Statul profund global

Covid-19 a schimbat modul în care este condusă lumea. Au fost retrasate și granițele lumii (inclusiv limitele libertăților noastre), iar regulile jocului se schimbă atât de repede, încât nu mai putem ține pasul.

Datorită alianțelor profunde și, în multe cazuri, secrete dintre guvernul SUA și alte state și corporații globale, a devenit evident că am intrat într-o nouă ordine mondială, una formata din agenții guvernamentale internaționale și corporații”, scrie John Whitehead, directorul institutului Rutherford, un ONG axat pe apărarea libertăților civile și a drepturilor omului.

Această cabală puternica, să o numim Statul Profund Global, este la fel de reală ca și statul profund american, corporatist, militarizat și industrializat, și reprezintă o mare amenințare pentru drepturile cetățenilor garantate prin Constituție.

Pe parcursul ultimelor decenii ne-am apropiat treptat de această ordine globala, însă covid-19 a grăbit această transformare pentru că a unit interesele guvernului cu interesele corporatiste.

Nu este limpede dacă statul profund american (acel aparat care îi controlează pe liderii aleși) este subordonat statului profund global sau dacă acesta din urmă conferă autoritate statului profund american. Oricum, nu este niciun dubiu că aceste două structuri au ajuns sa trăiască în simbioză.

Gândiți-va ce impact are asupra vieților și libertăților noastre această convergență dintre interesele orientate spre profit ale corporațiilor legate de supravegherea populației și complexul militaro-industrial, industria penitenciarelor private, serviciile secrete, sectorul tehnologic, al comunicațiilor, transportului, industria farmaceutică si, cel mai recent, sectorul farmaceutico-sanitar.

Toate aceste sectoare sunt dominate de megacorporații care operează la scara globală și acționează prin canale guvernamentale pentru a-și spori profiturile. Politicile orientate spre profit ale acestor giganți globali influențează totul – de la politicile legislative la economie și  până la problemele de mediu si sistemul sanitar.

Pandemia covid-19

Pandemia ne-a dus spre o altă nouă frontiera globală. Cei care speră să poată naviga în această lume a urmăririi contactelor prin mijloace tehnologice prin pașapoarte de vaccinare și premise digitale vor ajunge să se confrunte cu aspecte care sunt în contradicție cu considerente personale politice, morale și religioase, lucru pentru care nu există răspunsuri în alb și negru.

Vom ajunge în situația în care libertatea de a ne deplasa și de a stabili contate să depindă de tabăra în care ne aflăm: a vaccinaților sau a nevaccinaților. The New York Times scria că certificatul de vaccinare va fi ultimul simbol al statutului social, va fi noul card de credit platinum. Profesorul Ramesh Raskar, de a MIT, vorbea despre „moneda sănătății”, o denumire potrivită având în vedere rolul lucrativ pe care îl vor avea marile corporații pe această nouă piață. Companiile aeriene lucrează deja la premise de călătorie, IBM lucrează la un permis digital, Uniunea Europeană a lansat propuneri legislative pentru un asemenea permis, iar guvernul SUA le-a acordat corporațiilor rolul principal în acest domeniu.

Big Brother

Statul ”Big Brother” a ajuns să domine guvernul și să ne domine viețile, iar vârful lui de lance este NSA, o agenție care a demonstrat că are puțin respect față de limitele impuse de constituție și față de intimitatea noastră. Însă guvernul nu acționează de unul singur. Are nevoie de complici.

Nevoile guvernului, în special în domeniul apărării, supravegherii și managementului informațiilor, au fost satisfăcute de sectorul corporatist, care s-a dovedit a fi un aliat puternic și care depinde la rândul lui de expansiunea birocrației guvernamentale.

Să luăm ca exemplu compania AT&T, cea mai mare companie de telecomunicații din SUA. Rețeaua ei uriașă de telecomunicații din întreaga lume oferă guvernului SUA infrastructură complexă de care are nevoie pentru programele de supraveghere în masă. ”NSA consideră că AT&T este unul dintre cei mai de încredere parteneri și a salutat ”disponibilitatea” de a ajuta pe care a arătat-o aceasta companie. Este o colaborare veche de decenii. Potrivit documentelor NSA, AT&T este apreciată nu numai pentru că are acces la informații din întreaga țara, ci și pentru că are o relație unică cu furnizorii de internet și telefonie. NSA se folosește de aceste relații pentru supravegherea populației, folosind companie ca pe un paravan pentru acțiunile de spionare a informațiilor procesate de alte companii”, scria publicația Intercept.

