Sinuciderea unui creator

John McAfee, creatorul american al celebrului antivirus care îi poartă numele, s-a sinucis miercuri într-o închisoare din Spania, unde un tribunal tocmai ordonase extrădarea lui în Statele Unite acuzat de evaziune fiscală, notează AFP.

În vârstă de 75 de ani, acesta a fost găsit mort în celula sa din închisoarea Brians 2 de lângă Barcelona. „Se pare că s-a sinucis”, a explicat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor penitenciare din Catalonia, fără alte detalii.

După ce a făcut avere cu antivirusul lui în anii 1980, John McAfee a devenit un guru al criptomonedelor de pe urma cărora pretindea că avea câştiguri de 2.000 de dolari pe zi şi era urmărit pe Twitter de aproximativ un milion de persoane.

El a fost arestat în octombrie 2020 pe aeroportul din Barcelona, chiar înainte de a urca într-un avion către Istanbul, la o zi după publicarea de către un procuror american a unui rechizitoriu care îl viza în special pentru că nu a raportat milioane de dolari în venituri din promovarea criptomonedelor.

Ulterior, a fost plasat în arest preventiv.

Potrivit justiţiei americane, John McAfee a ascuns şi bunuri, mai ales proprietăţi imobiliare, un iaht şi o maşină, punându-le pe numele altor persoane.

Autorităţile americane au emis un mandat de arestare prin Interpol şi au solicitat extrădarea lui. El putea fi condamnat la o pedeapsă de până la treizeci de ani de închisoare, potrivit AFP.

În 2012 McAfee a fost numit „persoană de interes” în legătură cu uciderea vecinului său Gregory Faull care aparent avea probleme cu stilul de viață al antreprenorului.

McAfee a negat implicarea sa în crimă și a fugit de autoritățile locale.

În iulie 2019,  a fost arestat în Republica Dominicană după ce a fost suspectat alături de alte 5 persoane că ascunde arme de calibru mare, muniție și echipament militar pe iahtul cu care naviga

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Cei ce fac viruși și anti-virușii sînt mână-n mână, dacă nu aceiași.
    Asta înseamnă că e vorba și de servicii.
    Criptomonede? Iarăși e vorba de servicii.
    Povestea cu McAfee este doar o poveste.

    PS Oare nu e mai virus anti-virusul? De ce ar fi pe gratis?

  2. Asa se scapa de cei care stiu prea multe, au dovezi, pot fi martori.
    Azi nimic din ce se spune public nu e adevarul sau, in orice caz, nu adevarul complet — cauza arestarii si a „sinuciderii” marilor delincventi. Vezi alte cazuri, Jeffrey Epstein, de ex.

  3. L-au sinucis si pe asta, ca pe evreul-american care tinea bordel pe o insula si avea printre clientii permanenti pe Clinton si prince Andrew fiul nereusit de serie B al Ruginei UK ..Murdaria umana din „democratie” depaseste imaginabilul..

  4. L-au sinucis nu „s-a sinucis”, asa e corect! FBI, CIA, NSA… cele mai cumplite organizatii teroriste ce au existat in istoria omenirii pina acum.

  5. Se zvonește că pretinsul mort a pornit întrerpătorul mortului, dead man switch. Ca-n filme, un cod în imaginea cu „Q” de pe twitter, ultima lui postare. Q este legat de așa zisul rasim alb și pt așa ceva îți închid contul. Miroase urît a servicii. McAfee fiind, desigur, de-al lor.
    Unii prevăd că vor închide internetul dînd vina pe McAfee.
    Se cam leagă!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.