai apoi, peste un timp, să-i înjurăm cu vârf şi îndesat. Îi belim pe alţii după vremuri, dacă nu ne-au făcut un ce interes. Când nu ne mai place cum stăm, aducem conducători de pe alte meleaguri punându-i în capul trebii.

Dar, ne vei vedea iar, după vremuri, mai apoi, hăcuindu-i şi mişelindu-i. Dar iubirea rămâne iubire. Aia adevărată. Și politicienii se iubăresc în fel și chip, și poporanii. Și venusienii la fel. Un venusian a adus o venusiancă în iatacul împăratului austriac și s-a schimbat toată geopolitica într-o singură noapte. Bărbaţii duc greul războaielor dar rănile le oblojesc femeile cu halatul imaculat, stropit cu sînge de bărbat. Bărbaţii rostuiesc politica dar în culise femeile sunt cele care configurează marile revoluţii.

Bărbaţii fără femei n-ar putea exista, ar fi un nonsens. Femeile fără bărbaţi ar fi ca păsările cerului, fără de aripi. Nu sunt mai importanţi bărbaţii decât femeile aşa cum nici femeile nu sunt mai presus decât bărbaţii. Din conflictualitatea asta ancestrală, mirifică, tragică, îngerească, diavolească, fără de margini, maiestuoasă sau plină de noroi se înfiripă înaintarea fiinţei către Miracol.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Si de iubaret ce era tov imparat Franz Josef, nevasta-sa Sisi se parlea cu toti ofiterii straini.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.