Acum ar trebui să extindem la scară globală ceea ce face guvernul American prin AT&T. Iar în felul acesta ajungem la așa-zisul Program „14 Eyes”. Este o agenție globală de spionaj formată din membri din întreaga lume (SUA, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Danemarca, Franța, Olanda, Norvegia, Germania, Belgia, Italia, Suedia, Spania, Israel, Coreea de Sud, Japonia, India, toate teritoriile britanice de peste mări).

Iar supravegherea populației este doar vârful aisbergului atunci când vine vorba despre alianțele globale.

Profituri de pe urma războiului global

Războiul a devenit o întreprindere profitabilă. Iar America, cu imperiul sau militar și cu relația incestuoasă cu contractorii din domeniul apărării, este unul dintre cei mai mari vânzători și cumpărători pe această piață.

Complexul militaro-industrial a creat un imperiu nemaivăzut în istorie în ce privește obiectivele sale și cheltuielile, un imperiu menit să poarte războaie perpetue peste tot în lume. Spre exemplu, în timp ce construia acasă un stat al supravegherii și securității, complexul militaro-industrial a împânzit lumea cu trupe americane (în 177 de țări, adică 70% din toate statele lumii).

Guvernul nu este transparent când vine vorba despre cheltuieli, însă se știe că Pentagonul a cheltuit peste 1,8 trilioane de dolari cu războaiele din Afganistan și Irak (asta înseamnă 8,3 milioane de dolari pe oră). Suma aceasta nu include exercițiile militare și războaiele din alte zone ale lumii, care, luate împreună, se așteaptă să dea o notă de plată de 12 trilioane de dolari, până în 2053.

Fuziunea ilegală dintre industria globală a armamentului și Pentagon, cea despre care avertiza președintele Dwight Eisenhower în urma cu peste 50 de ani, a ajuns să reprezinte o amenințare pentru SUA. Imperiul militar american în expansiune suge 15 miliarde de dolari pe lună (20 de milioane de dolari pe oră) – iar asta doar pentru războaiele în desfășurare.  Asta nu include cheltuielile cu personalul și întreținerea a celor peste o mie de baze militare americane din întreaga lume.

SUA nu reprezintă decât 5% din populația globală, însă are 50% din cheltuielile militare globale. Cheltuiește mai mult pe apărare decât următoarele 19 state din lume, iar Pentagonul cheltuiește mai mult decât cheltuiesc pe sănătate, educație și securitate toate cele 50 de state ale SUA luate la un loc. Exista o explicație pentru faptul că Pentagonului și contractorilor din acest domeniu li se aplică deseori eticheta ”corupt” sau ”inefcient”. Umflarea prețurilor de achiziție a devenit o formă de corupție acceptată în imperiul militar american.

Și, din nefericire, nu doar economia este extorcată.

Condusă de un sector de apărare lacom, America a fost transformată într-un câmp de luptă cu poliție militarizată, de parcă ar fi într-o zonă de război. Președintele Biden, urmând calea predecesorilor săi, a continuat să extindă imperiul militar american în străinătate, dar și pe plan intern, încercând să satisfacă interesele financiare (militare, corporatiste și de securitate) care conduc statul profund și care dețin frâiele guvernului.

Poliția globală

Aruncați o privire la forțele de politie din America și din alte țări și veți vedea că e greu să faceți vreo deosebire între ele. Este un motiv pentru care ele seamănă, pentru faptul că au adoptat armele și uniformele armatei. Este un motiv pentru care acționează la fel și vorbesc aceeași limbă a forței: ele aparțin forței globale de poliție.

De exemplu, Israelul – unul dintre cei mai apropiați aliați ai SUA și unul dintre principalii beneficiari ai ajutorului militar de 3 miliarde de dolari oferit de SUA – a avut un program de antrenare a poliției americane, pentru ca aceasta să acționeze ca forțe de ocupație în comunitățile locale. Intercept scria că poliția americană a luat lecții de la agenții care aplica legi marțiale, nu legi civile.

Obiectivul este prevenirea extremismului violent acționând la sursa: rasism, bigotism, ură, intoleranță. Cu alte cuvinte, poliția – acționând ca extensie a Națiunilor Unite – va identifica, monitoriza și descuraja indivizii care manifestă, exprimă sau se implică în orice ar putea fi considerat extremism.

