STB. Noi metode de plată pentru transportul public

Societatea de Transport Bucureşti (STB) introduce noi metode de plată digitale pentru transportul public, începând de luni, 19 februarie 2024.

„Creştem calitatea transportului public atât prin înnoirea parcului de vehicule, cât şi prin mijloace accesibile de plată a titlurilor de călătorie. Diversificăm metodele de plată, creştem accesibilitatea şi oferim soluţii pentru toate categoriile de călători”, a declarat Daniel Istrate, directorul general al STB SA, într-o postare pe pagina de Facebook a societăţii.

Astfel, titlurile de călătorie vor putea fi achiziţionate şi din staţiile de plată SelfPay, terminalele digitale care se află în marile reţele de retail, pieţe, benzinării, sedii ale băncilor partenere, primării şi alte instituţii publice.

În total, STB va pune la dispoziţie 1.912 staţii de plată SelfPay – în Bucureşti şi în Ilfov – de unde va putea fi reîncărcat cardul ACTIV, atât cu plata cash, cât şi cu cardul bancar.

În prezent, STB SA pune la dispoziţia călătorilor mai multe metode de plată, respectiv direct la validator cu cardul bancar contactless sau cu telefonul, YouthTB, platforma online STB, aplicaţia 24Pay, SMS, automate şi puncte de vânzare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. De taxatoare au uitat?
    Avantaje: nu mai trebuie camere de filmat, nu e nevoie de ecrane LCD cu ce stație urmează, nu e nevoie de POSuri sau cum se numesc, nu e nevoie de firme de întreținere, nu e nevoie de firme ce modernizează sau apdatează…scumpă taxatoarea!

  2. De duci cu Buletinul la Chisc STB iti pune CNP ul pe Card in Cip si daca nu Validezi Cardul la Control iti vine Amenda Acasa ! Cu CNP ul te duci la Bancomat si-ti incarci Cardul bagand Bani in Bancomat !

  3. pana sa scot sa platesc, cand urc in autobuz, nu o data s-a intamplat, intre doua smuceli ale masinii si inghesuiala, vine controlul si incepe o discutie absurda ca nu am platit. dom’le ACUM am urcat si aparatul afisa blocat! cu usile deschise sau imediat dupa, se blocheaza cititoarele afisand „control”. in normele lor scrie ca cititoarele nu au voie sa se blocheze decat in timpul miscarii si intre statii. nu in statii, cu usile deschise sau imediat ce pleaca masina. am avut noroc de fiecare data ca m-au recunoscut ceilalti calatori, confirmand ca abia am urcat. si logic, daca gandesti, nu au cum sa te amendeze daca nu ai trecut apropae o statie de mers fara bilet! nici nu urc bine si vrei sa ma amendezi, wow! este o practica abuziva in ultima vreme. cand erau aparatele de compostat mecanice ii prindeau cu adevarat pe cei care nu plateau. de asta au montat cititoare „difitale”? ca sa poata abuza legea?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.