Simona Halep: patru zile nu m-am putut mișca

După ce TAS a decis reducerea suspendării pentru dopaj dictată de ITIA pentru Simona Halep, sub acuzația de dopaj, românca a acceptat imediat un wild-card, la Mastersul de la Miami.

Organizatorul turneului, James Blake, s-a consultat mai întâi cu fostul antrenor al Simonei, australianul Darren Cahill privind oportunitatea de a-i acorda acest wild-card ca urmare a faptului că ea nu a mai jucat un meci de 18 luni. Cahill l-a asigurat că Halep s-a antrenat permanent pe perioada suspendării și că poate face față.

Mentorul ei din țară, miliardarul Ion Țiriac, a sfătuit-o public să nu se grăbească să revină pe teren și să continue să se pregătească în vederea participării la sezonul pe zgura, suprafața favorită a Simonei. Țiriac a argumentat că ar fi mai bine să reia activitatea treptat, pe zgură, deoarece hardul de la Miami este foarte dur și rapid și pentru un sportiv care nu a mai avut un meci oficial de atâta vreme poate crea serioase probleme medicale.

Simona a făcut însă cum a vrut ea, dorința de a fi din nou acolo pe teren, cu publicul în tribune a fost prea mare și a jucat primul tur la Miami, cedând cu 2-1 în fața ibericei Paola Badosa. Deja, din timpul meciului, anticipările lui Ion Țiriac și-au dovedit justețea, ea având nevoie de fizioterapeut pentru durerile de umăr care o împiedicau să servească.

Simona se pregătește acum cu noul antrenor, spaniolul Carlos Martinez și va deschide sezonul de zgură cu un turneu modest, de 125 de puncte, în Portugalia la Oeiras, unde speră să câștige și să urce astfel direct între primele 450 de jucătoare în clasamentul WTA. La acest turneu nu vin, evident, nume sonore, deci există premise pentru succes.

Simona a recunoscut la Digi Sport faptul că nu a fost cea mai înțeleaptă decizie de a merge la Miami pentru că s-a resimțit din punct de vedere muscular așa cum nu a mai făcut-o niciodată.

”Am avut 4 zile în care nu am putut să mă mișc. Niște dureri musculare pe care nu le-am mai întâlnit niciodată înainte. Dar a fost normal. Primele zile după un meci de după aproape doi ani, este greu. Și l-am simțit cu vârf și îndesat.”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Era normal să se întâmple așa ceva după perioada mult prea lungă fara turnee! Mușchii s-au lenevit și trebuiau puși în funcțiune! Oricum Simona, te vreau în teren sa pot transmite puterea gândului și a minții că susținere de la distanță. Succes!

 2. Nicio o zi fara albanezi, hahalep, berbekali, reghele de mucava si fii-su lustruitorul de banci.

 3. Și l-am simțit cu vârf și îndesat.
  -la deltoidul ALA
  cu injectia.

 4. Acum îți dai seama cea însemnat sucul de portocale !!…gura păcătosului adevăr grăiește!…

 5. Țiriacul a declarat în public că-i riekomîndă SĂ NU JOACE la Maiamy, iar în culise i-a spus SĂ MEARGĂ, ca să facă cît mai multă vîlvă în public, dupe clemența dubioasă a T.A.S.-ului! …că doar, dupe atîta efort financiar în $$ la Neayon în Șvițerra, nu era s-o lase să zacă în anonimitate, în s’ama turneului dă 250 dă poli la care e primită dă milă, acu’! Nu vă luați dupe fentele mustăciosului! Nu ea a luat decizia de a merge, că cică așea a vrut mușchii ei, iar organizatorii AU PRIMIT ORDIN de la mustăcios, p’în W.T.A., să o invite șpețial! Ea face ce-i spune „Mentorul” ei dă la țară.
  https://www.youtube.com/watch?v=fu82qH4Fwb8
  Cît dăspră ce vrea mușchii ei care o doare rău la căpuțu’ ei gol, io cre’ că iei ar vrea nițel Roksadustat dă Pațiphick, ca-‘n vremurili bune! La 1.86 $ flackonu’, cică……[Rumburak]

 6. EXPIRATII antivaccinisti care-si fac veacul pe aici toata ziua , crapa de ciuda ca Simona Halep , o mare campioana a Romaniei , nu abandoneaza lupta si va reveni cu succes in tenisul mare ! Crapa fierea in ei !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.