Desigur, există îngrijorarea că, în multe cazuri, programul anti-extremism al guvernului va fi folosit pentru a combate activități nonviolente și legale, pe motiv că ar fi potențial extremiste.

 

Începeți să vedeți întregul tablou?

Pe aproape toate fronturile – fie că e vorba de războiul împotriva drogurilor, vânzarea de armament, reglementarea imigrației, sistemul penitenciar, tehnologia, lupta cu pandemia – dacă există posibilitatea de a obține profit și de a concentra puterea, puteți fi siguri că guvernul și partenerii lui globali vor ajunge la acorduri de pe urma cărora poporul american va pierde.

Ne-am pierdut libertățile – sub pretextul securității naționale și al păcii globale care nu pot fi menținute decât printr-o lege marțială mascată în lege și ordine, care nu pot fi menținute decât prin armată sau poliție militarizată și printr-o elită politică hotărâtă să-și mențină puterea cu orice preț. E greu de stabilit momentul în care a început acest proces, însă este limpede că suntem pe o traiectorie descendentă și prindem viteză.

Guvernarea ”poporului, prin popor, pentru popor” a dispărut.

În locul ei avem un guvern din umbră – corporativ, militarizat, înrădăcinat în birocrația globală – care este total operațional și care conduce țara. Având în vedere expansiunea, globalizarea și fuziunea dintre puterile guvernamentală și corporatistă, vom ajunge ca, peste 20 de ani, să nu ne mai recunoaștem țara. A fost nevoie de mai puțin de o generație pentru ca toate libertățile noastre să fie erodate, timp în care s-a construit, s-a extins și s-a consolidat Statul Profund Global.

Guvernul SUA nu ne va salva din lanțurile Statului Profund Global.

Vor apărea cei care vor spune că orice referire la un guvern al Noii Ordini Mondiale – o elită care conspiră pentru a conduce lumea – este o teorie a conspirației. Nu sunt unul dintre aceștia. Cred că trebuie să-i privim cu suspiciune pe guvernanți, să tragem semnale de alarmă cu privire la reducerea libertăților și să instituim limite pentru abuzurile comise de guvern.

Pot spune că puterea corupe, iar puterea absolută corupe în mod absolut.

Am studiat suficient de mult istoria acestei țări și istoria lumii pentru a ști că guvernele (guvernul SUA nu face excepție) ajung să fie la un moment dat una cu răul împotriva căruia spun că luptă, indiferent că acel rău ia forma terorismului, a torturii, a traficului de droguri, a traficului de ființe umane, a violenței, crimei, hoției, pornografiei, experimentelor științifice sau a altor activități care generează suferință și duc la servitute. Și am trăit suficient cât să văd cum multe așa-zise teorii ale conspirației au devenit realitatea pură și dură”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 24

23 de Comentarii

 1. statul global = statul antihristic care inseamna control si supunere pentru toata suflarea omeneasca si inregistrarea cu un numar de identificare digitala pentru a nu permite nimanui sa vanda sau sa cumpere, pentru a constrange astfel inchinarea si acceptarea ca mod de viata a pacatului – „valorile” occidentului iudeomason, pentru ca sarmanul om bulversat si zapacit cu atatea „valori” si „crize”, sa isi piarda sufletul, miza statului antihristic iudeomason global !

  tragedia este ca aceste planuri diabolice se petrec pe fata, sub ochii nostrii, iar omul nu mai are puterea sa reactioneze, este panicat… spalat pe creier… stresat de slugile antihristului….

  fericit este omul care isi pastreaza sufletul curat, neatins de „valorile” si „binefacerile” occidentului antihristic iudeomason !

 2. Bine aţi venit in sclavagism!

  Aveţi dreptul să munciţi, să consumaţi, să plătiţi rate băncilor şi să nu comentaţi când vă verificăm şi în cur.

  Cine nu este de acord cu noi este extremist sau orice altceva se termină in -ist.

