Ștefan Popa Popas, la „Maratonul vaccinării” din Timișoara

Celebrul caricaturist Ștefan Popa Popas s-a vaccinat, sâmbătă, împotriva Covid 19, alături de alte 2.300 de persoane, la ”Maratonul Vaccinării – imunizare fără programare”, care se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, timp de două zile.

”M-am vaccinat pentru că mi-am dat seama, urmărind reacțiile din alte state implicare în lupta anti-covid, că procentul de infectare a populației a scăzut după vaccinare. Vreau să cred că și la noi procentul de infectări o să scadă, dacă populația înțelege să se vaccineze. Mă bucur că, și de această dată, Timișoara a arătat României că, atunci când vrea, e cu mai mulți pași în fața marilor orașe”, a declarat, pentru Cotidianul.ro, Ștefan Popa Popas.

Acținea de imunizare a populației, fără programare, doar cu cartea de identitate a debutat vineri, de la ora 16, non-stop, până luni dimineața, la ora 8. Inițiativa i-a aparținut medicului Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, care, împreună cu peste 500 de medici, medici rezidenți, studenți la medicină și asistenți medicali vor asigura permanența pentru cei care doresc să se imunizeze împotriva Covid-19. Pentru aceasta au fost puse la dispoziția doritorilor aproximativ 12.000 de doze de vaccin Pfizer în 30 de fluxiri disponibile. Este prima acțiune de acest fel din România.

”Sunt deosebit de bucuros și mulțumit că acțiunea noastră a avut succes. Peste 2.300 de vaccinuri în 24 de ore este foarte bine. Am avut doritori cu vârstele cuprinse între 16 și 92 de ani. Chiar dacă am fi vrut să vaccinăm, în acestă perioadă, mai mult decât am făcut-o, lucrul acesta era imposibil din punct de vedere fizic. Maratonul Vaccinării, Timișoara aprilie 2021 este un succes și voi întreprinde toate demersurile pentru repetarea lui”, spune medicul Dorel Săndesc, inițiatorul maratonului.

Maratonul vaccinării din Timișoara: Mii de imunizați

După șase luni de restricții, Timișoara scapă de scenariul roșu. Rata de infectare a scuzut sub 3 la mie și s-a situat, ieri, la un coeficient de 2,57 la mia de locuitori.

Planșa foto 1, autor Sergiu Miat – Ștefan Popa Popas la vaccinul anti-Covid 19.

Planșa foto 2, sursa foto: deBanat.ro – Familia Manolache, 83 și 84 de ani, la vaccinare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Sergiu Miat 307 Articole
Author

12 Comentarii

 1. Înainte de a face vaccinul e indicat sa faci un Popas ca sa-i recitește biografia sfântului Stefan. Zic si eu, e mai înălțător sa mori din dragoste fata de Iisus decât să trăiești cu teama de moarte sau dragoste fata de întunericul neomarxist.
  Ps. Am fi foarte încântați sa-i admiram domnului Popas cateva caricaturi cu Covidul in lesa si cu lesa in Covid. Ar fi intresante si 2,3 caricaturi cu un măgar care vaccineaza turma, ajutat de o ceata de berbeci. In fond fiecare e liber sa faca ce doreste, numai ca cei care fac ce le cer berbecii si propriile conștiințe devin amarnic de supărați pe cei care contestă berbeci, magarii si ciobanii care-i dau in strunga si mulg oile dupa vaccinare. Suntem convinși că în curând vor apărea în comert: brânză cu esenta de covid; cașcaval corona, cu covizi stafidati: smantana din lapte de covid ecologic; Brânză cu covizi mucegaiti: etc. Oare, dragi Bănățeni, cu acest prilej n-ati primit si ceva esenta de tinerețe fără bătrânețe și viata fără de moarte si, fireste,fara de covid? Poate si cateva flacoane de apa vie?
  In speranta ca acest maraton va fi omologat de către FIA, si ca de saptamana viitoare vor participa la el și atleții noii religii din toata lumea, va dorim mult succes. Dacă, am inteles bine, vaccinul iti ofera o garanție de 42 km, distanta in care poti alerga linistit fără să te infectezi cu noua tulpină Sud Africană, vorbitoare de Limba Engleza si neomarxista corect politic.
  Ps. Ii doresc domnului Popas o zi bună.

