Stop joc Boc!

Primarul Emil Boc a fost chemat și audiat iar de DNA, de data aceasta la Serviciul Teritorial Cluj, în data de 19 septembrie, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la autorizații nelegale, chiar false, emise de Direcția Generală de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Cluj Napoca. Boc a dat curs doar celei de-a doua citații a DNA, după ce a fost avertizat că, în cazul unei noi neprezentări, va fi emis mandat de aducere împotriva sa. Este de notorietate că în primăria clujeană acționează de ani de zile o rețea coruptă în materie de planuri de urbanism zonal sau detaliat (PUZ-uri sau PUD-uri) și de autorizații de construcție, care este coordonată de un om de mare încredere al primarului Boc, Titus Pop, șeful Direcției Tehnice, al cărui fiu, Virgil Pop, a fost promovat de câțiva ani, la o vârstă tânără, arhitect șef al municipiului de pe Someș și a cărui parteneră de viață ocupă o funcție importantă în Direcția de Urbanism. Conform unor surse clujene bine informate, Titus Pop și Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale (fost plutonier de miliție în regimul comunist și apoi șef al Poliției municipiului Cluj Napoca, coleg de internat cu edilul clujean în anii de liceu) sunt oamenii cei mai de încredere ai lui Emil Boc, fiind suspectați că au rolul de colectori sau intermediari ai șpăgilor.

Bubele negre ale primarului de Cluj             

Edilul șef și ex-premierul Emil Boc a încercat să convingă, în ambele ipostaze, că este „unitatea de măsură a onestității”, cum l-a etichetat părintele său spiritual Traian Băsescu, cu aproape două decenii în urmă, când i-a predat șefia PD. Că nu este așa o pot demonstra câteva amintiri sau întrebări legate de relațiile și combinațiile sale sulfuroase, cu iz penal. Cu fostul primar arestat și condamnat Sorin Apostu, pe care l-a girat după ce anterior îl promovase în funcțiile de șef al Direcției Tehnice și de viceprimar. Cu turcii lui Băsescu și cu feblețea sa blondă Liliana Călin de la firmele Kiatt Group și King Entreprises, care au deținut o perioadă monopolul asfaltărilor și al amenajărilor de locuri de joacă pentru copii în urbea de la poalele Feleacului, încasând în jur de 1,5 miliarde de lei (peste 300 de milioane de euro) de la Primăria municipiului Cluj Napoca, Consiliul Județean Cluj (în cursul mandatelor finului său Alin Păunel Tișe) și de la alte primării clujene conduse de PDL. Cu asfaltarea drumului din localitatea sa natală Călățele din Munții Apuseni, mai ales cu segmentul Ic-Ponor.  Cu protejații fostului șef al Fiscului, Sorin Blejnar, și ai fostului șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea de la firma româno-cipriotă Oscar Downstream, de la care Compania de Transport a Primăriei Cluj Napoca (CTCN) a achiziționat carburant în valoare de milioane de euro.

Și cu afaceristul sponsor Arpad Paszkanyi, fostul patron al CFR Cluj și al Polus Transilvania, pe care l-a scăpat de un dosar penal voluminos împreună cu Traian Băsescu, fugit din țară de câțiva ani  și așteptat de mai multe dosare la DNA. Cu afaceristul sponsor Ștefan Gadola, patronul Energobitt Cluj Napoca, pe care l-a favorizat ca premier în afacerile cu CEZ Oltenia și pe al cărui fiu l-a ajutat la organizarea primei ediții a Festivalului UNTOLD, prin propunerea și alocarea de către Consiliul Local a unei sume substanțiale de 600.000 de euro. Cu fostul ministru Ioan Rus, care i-a fost șef pe linie de organizație studențească comunistă în ultimii ani ai regimului ceaușist, și cu fostul ginere al acestuia Vasilică Pușcaș, dezvoltator imobiliar cunoscut și favorizat până la un moment dat, mai ales în cazul ansamblurile rezidențiale Platinia.  Cu fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, arestat și condamnat definitiv pentru luare de mită și spălare de bani în dosarul Microsoft, care a declarat în procesul său că, pentru a fi menținut în funcție, ar fi finanțat PDL cu sume lunare de aproximativ 300.000 de euro, pe care le-a înmânat direct premierului Boc. Cu afacerista arestată în cazul Ayahuasca, Vanessa Youness, cu care a locuit, în perioada în care era premier, în același bloc și la aceeași scară în capitală, condamnată definitiv pentru trafic de influență, care a fost acuzată de procurorii DNA că ar fi primit în 2011 o șpagă de un milion de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, pe care aceasta l-ar fi convins că îl poate influența pe șeful Guvernului să decidă prelungirea contractelor pentru licențele Microsoft. Cu afacerile legate de Fondul Proprietatea, intervenind  in justiție, în calitate de premier, împreună cu fostul președinte Traian Băsescu, în favoarea administratorului Franklin Templeton Ltd, la cererea fostului ambasador american Mark Gittenstein (conform unei telegrame transmise de acesta, în data de 25 februarie 2010, Secretarului de Stat și Secretarului Trezoreriei din SUA, care a fost devoalată de organizația WikkiLeaks).