 3. Nu bre.. NU ! Nu te lamenta și acuza iarăși pe alții, soarta sau istoria pentru că ești loază, incompetent, impotent și mereu ultimul in orice.. Europa, lumea civilizată, ți-a dat o șansă. Te-au lăsat in cercul celor selecți, să mai inveți câte ceva,. Să copiezi, altfel nu poți.. Insă ce ai făcut bobiță ?? Ai dat o palmă lakkt.. Ai sfeclit-o românește in mai tot și toate,.. Ce ai realizat remarcabil de pomenit pentru posteritate, in ultimele decenii ?? Nimic bre .. Chiar nimic, Dimpotrivă,.. Ai furat, distrus, murdărit, vândut cam tot ceea ce era, sau a fost ceva caracteristic, ceva realizare, ceva din care mai puteai trăi. Azi ce ai bre ?? Ai doar mafii, ai doar clanuri și rețele infracționale, care-ți intrețin mafiile bugetate și evident datorii. Deci chiar nu ai voința patriotică de a te uita in jurul tău, de ce și cât poți ??

 4. Conducerea Superioara de Partid ( Democrat ) si de Stat sub Inteleapta Indrumare a tovarasului Bill Gates&Asociatii au Decis ca a Sosit Timpul ca Zombie Joe si Primata Jamaicana Kamala sa Legalizeze Drogurile AntiCovid – Cocaine, Heroine si cele Syntetice din Rusia – pentru a Reduce Populimea de Culoare care, odata cu Disparitia Plantatiilor de Bumbac, a Devenit Inutila.
  Albii Crestini sint Inamicul Public#1 si vor fi Supusi Holocaustului Programatic de pe Agenta Secreta prin Intermediul Razboaielor Regionale unde e Nevoie Acuta de Carne de Tun.
  Klaus Satannis a Semnat Angajamentul Solemn la Sinagoga Satanica din Washington DC in Prezenta tovarasei Nancy Pelosi si a Komissarului Bernie Sanders.
  Va fi Armageddon !

 5. Cum? „Profituri de pe urma războiului global”? NU! Profit de pe urma deceselor pe glob!, ar fi mai indicat, deoarece, constienti fiind ca vor deceda multi, sa scoata si profit prin metoda cobai. Dar nu se arata adevarata reforma globala „decimarea urgent” folosita in scop afaceristo-medical. Deh, fiecare are opinia lui mai ales ca stirile pe tv. sunt doar din anumite tari si totul limitat. Macar cititi oameni buni printre randuri ca nu e greu si trageti concluzii in favoarea hotararilor voastre! Nu va mai lasati indusi in eroare de clampaii care apar nonstop pe micile ecrane.

 6. au dus democraticii vestici democratia la un dead end. asa de mult le trebuie separarea bisericii de stat da masoneria e statul. tot raul prezentat in articol e despre abuzurile masoneriei, democratia si valorile occidentale sint masonice bazate pe un mit a lui osiris. osiris si-a luat sora isis de nevasta, erau frate si surora din zeul cerului si zeita pamintului. celalalt frate a lor era set care l-a ucis pe osiris pentru ca voia tronul egiptului. va las sa cercetati mitul care e un mit.
  hiram abif e alt personaj legendar care nu a existat deloc. pe aceste fundatii masonice e cladita laudata democratie vestica. adica la pomul laudat sa nu te duci cu sacul pentru ca masoneria e satanism curat.

 7. GLOBALISMUL va distruge statele nationale care vor deveni plantatii si zone de exploatare coloniale.
  Niste securisti bolovani se joaca cu focul si poate nu o sa-l mai poate stinge. Vom ramane fara Romania…si ei vor trai bine cu milioane de dolari in buzunare ca si cei 40 de arginti ai lui Iuda.

 8. Ati facut o analiza aproape completa a mecanismului perfid de conducere a lumii.Ar fi interesant de analizat formele diverse pe care le imbraca politicile statelor puternice de-a lungul timpului dar mai ales maniera slefuita prin care s-a conceput,dezvoltat si exportat comunismul in Rusia, ca etapa a conducerii globale,creuzetul fiind Germania,Anglia,Franta,Elvetia desi explicatiile oficiale acceptate de-a lungul vremii vorbesc de o criza previzibila a capitalismului
  dublata de o grija nelinistita a omului providential-Marx cum ca proletariatul avea o putere pe care nu stia sa o foloseasca si trebuia ajutat sa schimbe ordinea mondiala[nu sa o imbunatateasca].Nu intelectualitatea de la 1848 cand aparea Manifestul Partidului Comunist ci masa proletara vor trebui sa fie varful de lance al schimbarii propusa de Marx si asimilata lacom de Lenin mai tarziu. Marx -in criza de timp- s-a grabit sa produca o „solutie miraculoasa” care s-a finalizat cu „instalarea si demolarea” propriei opere filozofice in decurs de un secol si ceva. Aceste moduri de gandire si actiune rapida politico-filozofica contin in ele germenul distrugerii.Aceeasi stafie umbla acum prin lume imbracata in haine „progresiste”. Evenimentele provocate sau intamplatoare sunt imediat „ajutate” cu propuneri radicale.De cate ori capitalismul a fost in criza economica bancarii au cautat solutii.Numai Marx vedea nevoia disparitiei capitalismului in mod dialectic.Foarte grijuliu.Mai vor si progresistii astazi un nou start.Mare graba.

