Soția medicului erou: „Era siderat de ceea ce văzuse acolo”

Alina Denciu, soția medicului erou de la Piatra Neamț, a vorbit cu soțul său la scurt timp după producerea incidentului din secția ATI a Spitalului Județean Neamț și a constatat că el era marcat de ceea ce văzuse în secție.

„Era încrezător că va fi bine. Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. El atât spunea.. eu sunt bine, ceilalți ardeau. Era siderat de ce se întâmplase și de ceea ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse”, a povestit Alina Denciu la Digi 24.

Soția a mai dezvăluit faptul că împreună cu el a luat decizia să rămână în România pentru a practica medicina.

„Soțul meu lucra de un an la spital, a venit din Bruxelles de la anestezie. Eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie, să ajut românii nu să mă duc în altă parte și din cauza aceasta a rămas în țara cu mine”, a mai relatat Alina Denciu.
Soția medicului erou mai consideră că transferul în Belgia reprezintă cea mai bună alegere a specialiștilor.

„Eu zic că este șansa lui, asta am discutat cu toți colegi de la specialitatea de plastică și cu ceilalții, trebuia musai să i se acorde șansa maximală. E suficient că i-au acordat minima șansa de a supraviețui într-un spital românesc făcându-și treaba, măcar șansa de a se recupera să o aibă. Era un om care își făcea treaba, nu stătea să comenteze, era corect și spera la corectitudinea și din partea celorlați. Nu cred că eu ar trebui să-l caracterizez eu… când faci un asemenea gest cuvintele sunt de prisos. Cred că ar trebui întrebați pacienții pe care i-a tratat și care îmi trimit mesaje după mesaje de încurajare. Nu știu, sper să fie bine”, a mai spus Alina Denciu.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean din Neamț, a fost transferat duminică la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

Surse medicale din România susțin că specialiștii de la spitalul din Belgia sunt optimiști în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a medicului. Specialiștii belgieni îi acordă șanse deoarece este tânăr, dar se tem de apariția unor infectii nosocomiale.

Se pare că cele mai afectate zone ale organismului sunt antebrațele, unde combinezonul ars a fost mai strâns pe corp. Sursele mai spun că pacientul nu are arsuri pe căile aeriene și că tomografia pulmonara a ieșit bine.

Vești bune vin și de la ceilalți supraviețuitori ai tragediei de la ATI Piatra Neamț. Un singur pacient transferat la Lețcani mai are nevoie de ventilator, iar starea celorlalți s-a îmbunătățit ușor. Cadrele medicale rănite, un medic și două asistente, au arsuri de gradul 1 si 2, au refuzat internarea și se tratează la domiciliu.

Alte informații neconfirmate în mod oficial arată că salonul ATI nu era încuiat în momentul izbucnirii incendiului și că secția ATI fusese mutată cu o zi înainte. Ancheta este coordonată de procurori de la Parchetul General.

Medicul va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. Decizia va fi luată în ședința extraordinară a Consiliului Local programată luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Să vedeți belea! Secția ATI nici măcar evidenta pacienților intubați nu o are. Nu mai zic că unii pacienți au fost scoși din fum, unii sunt desfigurați, alții amestecați, alții translatați la Letcani etc. Fără filme, fara poze cu pacienții intubați la procurori le va lua vreo 5 ani sa afle numele morților și arșilor. Felicitări Johannis conducătorul țării lucrului bine făcut!

  2. Hai sa fim obiectivi, sa analizam la rece, da?
    1. Toti acei bolnavi au contribuit la asigurarile de sanatate si toti acei bugetari erau obligati sa ii trateze, da?
    2. Toti acei bolnavi, erau internati in spital pentru vindecare., nu se pune problema ca e sau nu, cineva erou!
    3. Managerul institutiei era obligat la primirea functiei prin numire, sa sa se documenteze si sa cunoasca tot ce inseamna spital, investitii, angajati, doar e manager, da?
    4. Nu se pune problema ca este sau nu unul sau altul erou deoarece, asta le era sarcina de serviciu pentru care incaseaza leafa!
    5. Erou este cel care are sau nu, treaba cu acel loc de munca dar se implica total sa salveze real vieti si nu vieti care in cateva ore se sting!
    6. Mi se pare tras de par folosirea cuvantului erou in spitalele in care viata e in pericol clar, un fel de care pe care, o psihoza in care viata se scurge precum mercurul din cauza afacerilor politico-straineze care put ingrozitor!
    7. Atata timp cat esti la mana ta, esti pe cont propriu, increderea este in norocul si sustinerea divina, un cadru medical nu poate fi declarat erou decat in cazul in care vrei sa faci misto de el, sa il denigrezi! Dur dar real, asta e realitatea care nu se vrea vazuta, realitatea ascunsa folosita pentru manipulare mincinoasa! Nu e atac sau denigrare cadre medicale, este strict opinia mea realista si dura! Vreti sa va convingeti, iesiti in strainezia, tratati-va si, faveti paralela intre comportamentul plus tratamentul strainez si ce se practica in Romania! Sper sa nu ramaneti socati.

  3. Că la români! Lasă că merge și așa! Băieți în tehnica nu merge așa! S-a făcut lucrări de extindere a instalațiilor de oxigen și electrice la secția ATI fara sa existe un proiect realizat de un institut de cercetare-oroiectare care sa fie avizat de IGSU, Protectia muncii și DSP. Nu mai spun că personalul de întreținere din spital nu este autorizat să execute proiecte de instalatii electrice și de oxigen. Asta-i Romania educata a lui Johannis. Prostia se plătește cu morți!

  4. @Educatu: Mai exista oare astfel de institute in Romania dupa privatizarea a tot ce misca, pe o cutie de chibrituri?

  5. @ Spitalele mai au și angajații instruiți PSI care să instruiască personalul , să verifice aplicarea normelor PSI și să coordoneze intervențiile personalului la stingerea incendiilor până la intervenția unităților specializate, ?

  6. Cinic:”făcându-și treaba”.Multă cultură ne mai trebe,chiar de la brxel..Hai, sănătate si respect eroilor medicali.

  7. La ce ora s-a intimplat incendiul?
    Nu cumva noaptea cind doctorii,asistentele dormeau tun?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.