Cartonaș roșu din partea Ambasadei SUA și SRI

Cu tot acest noian de suspiciuni și acuzații de corupție, Emil Boc a fost citat și audiat doar în dosarul fostului ministru Gabriel Sandu și în dosarul fostei sale vecine Vanessa Youness, dar a respins categoric acuzațiile și a scăpat basma curată. În rest, nu a fost deranjat nici măcar cu o întrebare. Vreme îndelungată, a beneficiat de protecție la cel mai înalt nivel, atât din partea fostului președinte Traian Băsescu, cât și din partea fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, care i-a fost colegă de facultate, cât și din partea fostului director al SRI, George Maior, care i-a fost tovarăș de nădejde în conducerea organizației studențești comuniste din centrul universitar Cluj Napoca. Potrivit surselor mele, prin recenta citare la DNA lui Emil Boc i s-a arătat pisica, fiind avertizat să renunțe la marea sa ambiție politică, recte la cea de a candida anul viitor la funcția de președinte al României. În cursul acestui an, au avut loc, în nordul țării și apoi în sudul acesteia,  două conclavuri mai secretoase ale foștilor grei din PDL ce au subjugat PNL (Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, Ioan Oltean, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Gheorghe Flutur, ș.a.), care au chibzuit și decis să-l lanseze și să-l susțină pe Emil Boc pentru funcția supremă in stat din partea liberalilor.

Numai că noii emisari americani de la București, atât de la ambasada SUA, cât și din rezidența CIA, au convenit împreună cu generalii tineri din conducerea SRI să nu mai permită accesul la funcții politice înalte, îndeosebi la palatele Cotroceni și Victoria, politicienilor care au fost apropiați ai fostului președinte Traian Băsescu sau ai foștilor premieri Adrian Năstase și Victor Ponta. Astfel că lui Boc i-a fost transmis un mesaj clar și ferm că nu poate fi candidatul PNL la alegerile prezidențiale din 2024, dar ambițiosul primar clujean a replicat că va candida atunci din partea PMP la aceste alegeri. Într-un asemenea context, a primit citația la DNA Cluj și avertismentul să-și ia gândul de la candidatura la Președinția României și chiar de la Primăria Cluj Napoca, unde se află la al patrulea mandat, pentru că, în caz contrar, i se vor dezgropa mai multe fapte din trecut și i se va întocmi un dosar voluminos de corupție. În plus, au apărut zvonuri că edilul clujean ar deține o casă în Italia, pe un alt nume. Se pare că Emil Boc a înțeles mesajul întrucât s-a exprimat, în scurt timp, că va candida probabil anul viitor la Parlamentul European. Și a început să-și caute succesor la primărie. Serviciile pe care le-a făcut cândva Ambasadei SUA la București nu mai contează.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Valer Marian 277 Articole
Author

26 de Comentarii

 1. Până la vârsta care o are nu a învățat că nu se stă cu spatele la o femeie sau la mai multe femei?

 2. Bine face dacă se vrea europarlamentar că va puții și în Parlamentul Europei ca în Cluj Napoca și se desființează Parlamentul. Și Bruxelles se va umple de putoare de va ajunge pustiu ca Cernobâl.

 3. „Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale (fost plutonier de miliție în regimul comunist și apoi șef al Poliției municipiului Cluj Napoca, coleg de internat cu edilul clujean în anii de liceu)”

  Cum explica „elita intelectuala” UBB aceasta, dupa 33 de ani, un militian ceausist sef al politiei din Cluuuj ? Hai sa facem acum o platforma a UASCR-istilor tristi din anii ’70-’80 ! NU ? Exista un om cu numar pe casa in tot Cluuujul acela ? Cred ca matura si farasul nu-s de ajuns.