 9. Așa este pe Pământ. Mai face cineva opoziție marilor Asasini globali? Vreo Religie, vreo Ideologie? Oare sub pamant, in alte lumi o fi mai bine? Daca am ști am trai mai bine?!

 10. GG,,,inceputul este corect, am avut speranțe.. încheierea este dezamăgitoare, lăutăre asca . Ma așteptăm sa nu preluați, precum puiul de pasare, ce regurgiteaza…părinții…nu știu, probabil ati citit-apreciez-dar nu ati înțeles. Insistați, aveți potențial. Dacă ma întrebați, sunteți mult mai periculos decât cei doi,trei potstaci aflați în solda. Sunt ceva schimbări pe la servicii? …

 11. Trageti voi concluziile la aceasta stire:
  https://www.newsweek.com/nasa-asteroid-impact-scenario-cneos-1587485
  Mentionez doar atat, niciun exercitiu de simulare (la fel ca recentul eveniment 201, prepandemic, din toamna 2019) nu este facut la intamplare, ca simplu antrenament de rutina. S-au testat in ultimele decenii tot felul de programe pt asa-zisa „racire a planetei”. Una dintre propuneri fiind, nici mai mult nici mai putin, decat folosirea unui bombardament nuclear controlat (?!!) care ar aduce asa numita iarna nucleara pt un numar de ani, eveniment oarecum similar ca efect eruptiilor vulcanice masive. Accidentul de la Fukushima pare ca nu a fost satisfacator.
  Din articol: „On the last day of the conference the pretend asteroid’s size will have been revised down to around 105 meters across. In the imaginary scenario, it will land in the Czech Republic near the border of Germany and Austria with an average impact energy of around 40 Mt, or 40,000,000 tonnes of TNT—the size of a large nuclear bomb. It will damage a region of around 150 kilometers. (ceea ce poate explica si rcenta expulzare a ambasadorilor n.r.) […]
  „Each time we participate in an exercise of this nature, we learn more about WHO the key players are in a disaster event, and WHO NEEDS TO KNOW WHAT INFORMATION, and WHEN.
  „These exercises ultimately help the PLANETARY DEFENSE COMMUNITY communicate with each other and with our governments to ensure WE ARE ALL COORDINATED should a potential impact threat be identified in the future.”
  Elitele vor sa intoarca planeta la inceputurile „Facerii”, ele fiind pe post de dumnezei?!! Dumnezeu cu mila!
  Paste lumina, dragi compatrioti!

 12. GLOBALIZAREA se opune sentimentului ETNIC NATIONAL!!. Totul este azi o forma”perversa” a Internationala a III-a(COMINTERNUL) fondat de Lenin in 1919, avand ca scop stadiul de tranzitie catre abolirea definitiva a statului in lume dupa principiile blosevice si marxiste.Esenta este: Dezbina si Conduce !.

 13. Joe Bidon, Merkel, Macrou și slugile lovale Dulapul Werner, dictatorul bețiv Mandolină, Barna, Cîțu omul potrivit pentru dictatura globalală, mai ales după ce-au primit milioanele de voturi sunt împuterniciți să facă ce ce și-au propus.
  Cominismul l-au demolat să vină Soros cu progresismul.

 14. Unde sunt spalatii pe creier de la USR? Nici un comentariu sau, nu mai are bani Soros?

 15. USR+ distrug spitalele și tot sistemul de sănătate, fabrică dosare penale. Așa le e programul globalist. Asta e globalizarea.