 2. A vrut sa apara si dansul la ziar ca oricum nu il mai baga nimeni in seama.Inactivitatea domniei sale se vede si dupa silueta.Omul crede ca ca vaccinarea il va face din nou celebru.Eu,unul,ma indoiesc ,s-a intepat de pomana.

 3. Ce ma Marius, si asta e tradator de neam? Cu mistoul stai bine. Romani zeflemisti-nationalisti si potrolari. Tot ce nu pricep pentru ei sunt antiromani. Tu-v-an gura de nespalati.

 4. Trecerea de la Pop As,la po Pas? ,,Frica, este ucigașul minții !”

 5. Ce vârstă are domnul respectiv? După poze sigur și-a făcut demult vaccinul.
  Dar, hai să ne mai facem reclamă și bani…

 6. Obolul meu in lupta planetara cu hidra covida:
  „Cine-a pus vaccinu-n drum,
  Ala n-a fost om nebun,
  Ala a fost om cuminte,
  Cine-l face poa’ sa intre
  Peste tot, chiar si-n morminte,
  Nici necazul nu-l mai simte,
  Maaa, Vaccinut, maaa…
  Al-a fost om cu dor greu,
  Si ofta, cum oft si eu,
  Cu suspin si mult nesatz,
  Dup-o-ntepatura-n bratz,
  Mai, Vaccinut, mai!

  Cine-a pus de covidatura —
  Viclesug in batatura!
  Virusu’ e-un mare foc,
  Si nu scapi de el deloc;
  El nu are legamant
  Si te baga in mormant!

  Si te baga in mormant,
  Mai, Covidut, mai!
  Caci Covidu-i boala grea,
  A innebunit lumea,
  A innebunit lumea!
  Deci tu fa-ti carantinarea,
  Voluntar inocularea,
  Muy Vaccinut, muy!!!” ?
  (O pastisa din folkloru’ de carciuma)

 7. o mare regie de re-programari si amestecare a programarilor vechi cu cele noi, in asa fel incat oamenii sa se imbulzeasca si sa para ca „se bat pe vaccinuri”, exact la ora la care a fost platita si „presa” slugoilor sa vina sa filmeze si sa „intervieveze” oamenii care „vor sa se vaccineze”! Multi chiar au mai refuzat sa se otraveasca – BRAVO LOR! – in urma „aranjamentului” slugilor bigpharma/gates/soros.

 8. Caca maca, mac-a, mac-a – ce frumos. Un caca care macane. Cand esti maca incununarea existentei nu poate fi decât caca.
  Ps. De unde ai scos gogoașă aia tampita, prin care tragi concluzia ca eu îl făc pe domnul Ștefan, antinațional? De, cand esti maca nu poti gândi decât ca un CACA si cand gândești că un CACA nu te poti exprima decât macaind.
  Ps1. Exista o specie de rate mute. Alea sunt atracția Zerodoctului vampir de la Cotroceni. N-ar strica o inrucisare cu un ratoi din ograda Plavanului, chiar daca esti de acelasi sex cu el. In ideologia pe care o promovezi, este chiar recomandat.

 9. Un caricaturist de exceptie,cu o educatie solida,dobandita in Drobeta Turnu Severin si completata la Timisoara.Din pacate,dupa cutumele ceausismului este foarte probabil sa fi fost folosit si in alte scopuri de catre regim,data fiind recunoasterea sa internationala.

 10. cei de la Pfizer au zis ca vaccinul sintetic obtinut cu tehnologia mARN poate fi usor modificat pentru a imbunatati eficacitatea fatza de tulpinile noi de virus.
  poate fac ceva si pentru niste cancere.
  la maratonul din TM s-a vaccinat ieri o cunostinta (mama unei prietene), 89 de ani.

 11. la dispozitie 12.000 de doze si s-au vaccinat 2700, adica 22,5% asta insemna succes? Cand altii vor si nu ajung?

 12. S-au vaccinat 6500 ceea ce inseamna ca mai trebuie suplimentate alea 12000 de doze sa ajunga si pentru rapel.
  Aseara era coada dar nu cred ca mai mult de 15 persoane pe ora si rand e posibil

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.