 4. Un articol binevenit ce ne arată ceea ce toată lumea știa că Boc e un gunoi băsist în cîrdășie cu alții asemenea.Însă, apare o știre care pe care mulți o intuiau și anume că, politica românească e decisă de alții,iar alegerile zise democratice sunt pentru prostit proștii .Numai că noii emisari americani de la București, atât de la ambasada SUA, cât și din rezidența CIA, au convenit împreună cu generalii tineri din conducerea SRI să nu mai permită accesul la funcții politice înalte, îndeosebi la palatele Cotroceni și Victoria, politicienilor care au fost apropiați ai fostului președinte Traian Băsescu sau ai foștilor premieri Adrian Năstase și Victor Ponta. Astfel că lui Boc i-a fost transmis un mesaj clar și ferm că nu poate fi candidatul PNL la alegerile prezidențiale din 2024. Din cele scrise mai înainte se pare că suntem o colonie și nu o țară !

  e

 5. Scapa usor, inaltimea-i pana la centura curelei la pantaloni, il transforma in libelula saritoare.

 6. De securitate nu ai auzit? Baietii astia au duble subordonari indiferent de locul de munca. Boc a fost facut premier de securitate si nu de Petrov.

 7. „De securitate nu ai auzit?”

  Vorba lui Gioana: „nu stiu cati mai suntem” …

 8. Deja, cu mici exceptii, parlamentu’ oiropean a devenit un tzircus. Un clown in plus sau in minus nu se mai pune.

 9. „Un clown in plus sau in minus nu se mai pune”

  Se pune la bugetul nostru ! Alta minciuna securistoida: „sunt platiti cu bani europeni” …

 10. Se stie ca SABLONUL e un ETALON, dar Bobok e etalonul BOLSEVICULUI CEAUSIST promovat in PSEUDO-„democratia securista” dupa ce a fost preluat din CC al UTC, precum o multime de camarazi din Cluj si alte coclauri mioritice…Frumusetea e ca Nea Valer lasa cumva impresia unui Bobok persecutat de Securitate si Comintern pentru ca manifesta veleitati NEPROGRAMATE…Mai sa crezi ca Bobok-ul nici usturoi verde n-a mancat, nici botul nu-i pute…Nea Valer stie mai bine ca mine cand aminteste de CIA si Washington despre cine e vorba de fapt, de FILIALELE COMINTERN Langley si deepe de staate, dar respecta omerta, doar si dansul a fost utecist cand a fost promovat procuror comunist, adica paznicul si nu ideologul…

 11. @anti-Cluuuj: Fraza mea e corecta. Si da, ai dreptate, banii „europeni” sunt si ai nostri. Problema de fond ramane. Parlamentul european e doar un circ, nu are drept de initiativa legislativa, e de decor, e un caine scopit. UE a devenit o caricatura tragica, e un nou URSS care dicteaza tot felul de aberatii. E adevarat, unde poate si i se permite. Totul e un castel din carti de joc plantat pe nisipuri miscatoare. Istoria a dovedit ca astfel de constructii nu dureaza. Deocamdata, pentru a nu fi luati de cap, singura solutie la indemana pentru noi amarastenii ramane umorul.

 12. O rușine de om !…cine dracul se mai uită la acest întârziat mintal!…

 13. @ Și de când ”obligații” să vă finanțeze alții ”jocurile”, să plătească pentru ”jocurile” voastre ,?

 14. toate functiile de conducere din Cluj, sunt impartite acreditatilor lui Boc ,invatatura de la Basescu , inclusiv in DNA Cluj..!.. ” grupul de la Cluj ”, o gasca de taranoi ajunsi , de care orasul nu va mai scapa in veci ..!

 15. Spre Cluj au fost dirijati initial BANII ROMANILOR prin Caritas si ulterior BANII GUVERNULUI sub toti ILEGALII Comintern legendati in Deal, in paralel COLONIA SOVIETICA Hungaria pompand miliarde in legendatii ei, Coloana Quintus/A CINCEA shogora IREDENTISTA!!!
  In aceste conditii a fost o joaca PACALIREA CLUJENILOR sa aleaga repetat un pitic cracanat cu antecedente Fufu Tecist-ceausiste
  care mangaiau orgoliul oamenilor noi ceausisti dezorientati de parodia democratica…

 16. @ Probabil că ăștia și alții ca ei și-au ratat nașterea ,de la ”verde înrourat”, fiind ajunși din urmă de infantilism , ? O fi din reformele lu’ academicianu’ bancher, ?