 16. Pare complicat sofisticat plin de detalii greu de inteles …n-asa ?
  😀 😀 😀

  Pentru a intelege lumea 8asa cum o intelege in istet) trebuie respectate sistemic cateva reguli heuristice :

  1- Lumea suntem noi …indivizi , famili si grupuri care nu apar si se schimba … brutal, peste noapte… ci. GENERATIONAL
  2- Averea unor astfel de grupuri nu apare peste noapte ci generational
  3- Relatiile de cunsotinta IFNLUENTIONALE inter-umane si inter-societale a unor astfel de grupuri nu apre peste noapte ci generational
  4- Toate dinte grupurile de mai sus traiesc intr-o simbioza generata de dorinat PRACTIC-UTILA de un trai „mai bine” sau macar „BU mai rau” decat inn prezent
  5- In evolutiile apardigmale societal-istorice vechii oameni , vechile familii, vechile grupuri , vechile relatii nu se schimba brutal in orice schimbare … OAMENII peste care SUPERFICIAL trec schimbarile sunt aceeasi …cu relatiile dintre ei aceleasi
  6- Nimic nu se pierde nimic nu se transforma ci totul se doar re-defineste sintactic (!)
  7- …ETC:

  E clar de ce Romania de azi are ca „stat-profund” …membrii, grupurile si „relatiile intre-FAMIGLIALE” ale vechilor FAMIGLII din COMUNISM ? _ Pentru ca n-aveau cum apare peste noapte altele …si cele care erau …erau deja bine inchegate ( a fost soar o miscare de re-zugravire a lor …interesele-de-acum ramanand cele de atunci … ca liant inter-grupal

  Imaginati-va un stat ca USA unde …EREDITAR …gruparile la vedere care conduc insa subteran … s-au cimentat in timp enorm … holon-ul TRAIESTE parctic propriul lui univers de putere !
  TEC:

  Guvernul subteran e la vedere …si e clar vizibil oricarui ISTET cine conduce USA sau China sau Romania … sunt oameni VECHI … ereditar consolidati in CLANURI-liantizate-de-interese … (e asa de simplu si totusi atat de greu de observat de sub-dotati incat …doare !)

  😉

 17. Exista programe de inteligenta artificiala … AZI, care … din suma proceselor economice disponibile CALCULULUI in www in timp [BIG DATA)…POT …da ! POT! …asta tinand TAMAN de faptul ca „OAMENII sunt aceeasi” …un apar oameni noi odata cu nouatatile politice si o buna cunoastere in timp a anumitor oameni/grupuri cu/de influeta e CHEIA cunosterii lor !!!

  PUNCTUALIZAT … „guvernele subterane” (cele din spatele politicii si politicienilor vizibili) cu o exactitate de … membru individual ierarhic al fiecarei tari IN LUME
  insa 😀 :
  Nu e pentru ochii prostilor care oricum n-ar avea niciun interes practic din asta … ci e pentru „cei” din „egali dulailor” … China de exemplu are nevoie de astfel de date: „guvernul profund american” de exemplu … cunoscut pana la membri punctual-individuali …e o necesitate Chinei …doar ca exemplu aici … toate „guvernele” din umbra se cunosc intre ele !!!

  ‘s multe de zis … insa conteaza ?

  Nu e mai misterios, mai de-senzatie-mass-mediatica, a vorbi despre „cei din umbra” … ca despre ceva ireal …mithic … „de basm” …ceva care apare si dispare din senin … nu despre ceva ereditar-clanar… constrit in timp si …DESTRUCTIBIL la fel … in timp ?

  :D[cupola rusa, americana, evreiasca, chineza si mioritica …de exemplu e cunoscuta NOMINAL-PUNCTUAL inter-relationar-ereditar-clanar in amanunt: sunt „oameni vechi” …de famiglie … nu marginasi (!) …li se stie evolutia si puterea financiar-decizionala …

  Inca ceva …c elor care pricep doar jumatate … din cele palavragite SCURT mai sus :

  In cazuri de reala destructie ( reala revolutie) … DE meditat pe tema !!!
  … apare un asa numit

  GOL de PUTERE ! — (de ce si … cine-l suplineste tinand conta ca oamenii in lume nu apar saau dispar peste noapte … ci e fiecare CU ISTORIA LUI si-a FAMIGLIEI (!!!!!) lui acolo … in lume !