 17. Ce servicii a facut tradatorul asta cândva Ambasadei SUA la București?
  Sa le stim si noi.

 18. & Cu Iohannis la Cotroceni, jucăuși d’ăștia din cetatea lui Dracula și cu tendințe vampiriste, care reclamă și Schengen, Schengen, d’ăștia d-alde, Boc, Nistorescu, Valer Marian , Năsui, alții, poate așteaptă și ei să fie înfiați, suzetă, biberon, ?

 19. & Deci, ,,jucătorul” Băsescu a dat politicii ”jucăușii”, ,,moștenitorii”, cum se exprima Elena Udrea, simpatizanții și votanții băsiști, ?

 20. & Doamna Elena Udrea, cu exprimareaa ,,moștenitorii lui Traian Băsescu ” stă la închisoare, cică în ”vremuri de restituiri” , ?

 21. & Deci, s-ar putea spune că ”jucăușii”, ,,moștenitorii lui Traian Băsescu”, ”au fost puși în așteptare” , ?

 22. Cine poate schimba bataia de joc : tot soiul de nemernici care ocupa postul de primari sint infasurati in drapelul national ?

 23. Un nemernic incult care a condus Clujul cu trupa lui de mercenari ca pe moșia proprie. E timpul sa se pună capăt abuzurilor acestor impostori! Au transformat orașul, prin Untold, în piața internațională a drogurilor.

 24. „…noian de suspiciuni și acuzații”?!
  Da, băi bre!
  Da’ tomna dîn noianu’ aista („de suspiciuni și acuzații”, să nu uităm!) lipsește (că ai „uitat”, cică) cea mai reală, cea mai evidentă, și cea mai ușor de demonstrat, ILEGALITATE a bocului: susținerea financiară ILEGALĂ din banii Primăriei (lăsăm C.J. Cluj la-o-parte, în problema asta, momentan, deși Curtea de Conturi și D.N.A. dă 15 ani trebuiau să facă socotelile pentru utilizarea FĂRă PLATĂ a „Cluj Arena”, șî să vază CÎT S-A FURAT!), adeca a CONTRIBUABILILOR din Cluj pe care nu i-a întrebat nimeni, și bună parte din ei UNGURI, a clonei instigatoare șovine așa-zisă-„U” dîn Naypokimena ZmardSity! …clona A CINCEA! Că prima a fost făcută în 1946 dă COMUNIȘTI (cre’ că chiar dă uolteanu’ Ceașkă, calfa dă cizmar, poolitruk stalinizd în devenire, atunci, ca să pregătească kolektivizarea țăranilor ardeleni!), fiindcă STUDENȚII CLUJENI (că ăia au fost SINGURII STUDENȚI din istoria ei, în continuare istoria clonelor a fost de ANALFABEȚI, dătători cu picioru’-‘n bășică!) plecați în august 1940 la Sibiu pe perioada (de-a lungul WW2) cît Clujul a fost integrat înapoi în Ungaria, AU REFUZAT să se înapoieze în Cluj! Clona a 4-a a fost fătată dă cuplu’ mafiot valah format dîn miticu’-cît-ybriku’ informator la Melițîia miticească Bușkă-zîs-‘Walter” ‘mpreunat cu Cum-O-Mai-Fi-Chemînd-O-Pă-Ștoarfa-Aia-Olteancă-zîsă-„Prodanca”, cu care bocu’ nu s-a prea amestecat, așea că șî aia a intrat în faliment……[Rumburak]

 25. Când dorești să domni total o persoană, mai ales când ocupi funcții politice, îți aduni pe lângă tine slugi, pe care îi știi că nu au personalitate, au fost cotați maxim pe locul doi sau trei, în orice grup, dar fiind de joasă condiție, laș și parvenit, ți-l alegi adjunct. Așa a făcut escrocul de Băsescu. L-a ales pe Ludos Mathy, piticul care păștea gâștele pe valea Mărișelului, adjunctul său, adică pe Emil Boc. Acest gâgă care a cedat Clujul ungurilor. Dacă se vor controla serios ilegalitățile comise de el și oamenii lui nu sunt suficiente pedepsele din Codul Penal pentru a-l condamna. Și culmea! El e sărac. Alții au profitat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.