  😉

 18. La urma uremei …toate palavragelile tematice sunt contruite dore pentru a acoperi ce de facto se intmpla tacut !

  Marele TUN din economia clasei de mijloc si clasei saracanilor, PROLETILOR, blue-collar-ilor (!) … facut colateral dar nu mai putin pagubos si REAL; prin TIPARIREA a milioane de milioane de dollari si euro DE FACTO FALSI …bani taipariti cu care „unii-pe-sparanceana-auto-alesi” …poat cumpara ca si cum i-ar castigat prin munca nu prin darnicia celor cu puterea de-a tiparii bani !
  E un furt pseudo-legal … para-justificat prin omisiune si jumatati de adevar … RISCANT pentru ca poate produce (= nu e exclus) istoric varsari-de-sange si rasturnari de ierarhie mondiale … scaderea justificata a increderii tarilor care aua econmii tezauriere intr-o moneda … manipulabila prin inflational prin TIPARNITA !

  A nu se crede ca absolut toti au acealsi acces la „banii din TIPARNITZA” … si ca „BANII PRIN TIPARNITA” nu-s facuti cu premeditare EXACT …pentru cei caraora le vor fi dati ? (===asta-i de facto CHEIA intelegerii situatiei mondial-actuale a lumii PREZENTE ! Cine are ochi sa vada ! Cine are urechi sa auda ! Cine are minte sa judece ! Cine nu are … oricum nu conteaza in ecuatie ! 😉

  Milioane de milioane de euro si milioane de milioane de dollari … bani falsi dar cu puterea de cumparare jmeker „justificata” a banilor ECONOMISITI PRIN MUNCA carora ca bani falsi le fac concurenta
  tipariti si distribuiti
  cu PERFIDA si PUNCTUALA …DEDICATIE … taman celor ce au … nu celor … ce na-u si carora prin furtul colateral din economiile PRIN MUNCA … li se va lua si ce au ! (biblic mesajul !) 😉

  lumea e simpla … gandita in sistemul in care poate fi intelesa
  astronomia e complicata gandita in …EPICICLE !

  😛

 19. Problema tipaririri banilor … „necesitatea” tipariri lor
  nu-s banii FIAT in sine sau falsitatea lor economica
  ci (ca o concluzie de om super-intzeligent din motive ereditar-genetice 😉 ):

  CINE sunt cei care vor primii sigur, PREMEDITAT si punctual … banii din tiparnita ?

  (cine poate raspunde la intrebarea: „CINE sunt cei care vor primii sigur, PREMEDITAT si punctual … banii din tiparnita ?” poate intelege simplitatea reala a lumii sub masca propogandizatei ei … complexitati … )

  Cine e istet e istet fara vointa lui … altfel printr-un efort de vointa orice prosst ar deveniim inteligent … nu (auto-) dresat !

  Deci:

  CINE sunt (MEREU ACEEASI!) cei care vor primii sigur, PREMEDITAT si punctual … banii din tiparnita ? … 😀 … 😉

  cine sunt ei PUNCTUAL NOMINAL ?

  😀

  cine sunt cei care PROFITA dintr-o imoralitate economica premeditata ? – This is the quesstion ! 😀
  😛

 20. ” A nu se crede ca absolut toti au acealsi acces la „banii din TIPARNITZA” … si ca „BANII PRIN TIPARNITA” nu-s facuti cu premeditare EXACT …pentru cei caraora le vor fi dati ? (===asta-i de facto CHEIA intelegerii situatiei mondial-actuale a lumii PREZENTE ! Cine are ochi sa vada ! Cine are urechi sa auda ! Cine are minte sa judece ! Cine nu are … oricum nu conteaza in ecuatie ! ? ”
  Cine nu are … oricum nu conteaza in ecuatie ! … deci n-are de ce sa-i pase ce-si-cum ! 🙂

  La urma de tot …. adevarul, ADEVARUL, trebuie, e necesar, sa fie simplu !
  Geniul e proprietatea unui human de-a separa prin ratiune „simplu” de „complex” … de-a vedea simplitatea in complex … faptul ca „complex” nu e ceva „calitativ superior” ci e doar ceva „cantitativ altfel”!

  Cantitatea … variatiile ei cuantificabile, nu-s decat … trepte calitative ! Calitatea in sens nu doar filosofic e o nuanta a variabilitatii cantitati (sistemelor implicate in meta-sisteme … mai multe sisteme-impreuna sunt mai mult decat suma lor … si si mai multe sisteme impreuna sunt si mai mult decat suma lor … 😉

  😛

  😉

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.